Costello van Steenis in actie tegen Fabian Edwards tijdens Bellator Londen

De zeer talentvolle Costello van Steenis maakt op 16 mei aanstaande zijn opwachting tijdens het Co-Main Event van Bellator Londen. De Nederlander gaat het opnemen tegen de ongeslagen Engelsman Fabian Edwards. De partij zal plaatsvinden in “The SSE Arena, Wembley” in de Middleweight divisie. Eerder werd al bekend dat het evenement “geheadlined” zal worden door de populaire Ier James Gallagher en de Engelsman Cal Ellenor.
Voor Costello van Steenis gaat het alweer zijn zesde partij worden binnen de organisatie. De man die onder andere traint met voormalig kampioen Gegard Mousasi wist in twee jaar tijd zich op te werken tot een topcontender in de Bellator Middleweight divisie. Van Steenis wist vier partijen achter elkaar te winnen. Onder meer Chris Honeycutt en de zeer talentvolle Mike Shipman werden verslagen. Mede door deze winstpartijen kreeg van Steenis de kans om eind vorig jaar tijdens het Main Event van Bellator 233 te vechten tegen John Salter. In een competitief gevecht wist van Steenis helaas de takedowns van Salter niet te stoppen en werd er door middel van Unanimous Decision nipt verloren.
 
Van Steenis liet vervolgens weten tegen Fabian Edwards te willen vechten. De ongeslagen Engelsman (en jongere broer van UFC topcontender Leon Edwards) had hier zeker oren naar. Edwards is namelijk net als van Steenis ook een van de grootste talenten in de divisie. De Engelsman heeft tot dusver geïmponeerd bij Bellator sinds zijn overstap van het Engelse BAMMA. Zo wist hij vier partijen achter elkaar te winnen. Hierbij zat een spectaculaire KO overwinning tegen Falco Neto en een Split Decision overwinning eind vorig jaar tegen Mike Shipman. Edwards versloeg dus net als van Steenis eveneens Shipman. Echter wist van Steenis de Engelsman te finishen.
 
Het belooft in ieder geval een clash te worden tussen de toekomst van de Bellator Middleweight divisie. Van Steenis is pas 27 jaar terwijl zijn opponent aan de andere kant zelfs nog een jaartje jonger is. De winnaar van deze partij nestelt zich in de Top 5 van de divisie.
 
Check regelmatig Spike Nederland voor het laatste Bellator MMA nieuws