Ilias Bulaid gaat voor tweede MMA overwinning tegen Diego Freitas

Na een zeer indrukwekkend debuut vorig jaar eveneens tijdens Bellator Dublin keert de Marokkaanse Nederlander Ilias Bulaid op 22 februari terug in de Bellator kooi. De man met een zeer goede en imponerende kickboks achtergrond treft de Portugees Diego Freitas die eveneens van het kickboksen komt en zijn professionele MMA debuut maakt. Het is niet vreemd dat Bulaid wederom zijn opwachting maakt tijdens een Bellator Dublin evenement. Bulaid traint immers regelmatig bij de SBG Ireland gym.
Bulaid is iemand die bij de kickboksliefhebbers geen introductie behoeft. De sterke en technische vechter verdiende zijn sporen in die discipline, maar wilde een nieuwe uitdaging en koos voor het MMA. De voormalig Enfusion kampioen debuteerde in het MMA in september vorig jaar tegen Vitalic Maiboroda. Een debuut dat niet snel vergeten zal worden. Bulaid vocht heel sterk en wist een seconde voor het einde van de eerste ronde zijn tegenstander te finishen door middel van een knie naar het hoofd. Bulaid zal deze sterke prestatie een goed vervolg willen geven en zal dit wederom moeten doen in de 3Arena te Dublin.
 
Tegenstander Diego Freitas maakt zijn MMA debuut. Ook hij komt uit het kickboksen en vocht een aantal partijen voor Enfusion.  De Portugees won 32 van in totaal 40 kickbokswedstrijden en stapt nu over naar het MMA. Buiten dat we weten dat Freitas een sterke standup game heeft is zijn groundgame zo goed als onbekend op dit moment. Op voorhand lijkt het er in ieder geval op dat we  een spektakelstuk kunnen verwachten tussen twee staande vechters.