Naar nieuws

7 mythes over MMA waar geen bal van klopt

14 november 2017

Delen:
Nieuws

Mixed Martial Arts is een mengelmoes van verschillende vechsporten. De mensen die de sport beoefenen behoren tot de beste atleten ter wereld. Toch zijn er bepaalde vooroordelen over de sport die niet geheel terecht zijn. Wij geven je zeven voorbeelden van mythes over MMA waar geen bal van klopt.

1. MMA is geen sport

De voorbereiding op de partijen gaat nieuwe fans vaak voorbij. Naast het oefenen van de verschillende technieken uit de verschillende vechtsporten moeten de atleten er ook voor zorgen dat hun gewicht op niveau is. Ben je niet op gewicht? Dan telt de partij niet mee voor het klassement en verlies je vaak ook de financiële beloning. Om het allemaal nog mooier te maken moet er ook nog kracht -en cardio training gedaan worden zodat alles uiteindelijk samenkomt bij de partij. MMA is topsport en achter elke atleet staat een team..

 

2. Lichtere gewichtsklassen zijn saai

Op één of andere manier zijn het met name de atleten uit de zwaardere gewichtsklassen die veel bekeken worden. Maar vaak zijn het juist de lichtere gewichtsklassen die met uithoudingsvermogen, snelheid en kracht zorgen voor vuurwerk.

 

3. MMA is alleen maar knuffelen

Nieuwe fans moeten vaak wennen aan grappling. De fans zijn niet bekend met de technieken op de grond. Hoewel het lijkt alsof er minder actie is, gaan de atleten een andere wereld in met grappling. Grappling is fysiek ontzettend zwaar en vraagt veel strategisch denkvermogen. Hoe vaker je grappling bekijkt hoe meer je ook van dit tactisch grondspel kunt genieten.

 

4. De beste vechters zitten bij de UFC

Steeds meer UFC atleten maken de overstap naar Bellator en andere organisaties. Ze hebben vaak veel ervaring waardoor ze makkelijke partijen verwachten. Toch gaat zo’n overstap niet altijd goed. Veel voormalig UFC-atleten worden verrast door de kwaliteit van hun tegenstander. Dit zorgt ervoor dat een debuut bij een nieuwe organisatie niet altijd succesvol afgerond wordt. Zo verloor Benson Henderson zijn Bellator debut.

5. MMA atleten zijn rijk

Jammer genoeg geldt dit alleen voor een klein deel van de gigantische groep atleten die de sport beoefent. Vaak zie je dat de atleten in het begin van hun professionele MMA carrière toch een bijbaan nodig hebben om rond te komen. Je moet het ook niet doen voor het geld. Want net als bij alle andere sporten is de kans klein dat je er rijk mee wordt.

6. MMA is gevaarlijker dan andere vechtsporten

MMA is één van de strengst gereguleerde sporten ter wereld. De regels zijn bedacht voor het welzijn van de atleten. Het ontbreken van bijvoorbeeld het ‘tellen tot 10’ (na een knockdown) voorkomt dat een atleet na het verliezen van zijn bewustzijn door vecht.

 

7. MMA vechters zijn agressief buiten de kooi

Net als bij veel andere sporten zijn er atleten die zich misdragen buiten de kooi. Respect staat centraal in MMA en agressie buiten de kooi of gym wordt niet geaccepteerd.

Aanstaande zaterdag zenden wij een nieuwe editie uit van Bellator MMA. Zaterdag om 22:00  zie je Bellator 188, met de Nederlandse Denise Kielholtz, die daar haar Bellator debut maakt.

Hierbij alvast de line-up voor dit weekend:

  • Noad Lahat vs. Jeremiah Labiano
  • John Salter vs. Jason Radcliffe
  • Denise Kielholtz vs. Jessica Middleton
  • Haim Gozali vs. Arsen Faitovich

Delen: