Costello van Steenis treed vrijdag aan tijdens zijn eerste Bellator Main Event

Costello van Steenis heeft zich in een tijdsbestek van twee jaar tijd opgewerkt van aanstormend talent tot een van de topvechters in de Bellator Middleweight divisie. De trainingspartner van voormalig Bellator Middleweight kampioen Gegard Mousasi kan zichzelf aankomende vrijdagnacht bij een overwinning katapulteren als een van de twee contenders (teamgenoot Mousasi is de andere) om het te mogen opnemen in 2020 tegen huidig kampioen Rafael Lovato Jr. Echter zal eerst wel gewonnen moeten worden van John Salter.
Van Steenis is nog steeds ongeslagen binnen de organisatie. Nadat hij zijn eerste twee partijen betrekkelijk eenvoudig in de eerste ronde via TKO wist te winnen kreeg van Steenis een stap omhoog in competitie. Ook deze horde werd genomen. Door middel van een Split Decision werd in een gelijkwaardige partij de Amerikaan Chris Honeycutt verslagen. Echter kwam van Steenis doorbraak pas echt in zijn meest recente partij. Van Steenis versloeg de zeer hoog aangeslagen Engelsman Mike Shipman in de tweede ronde door middel van TKO. Hierdoor is van Steenis binnengedrongen tot de Top 5 van de divisie.

Tegenstander John Salter is bezig aan een soort van tweede run in zijn MMA carrière. Na tegenvallende resultaten binnen de UFC wist Salter zich in het regionale Amerikaanse MMA circuit in de kijker te spelen bij Bellator MMA. In 2015 tekende de Amerikaan bij de organisatie. Salter wist vijfmaal achter elkaar te winnen en ook al die partijen voortijdig te beslissen. Hierdoor vocht hij in 2018 een #1 contender gevecht tegen (destijds nog geen kampioen) Rafael Lovato Jr. Lovato Jr. won de partij en mocht hierdoor voor de titel vechten. Salter wist vervolgens twee maanden later zich te revancheren met een overwinning in de eerste ronde tegen Chidi Njokuani.

Nu zullen van Steenis en Salter het tegen elkaar gaan opnemen in Thackerville, Oklahoma aankomende vrijdagnacht/zaterdagochtend. Het Bellator 233 evenement in zaterdagavond te bekijken op Spike TV vanaf 21.30u.

De Main Card ziet er als volgt uit. -
  • ​John Salter vs. Costello van Steenis
  • Muhammed "King Mo" Lawal vs. Andrew Kapel
  • Leslie Smith vs. Arlene Blencowe
  • Tyrell Fortune vs. Azunna Anyanwu