Gegard Mousasi revancheert zich tegen Lyoto Machida

Voormalig Bellator Middleweight kampioen Gegard Mousasi lijkt een stap dichterbij te zijn gekomen bij een rematch tegen huidig kampioen Rafael Lovato Jr. De Leidenaar vocht tijdens Bellator 228 tijdens het Main Event van de avond tegen de Braziliaan Lyoto Machida. Beide mannen vochten een paar jaar eerder al eens tegen elkaar in de UFC. Destijds was Machida over vijf ronden de sterkste. Ditmaal waren de rollen echter omgedraaid.
Mousasi wist dat een overwinning hem een vrijwel zekere kans zou bieden op een titelgevecht in de nabije toekomst. Mousasi was op zijn hoede voor het gameplan van de Braziliaan. De Kops Gym vechter kwam een aantal malen goed door met combinaties en wist daarmee Machida in zijn achteruit te zetten. Ondanks dat zowel de eerste als tweede ronde vrij gelijkwaardig waren, leken de stoten van Mousasi voor meer schade te zorgen. Mousasi wist uiteindelijk zijn tegenstander “knockdown” te slaan echter wist Machida zich te herstellen. Tegen het einde van het gevecht leek Mousasi in een penibele situatie te komen. Machida had de Nederlander namelijk in een Guillotine Choke. Echter was de tijd voorbij en ging het gevecht naar de judges.

Een jurylid zag het gevecht voor Machida (29-28), de andere twee juryleden zagen het gevecht in het voordeel van de Nederlander (29-28 & 30-27) waardoor Mousasi niet alleen revanche heeft gepakt tegen Machida, maar ook waarschijnlijk eind dit jaar of begin volgend jaar mag proberen zijn titel terug te pakken tegen Rafael Lovato Jr.

Lees hieronder de uitslagen van het evenement en wat je komende tijd nog aan Live uitzendingen met betrekking tot Europese evenementen kan verwachten op SpikeTV.

Main Card Uitslagen.

Achtste Finales Featherweight GP. – Daniel Weichel verslaat Saul Rogers dmv Unaniem Besluit (29-28, 30-27, 29-28). – Darrion Caldwell verslaat Henry Corrales dmv Unaniem Besluit (29-27, 30-27, 30-27). – AJ McKee verslaat Georgi Karakhanyan dmv KO (Stoten) – Ronde 1, 0:08.

Bellator MMA Featherweight Championship. – Patricio Freire verslaat Juan Archuleta dmv Unaniem Besluit (49-46, 50-45, 49-46).

Main Event. – Gegard Mousasi verslaat. Lyoto Machida dmv Verdeeld Besluit (28-29, 29-28, 30-27).

Wat kun je nog aan LIVE evenementen verwachten bij SpikeTV?

Bellator Milaan/Bellator 230 Bellator MMA keert op 12 oktober terug naar Italië waar het voor het eerst in Milaan een evenement zal organiseren. In het Ex Palalido zal zowel een MMA als Kickboks evenement worden gehouden. Tijdens het Main Event van Bellator Milaan zal de Nederlandse MMA pionier Melvin Manhoef terugkeren in de Bellator cage. Hij neemt het op tegen de Engelsman Yannick Bahati. Eveneens staat op de Bellator 230 card op diezelfde avond Hesdy Gerges. Gerges zal voor de tweede keer in actie komen voor de organisatie. Hij neemt het op tegen Dragos Zubco in de Heavyweight divisie.

Bellator Londen Op 23 november zal Bellator wederom een evenement organiseren in The SSE Arena in Londen. Bellator heeft bekend gemaakt dat de ongeslagen Fabian Edwards tijdens het Main Event zijn opwachting zal maken tegen Michael Shipman in de Middleweight divisie. Een Engels onderonsje tussen twee toptalenten. Ook zal het evenement in het teken staan van het debuut van de Deen Soren Bak. Bak komt over van Cage Warriors en zal tijdens zijn debuut Terry Brazier treffen. Op deze card zijn vooralsnog geen Nederlanders aangekondigd.

Al met al weer een paar mooie evenementen om naar uit te kijken. Houd SpikeTV Nederland in de gaten voor de laatste updates met betrekking tot en Bellator Milaan & Bellator Londen. Beide evenementen zullen live worden uitgezonden door Spike TV Nederland!!