Gegard Mousasi treft Douglas Lima voor de vacante Bellator Middleweight titel

Gegard Mousasi gaat proberen zijn Middleweight titel te heroveren. Op 9 mei aanstaande in het SAP Center te San José, Californië stuit de Leidenaar op Welterweight kampioen Douglas Lima. Dit maakte Bellator CEO Scott Coker wereldkundig. Het gevecht tussen beide mannen zal dienen als het Co-Main Event. (Het zal waarschijnlijk gaan om Bellator 243, echter is dit nog niet zeker aangezien er nog een aantal evenementen niet bekend zijn gemaakt door de organisatie).
Beide mannen vechten voor de vacante titel omdat kampioen Rafael Lovato Jr. in verband met een zeldzame hersenziekte begin deze week afstand deed van zijn titel. Het was overduidelijk dat Mousasi voor de titel zou gaan vechten in een rematch tegen Lovato Jr. echter ging kwam dit gevecht in verband met de blessure van Lovato Jr. er nooit. Nu zal Welterweight kampioen Douglas Lima gaan proberen Mousasi te dwarsbomen en zelf in twee divisies een titel op zijn naam willen schrijven.
 
Mousasi heeft tot dusver zeer goed gepresteerd bij Bellator MMA. Mousasi kwam over van de UFC waar hij al een van de absolute topvechters was. Na een zeer competitief debuut tegen voormalig kampioen Alexander Shlemenko pakte Mousasi in zijn tweede gevecht voor Bellator MMA al de Middleweight titel door Rafael Carvalho te verslaan. Na vervolgens ook Rory MacDonald met eenvoud opzij te hebben gezet ging het in juni vorig jaar mis tegen Rafael Lovato Jr. De BJJ specialist won de partij op punten. Mousasi wist vervolgens zich te verzekeren van een nieuwe kans voor de titel door Lyoto Machida via een verdeeld besluit te verslaan.
 
Tegenstander Douglas Lima is een van de gezichten van de organsatie. De drievoudig en huidig Welterweight kampioen vecht al sinds 2011 bij de organisatie. Lima heeft overwinningen op zijn resumé staan tegen onder meer Ben Saunders, Paul Daley en Lorenz Larkin. Na zijn titelverlies in 2018 tegen Rory MacDonald nam Lima deel aan het achtkoppige Welterweight toernooi van de organisatie in 2018/2019. Lima versloeg Andrey Koreshkov via Submission en Michael Page via KO en mocht wederom vechten tegen Rory MacDonald. Ditmaal wist Lima wel te winnen en revancheerde hij zich voor zijn verlies anderhalf jaar eerder en was hij wederom de kampioen in de Welterweight divisie.
 
Het Bellator San Jose evenement bestaat uit twee titelgevechten. Ook Ryan Bader komt in actie. De twee divisie kampioen verdedigt zijn Light-Heavyweight titel in het Main Event van de avond tegen de Rus Vadim Nemkov. Blijf Spike Nederland volgen voor het laatste Bellator MMA nieuws.