BELLATOR DUBLIN LIVE EN BELLLATOR 227 RESULTATEN

Afgelopen zaterdag 27 september keerde Bellator MMA voor de vierde keer terug naar Dublin, Ierland. De 3Arena ontving Bellator Dublin/227 met vechters als Myles Jury, Danni Neilan en Peter Queally. Tevens stonden wereldsterren als Michael Page, Benson Handerson en James Gallagher ook op het wedstrijdveld om te strijden voor de winst. Daarnaast was het evenement voor de Nederlandse fans interessant omdat Marokaans-Nederlandse Ilias Bulaid zijn debuut maakte.
BULAID VS MAIBORODA

De pas 24-jarige Bulaid heeft zijn sporen in het kickboksen verdient. Zo is hij de huidige kampioen van de -67kg bij Enfusion en wist hij tweede te worden tijdens de K-1 World GP in 2016. Bulaid heeft in het kickboksen een indrukwekkend record van 157-9-2. Met deze indrukwekkende lijst maakte Bulaid zich klaar voor de overstap. Dit deed hij voor een groot deel van zijn trainingskamp bij SBG Ireland.

Het harde werk en de ervaring zorgde voor een zeer dominante overwinning. Bulaid wist vanaf de eerste seconden het gevecht te regeren en wist link uit de hoek te komen met verschillende combinaties. Voor het einde van de eerste ronde kwam Bulaid met een paar harde trappen die een opening creëerde voor een combinatie stoten. Direct daarna maakte hij de partij af met een knie naar het hoofd van tegenstander Vitalic Maiboroda. De scheidsrechter had voldoende gezien en stopte de partij.

Ilias Bulaid versloeg Vitalic Maiboroda met een knock-out in de eerste ronde.

GALLAGHER VS SALAZAR

Na een avond vol spektakel was het aan de Ierse publiekslieveling James Gallagher en zijn tegenstander Roman Salazar om de avond af te sluiten. Voor de ogen van Conor McGregor stonden beide mannen zelfverzekerd in de kooi om elkaar zo snel mogelijk uit te schakelen. Oorspronkelijk zou Gallagher vechten tegen Cal Ellenor, maar door een afzegging is Salazar last-minute ingestapt.

Na een intense staredown en het klinken van de bel doken beide vechters naar het midden van het wedstrijdveld. Vrijwel direct opende Gallagher met een vliegende knie waarna Salazar een takedown kon maken. Salazar hield zijn hoofd hierbij aan de rechterkant van Gallagher waardoor de Ierse vechter hem kon opvangen in een Guilotine Choke. Hiermee dwong hij Salazar om af te kloppen om zo de partij te winnen. Gallagher toonde zijn respect met een buiging en nam daarna zijn luide applaus van het aanwezige publiek in ontvangst.

James Gallagher versloeg Roman Salazar met een submission in de eerde ronde.

MVP VS KIELY

Tijdens het co-main event van de avond zorgde Michael ‘Venom’ Page voor de danssferen. Met zijn zelfverzekerde blik bewoog hij zich vloeiend richting de kooi. Met een record van 14 overwinningen en slechts één verliespartij maakte hij zich klaar voor een strijd tegen de Ierse Richard Kiely. Op papier lijkt het een oneerlijke partij. Zo is Page een ervaren vechter met veel professionele wedstrijden, en heeft Kiely slechts vier professionele op zijn naam staan. Nu staan de Ierse vechters bekend om hun vechtersmentaliteit en kan een MMA wedstrijd beide kanten op gaan. Zo wou Kiely perse tegen Page vechten.

Eenmaal in de kooi bewoog Page creatief om Kiely heen en veraste hem met stoten en trappen. Na ground and pound slagen deed Page alsof hij een selfie maakte met zijn slachtoffer. Voor deze actie pauzeerde scheidsrechter Dan Miragliotta het gevecht en pakte een punt af bij de juryleden.

Uiteindelijk maakte deze actie geen verschil. Page wist het gevecht uit de handen van de juryleden te houden en beëindigden het gevecht met een vliegende knie knockout. Een techniek die hij al eerder gebruikte tijdens Bellator 158.

Page gebruikte na het gevecht de microfoon om Douglas Lima te vragen voor een gevecht. Page wil wraak omdat Lima de enige vechter is die antwoord had voor zijn spel. Hij sloeg Page knockout in de tweede ronde van Bellator 221.

Michael Page versloeg Richard Kiely met een knockout in de eerste ronde.

Bellator Dublin/227 uitslagen

Postliminary Card – Ciaran Clarke def. George Courtney via Submission (RNC) – Round 3, 2:19

Preliminary Card – Constantin Gnusariev def. Ian Coughlan via UD (29-28, 29-28, 30-27) – Dylan Logan def. Adam Gustab via Submission (Triangle Choke) – Round 2, 2:14 – Jake Hadley def. Blaine O’Driscoll via Submission (RNC) – Round 3. 3:14 – Philip Mulpeter def. Keith McCabe via SD (27-30, 29-28, 29-28) – Karl Moore def. Lee Chadwick via SD (30-27, 28-29, 29-28) – Ilias Bulaid def. Vitalic Maiboroda via KO (Knee) – Round 1, 4:59 – Ryan Roddy def. Patrik Pietila via UD (29-27, 29-27, 29-27) – Richie Smullen def. Sean Tobin via Submission (RNC) – Round 1, 2:18

Bellator 227 – Frans Mlambo def. Dominique Wooding via UD (30-27, 30-27, 30-28) – Leah McCourt def. Kerry Hughes via Submission (RNC) – Round 1, 2:14 – Norbert Novenyi Jr. def. Will Fleury via UD (30-26, 30-26, 30-27) – Kiefer Crosbie def. Hugo Pereira via UD (29-28, 29-28, 30-27) – Benson Henderson def. Myles Jury via UD (30-27, 30-27, 30-27)

Bellator Dublin – Peter Queally def. Ryan Scope via TKO (Punches) – Round 2, 3:07 – Michael Page def. Richard Kiely via KO (Flying Knee) – Round 1, 2:47 – Danni Neilan def. Camila Rivarola via UD (29-28, 29-28, 30-27) – James Gallagher def. Roman Salazar via Submission (Guillotine Choke) – Round 1, 0:35