Naar nieuws

Alles wat je moet weten over Bellator 197: Chandler vs Girtz

11 april 2018

Delen:
Nieuws

Deze week staan er vier partijen op het programma voor Bellator 197: Chandler vs Girtz. Naast de partijen tussen veteranen en opkomende talenten staat er ook een ongeslagen staat van dienst op het spel. Dit is alles wat je moet weten over Bellator 197: Chandler vs Girtz. Je ziet het aanstaande zaterdag om 21:30 op Spike.

 

Chandler vs Girtz

Michael Chandler en Brandon Girtz zijn al jaren vertrouwde namen bij Bellator. De lichtgewichten zijn samen goed voor 30 partijen. Chandler is vanaf het begin actief bij de divisie terwijl Girtz al vanaf 2012 tijdens Bellator 80 zijn weg omhoog klimt. Nu staan de worstelaars tegenover elkaar als hoofdpartij op Bellator 197.

 

Michael Chandler

Chandler begon zijn carrière met een win reeks van 12. In 2011 wordt hij bekroond tot lichtgewicht kampioen. Hij verdedigt zijn titel tot twee keer toe met succes, maar moet de gordel na 2 jaar uiteindelijk teruggeven aan Alvarez. 3 jaren later krijgt Chandler opnieuw de kans om de titel te bemachtigen. Dit keer laat hij het niet aan de jury over en stopt hij Patricky Freire met een keiharde KO in de eerste ronde.

Precies 1 jaar nadat hij de titel opnieuw pakt, verliest Chandler zijn titel opnieuw, dit keer aan Brent Primus. Na een overwinning op Goiti Yamauchi stond Chandler ingepland voor de rematch tegen Primus. Jammer genoeg moet Primus de partij afzeggen wegens blessure. Chandler besluit niet te wachten op herstel van Primus en staat nu dus tegenover Girtz om via deze weg een nieuw titelgevecht te verkrijgen.

 

Brandon Girtz

Nadat Brandon Girtz een record opbouwt van 8-2 tekent hij in 2012 bij Bellator. Hij wint zijn debuut tegen Michel Quiñones op jurybesluit en staat vervolgens tegenover Derek Campos tijdens Bellator 96. Hier geeft de jury de winst aan Campos. Girtz herpakt zichzelf en wint zijn opvolgende partijen met een armklem. Zijn winreeks wordt verbroken door Derek Anderson, die hem in de tweede ronde stopt met een snoeiharde knie tegen het hoofd.

Ook hierna herpakt Girtz zich en wint hij 3 partijen op rij. Bij de laatste neemt hij wraak op Campos door hem KO te slaan in de eerste ronde. Hij kan deze winstreak niet vasthouden en verliest hierna maar liefst 3 partijen achter elkaar. Net als aankomend tegenstander Chandler heeft Girtz zijn laatste partij gewonnen. Beide atleten hebben een gemengd record en hebben daarom wat te bewijzen deze week, maar slechts één kan er met de winst vandoor.

 

Ongeslagen A.J. McKee

Het ongeslagen supertalent A.J. McKee staat deze week ook in de kooi. De 23-jarige Amerikaan zal zijn ongeslagen staat van dienst (10-0) op het spel zetten tegen Justin Lawrence. McKee is een echte allrounder en weet zijn tegenstanders op verschillende manieren te verslaan. Zo heeft hij 4 partijen gewonnen op KO, 3 via submission . Met een tegenstander als Lawrence heeft McKee een goede danspartner.

De voormalig RFA kampioen is misschien wel de lastigste tegenstander voor McKee tot nu toe. McKee is allround maar is geen specialist in één specifiek onderdeel. Lawrence daarentegen is een kickboks-specialist die het McKee op de benen zeer moeilijk kan maken. Een MMA-partij begint altijd staand dus hier heeft Lawrence het voordeel.

 

De terugkeer van Kimbo Slice Jr

Kevin ‘Baby Slice’ Ferguson Jr. vecht deze week zijn 4e vierde partij voor Bellator. Zijn tegenstander Devon Brock zal voor de tweede keer de kooi instappen als professioneel MMA-vechter.

 

Waar kijk je Bellator 197?

Het hoofdprogramma van Bellator 197 telt in totaal 4 partijen. Bellator heeft weer een lekkere mix samengesteld voor een mooie avond vechtsport. Aanstaande zaterdag kun je vanaf 21:30 de ontknoping van Bellator 197: Chandler vs Girtz terugzien op Spike. Wij hebben de match-ups nog even voor je op een rijtje gezet:

Bellator 197: Chandler vs Girtz
– Michael Chandler vs. Brandon Girtz
– A.J. McKee vs. Justin Lawrence
– Kevin Ferguson Jr. vs. Devon Brock
– Logan Storley vs. Joaquin Buckley


Delen: