Naar nieuws

6 ongeoorloofde technieken in MMA

12 januari 2018

Delen:
Nieuws

MMA is misschien wel één van de strengst gereguleerde sporten ter wereld. Veel mensen gaan er vanuit dat alles mag in de kooi, maar niets is minder waar. Met het oog op de veiligheid van de atleten zijn er verschillende technieken niet toegestaan tijdens een partij. Wij geven je 6 ongeoorloofde technieken in MMA.

 

Aanvallen naar de ogen

 

Soms sluiten de MMA-atleten hun vuisten niet goed waardoor de vingers in de ogen van de tegenstander kunnen komen. Het aanvallen naar de ogen is zeer gevaarlijk en zou het zicht van de atleet ernstig kunnen beperken. Het ‘eye poken’ is dan ook (heel begrijpelijk) niet toegestaan in MMA.

 

Trappen naar het hoofd op de grond

 

Je ziet ze soms nog voorbijkomen in Aziatische MMA-organisaties. De ‘soccerkicks’, ‘footstomps’ of zelfs knietjes naar het hoofd van een atleet die op de grond ligt. Deze technieken zijn in westerse MMA-organisaties die de verenigde regels van MMA volgen niet toegestaan.

 

’12 naar 6′ ellebogen

 

In MMA worden regelmatig de ellebogen gebruikt op de grond. Deze zijn toegestaan maar mogen geen verticale beweging hebben. De ‘12 naar 6’ ellebogen heeft de afgelopen jaren veel kritiek ontvangen. De techniek zou in principe niet veel schadelijker zijn dan een ‘11 naar 5’ of een ‘1 naar 7’ elleboog die wel toegestaan is.

 

Kopstoten

 

 

Je koppie gebruiken tijdens een partij is een must. Maar gebruik hem dan wel voor je gameplan. Kopstoten uitdelen in MMA mag absoluut niet. Je schedel is één van de sterkste botten van je lichaam. Bij een MMA-partij zou dit kunnen zorgen voor ernstige blessures bij jou en je tegenstander.

 

Aanvallen naar het kruis

 

 

Eigenlijk heeft dit geen uitleg nodig. Alleen de gedachte al is een pijnlijk idee. Een lowkick op je bovenbeen komt al hard aan, laat staan dat je er één zou ontvangen in je kruis. Bij een incidentele ‘nutshot’ krijgt de ontvangende partij maximaal vijf minuten om te herstellen.

 

Vloeken en/of beledigende taal

 

 

De atleten gebruiken het ‘trashtalken’ om al voor de partij in het hoofd te kruipen van de tegenstander. Tijdens een MMA-partij is het echter niet toegestaan om te vloeken en/ of beledigende taal te gebruiken. Ondanks dat er tegenwoordig veel beledigd wordt in de aanloop van een gevecht, hoort respect op één te staan. Niet iedereen zal het hiermee eens zijn.

Naast de bovenstaande technieken zijn er veel meer ongeoorloofde technieken in MMA. Hoewel sommige technieken niet schadelijker zijn dan andere, doen de commissies er alles aan om de sport zo veilig mogelijk te maken. Want eerlijk is eerlijk, MMA is al hard genoeg.

 


Delen: