Naar nieuws

45 Face Off-creaties die gebaseerd zijn op bekende verhalen, series, films en games

6 oktober 2017

Delen:
Nieuws

Niet alleen de kandidaten hebben het lastig om elke aflevering weer één of twee nieuwe creaties te verzinnen in Face Off, de programmamakers hebben het ook niet altijd even makkelijk. Zij moeten namelijk verzinnen welk thema per aflevering aan bod komt, en gelukkig krijgen ze daar soms een beetje hulp bij.

Wie opgelet heeft weet namelijk dat veel Face Off-thema’s gebaseerd zijn op bestaande verhalen; of het nou boeken, series, films, games of comics zijn, de meest fantastische universums zitten er in verscholen, en dat past perfect bij deze serie. Hieronder vind je een klein overzicht van enkele bekende verhalen uit de eerste vier seizoenen van Face Off, dat bewijst dat je door te kijken naar bestaand werk ook erg originele en geweldige creaties kunt verzinnen.

 

S01 E04 Bad to the Bone

Al vroeg in het eerste seizoen krijgen kandidaten te maken met horror. Het is de bedoeling dat ze een moordenaar uit een slasher-film creëren, inclusief filmposter en pakkende tekst.

 

S01 E08 Twisted Tailes

De opdracht van deze Spotlight Challenge is het heruitvinden van een bestaand sprookjesfiguur in een ander genre.

 

S02 E01 Return to Oz

In deze Spotlight Challenge nemen de mannen en vrouwen het tegen elkaar op om met een samenhangend thema de bekende personages uit De Tovenaar van Oz opnieuw vorm te geven.

De creaties van de mannen De creaties van de vrouwen

 

S02 E08 Burtonesque

Zoals de naam van de aflevering al doet vermoeden moeten de kandidaten hierin een eigenaardig personage creëren dat zo in een Tim Burton-film kan eindigen.

 

 

S03 E01 A Force to be Reckoned With

In deze aflevering moeten de deelnemers één worden met de Force en in tweetallen een alien creëren die niet misplaatst zou zijn in de Mos Eisley Cantina uit Star Wars Episode IV: A New Hope.

 

S03 E04 Alice in Zombieland

Voor deze Spotlight Challenge worden twee werelden gemixt: die van het verhaal Alice in Wonderland en de game- en filmfranchise Resident Evil. Een personage uit Alice is besmet met het zombievirus:

 

S03 E06 Dishonorable Proportions

De deelnemers moeten in de Dishonorable Proportions-challenge twee dingen doen; een personage van de game Dishonored kiezen en die opnieuw uitvinden, en ze disproportioneel creëren.

 

 

S03 E10 Scene of the Crime

De kandidaten krijgen een keuze uit vier plaatsen delict en moeten aan de hand van hun crime scene de moordenaar creëren. Dat is niet alles, want hij moet gebaseerd zijn op de tv-serie Grimm, en dus een zogenaamde Wesen worden.

 

S04 E02 Heroic Proportions

In samenwerking met enkele tekenaars van DC Comics, moeten de kandidaten een originele DC-superheld bedenken en creëren. De winnaar ziet zijn creatie in een comic eindigen.

 

S04 E05 Two Heads are Better than One

De creaties voor deze week moeten gebaseerd zijn op de reus uit het sprookje Jack and the Giant Killer (Jack en de Bonenstaak), en moeten minstens twee hoofden hebben.

 

S04 E09 Mummy Mayhem

Door de klassieke horrorfilm Evil Dead te vermengen met het Oude Egypte, moeten de kandidaten op de proppen komen met een angstaanjagende mummie.

 

S04 E10 Alien Apocalypse

De kandidaten moeten zich inbeelden hoe het nageslacht van twee rassen uit de serie Defiance eruit zouden kunnen zien.

 

S04 E11 Living the Dream

De kandidaten kiezen zelf een thema en creëren een watervaste make-up voor een uitvoering van Le Rêve in een casino in Las Vegas, waarin de acteurs in een bak van zo’n 3,8 miljoen liter water moeten zwemmen.


Delen: