Naar nieuws

Alles wat je moet weten over Bellator 195: Caldwell vs Higo

28 februari 2018

Delen:
Nieuws

Bellator heeft dit weekend weer een mooi evenement op het programma. Tijdens Bellator 195: Caldwell vs Higo staat namelijk de bantamgewicht-titel op het spel, maakt Bellator-legende Joe Warren zijn rentree én trappen Kristina Williams en Emily Ducote het evenement af. Lees alles wat je moet weten over Bellator 195: Caldwell vs Higo hier.

 

Eerste titelverdediging

 

Na een perfect record opgebouwd te hebben van 9-0, staat Darrion Caldwell in 2016 tegenover Joe Taimanglo tijdens Bellator 159.  Caldwell verloor deze partij in de derde ronde via submission. Een paar maanden later staan de twee heren nogmaals tegenover elkaar tijdens Bellator 167. Hier neemt Caldwell wraak. Hij pakt de winst via unaniem jurybesluit en mag het opnemen tegen de toenmalige kampioen Eduardo Dantas. Jammer genoeg moest Caldwell de eerste partij afzeggen vanwege een blessure.  Toch staan Caldwell en Dantas uiteindelijk tegenover elkaar tijdens Bellator 184. Na 5 rondes zijn de juryleden het er unaniem over eens. Caldwell wint de titel in het bantamgewicht.

Dit weekend zal de voormalig LFA-kampioen Leandro Higo deze titel af proberen te pakken. Higo heeft van zijn 2 Bellator-partijen er één gewonnen en één verloren. Tijdens zijn Bellator-debuut valt Higo in voor huidige tegenstander Caldwell om het op te nemen tegen Eduardo Dantas. Deze partij verliest Higo via jurybesluit. Bij zijn volgende partij weet hij op dezelfde avond dat Caldwell zijn titel wint, zijn eerste overwinning te boeken in Bellator. Higo verslaat dan de persoon die verantwoordelijk is voor de enige nederlaag van Caldwell, Joe Taimanglo.

 

Battle of the Joe’s

Joe Warren weet hoe het is om de title belt om zijn middel te hebben. Warren heeft als enige Bellator-atleet 2 titels op zijn c.v. staan in verschillende gewichtsklassen. De eerste titel wint Warren door Joe Soto knock-out te knieën in de tweede ronde tijdens Bellator 27 in 2010. Deze titel moet hij in 2012 inleveren aan Pat Curran. Naast de titel in het vedergewicht wint Warren in 2014 ook de interim-titel in het bantamgewicht van Rafael Silva. Met deze interim-titel mag Warren het voor de onbetwiste titel opnemen tegen Eduardo Dantas. Ook deze partij wint Warren.

Op dit moment zijn beide titels in handen van anderen maar een winstpartij op Joe Taimanglo zou hem een stap dichterbij de titel kunnen brengen. Taimanglo heeft zich in de laatste jaren omhoog gewerkt naar de top in het bantamgewicht. Met wisselende resultaten heeft hij het opgenomen tegen beide vechters in de hoofdpartij. Een winstpartij op Warren zou hem een titelgevecht kunnen opleveren tegen de winnaar van Caldwell en Higo.

De dames trappen af

Met winstpartijen op Jessica Middleton and Katy Collins krijgt Ducote een unieke kans. Ze mag tegen Ilima-Lei Macfarlane strijden voor de allereerste dames vlieggewicht-titel. Jammer genoeg moest zij in de vijfde ronde aftikken. Macfarlane won de titel en Ducote moest zich herpakken. Dit weekend kan ze weer aan de bak.  Haar tegenstander, Kristina Williams wint tijdens Bellator 185 haar MMA-debuut tegen Heather Hardy. De dokter moet de partij stoppen in de tweede ronde omdat Williams teveel schade aanricht. Dat beloofd wat dus.

Bellator heeft weer een ijzersterk evenement klaar staan met veel interessante match-ups in het bantamgewicht. Caldwell vs Higo zie je aanstaande zaterdag vanaf 22:00 – alleen op Spike.

 


Delen: