Naar nieuws

5 van de gevaarlijkste Bellator dames

26 juli 2018

Delen:
Nieuws

De dames van Bellator worden populairder met de dag. De divisies zijn nog niet zo breed maar de kwaliteit van de partijen doen niet onder voor die van de heren. Wij zetten de 5 gevaarlijkste dames van Bellator voor je op een rij.

 

Denise Kielholtz

Met een kickboks-record van 18-2 is Denise Kielholtz de huidige vlieggewicht kampioen van Bellator. Deze titel won ze in 2016 via jury besluit van Gloria Peritore tijdens Bellator Kickboxing 4. Naast haar wereldtitel in kickboksen jaagt ze op ook op de titel in MMA. Kielholtz heeft een MMA-record opgebouwd van 2-1. Bij haar Bellator MMA debuut dwong ze Jessica Middleton af te tikken met een armklem in de eerste ronde. In haar tweede partij voor de organisatie sloot Kielholtz haar partij tegen Petra Částková succesvol af via jurybesluit. Met een zwarte band in judo en een bak aan ervaring op zak heeft ze een doel gesteld om als eerste vrouw de blauwe- en rode gordel om haar middel te krijgen.

 

Jorina Baars

Ze heeft 47 partijen gevochten over de hele wereld maar het is niemand gelukt om van haar te winnen. Jorina Baars is met haar staat van dienst één van de meest succesvolle kickboksers van Nederland en misschien wel ter wereld. Tien jaar geleden won ze haar eerste titel en heeft haar prijzenkast flink uit mogen breiden met wereldtitels van de ITMF en Lion Fight. Baars weet dat een titelgevecht bij Bellator binnen handbereik is. Toch heeft ze besloten om tijdens WFL: Final 8 haar ongeslagen reeks op het spel te zetten tegen Anissa Haddaoui. Een rematch waar veel Nederlandse vechtsport fans al jaren op wachten.

 

Julia Budd

 

Na goede partijen gedraaid te hebben bij Strikeforce en Invicta maakte Budd in 2015 haar debuut bij Bellator. Tijdens Bellator 133 stond ze met een winreeks van 4 tegenover Gabrielle Holloway. Budd verlengde haar winreeks naar 5 nadat ze de jury overtuigde van haar overwinning. Na nog twee winstpartijen kreeg Budd de kans om de eerste kampioen te worden in het vedergewicht voor de dames bij Bellator. Marloes Coenen was de enige persoon die tussen haar en de titel stond. In de hoofdpartij van Bellator 174 in stopte Budd haar tegenstander Coenen in de vierde ronde via TKO. Sinds het winnen van haar titel heeft ze deze twee keer met succes verdedigd.

 

Ilima-Lei Macfarlane

Met 5 amateurpartijen succesvol afgerond te hebben won Macfarlane in 2015 haar eerste professionele MMA-partij via TKO binnen 10 seconden. Bellator liet er geen gras over groeien en bood de Hawaiiaanse een contract aan. Later dat jaar debuteerde Macfarlane succesvol voor Bellator tegen Maria Rios. Ze won de partij via verdeeld jurybesluit. Na haar debuut breidde Macfarlane haar ongeslagen winreeks uit naar 6-0 en kreeg ze de kans om voor de titel te vechten tegen een oude bekende. Macfarlane won namelijk al eerder van Emily Ducote. Tijdens Bellator 186 deelde de dames opnieuw de kooi. Bij hun vorige ontmoeting won Macfarlane via jurybesluit. Dit keer dwong ze Ducote in vijfde ronde af te tikken met een armklem. Ondertussen heeft zij haar titel succesvol verdedigt en heeft Macfarlane een ongeslagen record opgebouwd van 8-0.

 

Valérie Létourneau

Qua ervaring is Létourneau één van de gevaarlijkste dames in Bellator. Ze heeft het met de meest gevreesde atleten opgenomen die de sport te bieden heeft in haar gewichtsklasse. De Canadees begon haar carrière wisselvallig en won 3 van haar eerste 5 partijen. Na veldslagen met onder andere Sarah Kaufman, Alexis Davis en Cláudia Gadelha kwam Létourneau met een record van 5-3 de UFC binnen. Ze won haar eerste drie partijen tot ze tegenover Joanna Jędrzejczyk stond voor de strogewicht titel. Na het verliezen van deze partij verloor ze nog twee partijen en haar UFC-avontuur kwam tot een eind. In 2017 debuteerde Létourneau bij Bellator. Ze heeft ondertussen twee partijen gevochten voor de organisatie en beide gewonnen.


Delen: