Bellator debuut Ilias Bulaid vanavond op Spike TV

Vanavond maakt Illas Bulaid zijn Bellator MMA debuut in Dublin. De Nederlander met Marokkaanse roots gaat het opnemen tegen de Oekraïner Vitalic Maiboroda. Het wordt voor Bulaid zijn eerste partij in het professionele MMA. Bellator 227 is live te volgen op Spike TV.
Illias Bulaid heeft zijn sporen in het kickboksen verdiend. Hoewel hij pas 24 jaar is heeft hij toch al de Enfusion titel in de klasse toe 67 kilogram op zijn naam geschreven en werd hij in 2016 tweede in het prestigieuze K1 toernooi. Bulaid traint normaal gesproken bij Otmani Gym maar heeft voor zijn eerste MMA wedstrijd voornamelijk zijn trainingskamp gedaan in Ierland bij SBG. Dit is de gym waar onder andere Conor McGregor traint.

Zijn tegenstander, de 23-jarige Vitalic Maiboroda staat eveneens voor zijn MMA debuut. Maiboroba is in Oekraïne geboren maar woont inmiddels een tijd in Griekenland. Maiboroda heeft ook een achtergrond in het kickboksen en traint bij Mad Dog Muay Thai Camp in Griekenland.

Het gevecht tussen deze twee debutanten gaat zeer waarschijnlijk een staand vuurwerk worden. Bulaid heeft bewezen in de kickboks ring over een ijzingwekkende stootkracht te beschikken. Met de kleinere handschoenen die in MMA worden gebruikt kan het niet anders dan een spektakel worden.

Bellator 227 wordt vanavond live uitgezonden op Spike TV. Om 23:00 begint de Main Card met onder andere Michael "venom" Page en James "The Strabanimal" Gallagher.