Nieuwe lichting Welterweight vechters krijgen hoofdpodium tijdens Bellator 239

Op 21 februari zal er in Thackerville, Oklahoma het Bellator 239 evenement plaatsvinden. Tijdens dit evenement krijgen twee toptalenten in de Welterweight divisie de kans om het tegen elkaar op te nemen tijdens het Main Event. Drievoudig NCAA Division 1 nationaal worstelkampioen Ed Ruth gaat het opnemen tegen de ongeslagen Oekraïner Yaroslav Amosov. Maar allereerst komt ook Neerlands trots Denise Kielholtz in actie.
Denise Kielholtz vervolgt haar MMA carrière tegen de Amerikaanse Kristina Williams. Kielholtz maakt voor het eerst haar opwachting in 2020. Ze sloot het jaar 2019 uitstekend af met twee overwinningen tegen respectievelijk Bryony Tyrell en de Turkse Sabriye Sengül. Kielholtz gaat proberen met een overwinning tegen Williams zich weer te nestelen in de top van de divisie. Williams verloor haar meest recente gevecht, maar deed dit tegen de ongeslagen Juliana Velasquez. Williams wist tijdens haar debuut voor Bellator een van de grootste sensaties neer te zetten door favoriet Heather Hardy via TKO te stoppen. Voor zowel Kielholtz als Williams is dit gevecht zeer belangrijk voor de toekomstige stand in de divisie. Kielholtz heeft al meerdere malen aangegeven dat ze de eerste persoon wil worden met zowel een Kickbokstitel als MMA titel bij Bellator. De kickbokstitel is al een tijdje binnen. De MMA titel zou eind 2020 of in 2021 aan het palmares toegevoegd kunnen worden.
 
Wie zet de stap naar de top?
 
Ed Ruth maakte in 2016 de overstap van het worstelen naar het MMA. Ruth imponeerde tijdens zijn eerste twee jaar als professional. Zo wist hij zes partijen achter elkaar te winnen. Dit leverde de Penn State worstelaar een plek op in de Bellator Welterweight Grand Prix. Ruth werd gezien als een "dark horse" in het toernooi. Helaas voor de Amerikaan verloor hij meteen in de kwartfinales van Neiman Gracie. Ruth heeft sindsdien echter een sterke periode en pakte de winst in zijn laatste twee partijen. Nu treft hij Yaroslav Amosov. Amosov is een 26-jarige Oekraïner die in 2018 bij Bellator MMA tekende. Amosov kwam binnen met een 19-0 record en heeft onder meer een overwinning staan tegen huidig KSW kampioen en toptalent Roberto Soldic. Amosov heeft tot dusver ook bij Bellator MMA geïmponeerd. Zo won hij driemaal in evenveel optredens. Amosov versloeg onder meer Erick Silva en David Rickels en was de reserve vechter voor de Welterweight Grand Prix. Helaas voor Amosov waren er geen blessures tijdens dit toernooi waardoor hij niet kon invallen en dus geen aanspraak kan maken op de titel. Nu mogen Ruth en Amosov gaan uitmaken wie zich in de top van de Welterweight divisie gaat nestelen.
 
Kan Myles Jury zijn eerste Bellator overwinning pakken?
 
Tijdens het Co-Main Event zien we de van de UFC overgekomen Myles Jury in actie. Hij treft Brandon Girtz in de Lightweight divisie. Jury maakte zijn Bellator debuut eind vorig jaar tijdens Bellator 227 in Dublin. Jury verloor op punten van Benson Henderson. Jury zal in zijn tweede partij voor de organisatie zinnen op revanche. Tegenstander Brandon Girtz vecht al sinds 2012 voor Bellator. Girtz weet sterke optredens af te wisselen met minder goede partijen. Mede door blessures kwam Girtz voor het laatst in actie in maart 2019. Toen wist hij op punten de altijd taaie Saad Awad te verslaan. Voor beide vechters nu de kans om zich omhoog te werken in de Lightweight divisie.
 
Heavyweights on deck!!
 
De twee openingspartijen van de Main Card vinden plaats in de Heavyweight divisie. Het ongeslagen toptalent Tyrell Fortune komt in actie tegen Timothy Johnson. Fortune is een worstelaar die in 2016 de overstap naar het MMA maakte. Fortune is in acht partijen tot op heden nog ongeslagen en maakte een zéér sterke indruk tot dusver. Tijdens zijn laatste partij versloeg hij meervoudig regionaal MMA kampioen Azunna Anyanwu in de tweede ronde op KO. Zijn tegenstander Johnson wacht vooralsnog op zijn eerste overwinning bij Bellator MMA. Johnson verloor zijn beide partijen via KO in de eerste ronde.
 
De Main Card opener is een partij tussen Javy Ayala en Valentin Moldavsky. Ayala staat bekend om zijn kiezelharde stoten en wist onder meer Sergei Kharitonov en Frank Mir door middel van KO te stoppen. Tegenstander Moldavsky is nog ongeslagen in zijn Bellator carrière. Hij won tot dusver drie maal met als hoogtepunt zijn meest recente overwinning tegen Linton Vassell in maart 2019.
 
Al met al weer een Bellator card om naar uit te kijken. Check Spike Nederland voor al je Bellator MMA nieuws.