Naar nieuws

6 dingen die je moet weten over Hesdy Gerges

26 juni 2018

Delen:
Nieuws

Sinds kort is Bellator weer een Nederlandse atleet rijker. Hesdy Gerges is de laatste toevoeging aan de flinke lijst van Nederlandse vechtsporters die bij de organisatie vecht. Voor vechtsport liefhebbers is Gerges natuurlijk een bekende naam. Voor de mensen die nog niet zo bekend zijn met hem geven wij 6 dingen die je moet weten over Hesdy Gerges.

 

1. Kickboksen en MMA


Gerges krijgt de kans om te beginnen met een schone lei. Het kickboksen is natuurlijk iets wat hij al jaren doet. Naast kickboksen heeft de zwaargewicht-atleet gekozen om ook MMA-partijen te draaien. Gerges zal dus met een record van 0-0 de kooi instappen. Staand zal hij het elke MMA-vechter moeilijk maken maar kan hij de takedowns stoppen? Hoe zal het gaan als de partij op de grond belandt? De tijd zal het leren.

 

2. Kickboksveteraan


Met meer dan 80 kickboks-partijen achter de rug stapt Gerges met een bak vol ervaring binnenkort de Bellator-ring in. Hij heeft tegenover de beste kickboksers gestaan en zal niet in paniek raken wanneer de tijd rijp is. Gerges heeft gevochten in propvolle, gigantische arena’s en kent de spotlight als geen ander. Hij zal dus niet snel afgeleid worden door randzaken maar met de juiste focus en passie de strijd aangaan.

 

3. Fighterheart


Bij vechtsport zie je veel rake klappen en trappen maar het mentale gedeelte is misschien nog wel belangrijker. Je moet door kunnen gaan waar anderen stoppen. Alles op alles zetten om net die ene stoot uit te delen die de partij eindigt. Gerges staat erom bekend dat hij mentaal sterk is en komt om te knokken. Hij gaat altijd voor de KO en is geen puntenvechter. Zijn bijnaam ‘Fighterheart’ is hem daarom ook op het lijf geschreven.

 

4. Trainen bij SBG


Ter voorbereiding op zijn MMA-partijen is Gerges onlangs naar Ierland gevlogen om te trainen bij de Straight Blast Gym. Hier werd hij verwelkomd door John Kavanagh, de trainer van onder andere Dillon Danis, James Gallagher en Conor McGregor. Normaliter traint Gerges samen met Denise Kielholtz bij Mousid Gym maar het kan nooit kwaad om kennis op te doen bij andere sportscholen.

 

5. Vaderschap


Naast het trainen en vechten op wereldniveau is Gerges ook fulltime papa. Zijn tienjarige zoon Ashraf woont bij hem en speelt een grote rol in zijn leven. Ashraf is regelmatig te zien bij de persconferenties van zijn vader en kickbokst zelf ook. Een vechtsporter zijn op topniveau is heel belangrijk voor Gerges maar uiteindelijk gaat familie voor en staat zijn zoon op één.

 

6. Denise Kielholtz


De echtgenote van Gerges is ook een Bellator-atleet. Denise Kielholtz is de kickbokskampioen bij de vlieggewichten van Bellator. Naast het kickboksen is ze ook actief in de Bellator-kooi. Zij heeft beide MMA-partijen bij de organisatie gewonnen. Achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw. Met rugdekking van een kickbokskampioene is het succes bij Bellator slechts een kwestie van tijd voor Gerges.

Wanneer Gerges zal debuteren voor Bellator is nog niet bekend. Ook is het niet zeker of hij eerst gaat voor een MMA-partij of toch eerst op jacht gaat naar de blauwe gordel van het kickboksen. Wat wel zeker is, is dat het Bellator-debuut van Hesdy Gerges uitgezonden zal worden. Waar? Alleen op Spike.


Delen: