Naar nieuws

Alles wat je moet weten over Bellator 198: Fedor vs Mir

24 april 2018

Delen:

Wie gaat er door naar de halve finale van het Bellator Heavyweight Grand Prix toernooi? Dat zie je deze week tijdens Bellator 198: Fedor vs Mir. De winnaar van deze titanenstrijd zal het opnemen tegen Chael Sonnen voor een plek in de finale. Je ziet de ontknoping aanstaande zondag om 21:30 op Spike.

Fedor vs Mir

Deze veteranen hebben eigenlijk geen introductie nodig. Mir en Emelianenko vechten al jaren op het hoogste niveau bij de beste organisaties. Samen zijn ze goed voor meer dan 70 MMA-partijen en hebben ze tegenover alle denkbare top-zwaargewichten gestaan. Nu staan ze eindelijk tegenover elkaar.

 

Fedor Emelianenko

Emelianenko wordt door velen gezien als de beste zwaargewicht aller tijden. Na zijn eerste nederlaag in 2000 bouwt Emelianenko over een periode van bijna 10 jaar een ongeslagen reeks op van maar liefst 28 partijen. ‘The last emperor’ lijkt onverslaanbaar. Hij verslaat bijna iedereen tot hij in 2010 tegenover Fabricio Werdum staat en al in de eerste ronde moet aftikken.

Emelianenko verliest ook de twee daaropvolgende partijen maar herpakte zichzelf vervolgens met een winreeks van 3. Hierna besluit hij met pensioen te gaan. Dit is maar van korte duur. Drie jaar later begint het toch te kriebelen en kondigt hij zijn comeback aan. Emelianenko verlengt zijn win reeks dan met 5 na overwinningen op onder andere Singh Jaideep en Fábio Maldonado.

In 2017 debuteert hij voor Bellator tijdens Bellator NYC: Sonnen vs. Silva. Bij deze partij staat Emelianenko tegenover Matt Mitrione. Hij verliest met een TKO na een indrukwekkende dubbele knockdown. Met zijn deelname aan het Bellator Heavyweight Grand Prix toernooi krijgt Emelianenko kans wraak te nemen op Mitrione. Dan moet hij wel eerst langs Frank Mir zien te komen.

 

Frank Mir

 

De voormalig UFC-kampioen heeft net als zijn tegenstander tegenover de beste zwaargewichten ter wereld gestaan. Na een record op te bouwen van 8-1 vocht Mir in 2004 voor de wereldtitel. Hij won de partij tegen Tim Sylvia via een technische submission. Lang genieten van zijn titel kon Mir helaas niet. Na een motorongeluk werd er een interim titel ingesteld, zodat er na zijn herstel een titelkandidaat paraat zou staan. Helaas moest hij deze partij afzeggen en werd Andrei Arlovski de nieuwe zwaargewicht kampioen.

Na wisselende resultaten kreeg Mir de kans om in 2008 voor een interim titel te vechten tegen Antônio Rodrigo Nogueira. De partij eindigde in een TKO voor Mir. Hierna nam hij het op tegen kampioen Brock Lesnar. Hij werd in de tweede ronde overrompelt en verloor op TKO.

Mir kreeg nog tweemaal de kans om de titel te pakken in de UFC maar kreeg het niet voor elkaar. In juli 2016 besluit hij afscheid te nemen van de UFC en stapt hij in 2017 over naar Bellator. Als welkomstcadeau maakt hij meteen kans op de zwaargewicht titel.

 

Waar kijk je Bellator 198: Fedor vs Mir?

Bellator 198: Fedor vs Mir telt in totaal 5 partijen. Naast de hoofdpartij maakt ook SBG’s Dillon Danis zijn Bellator debuut en zet Neiman Gracie net als Rafael Lovato Jr zijn ongeslagen record op het spel. Aanstaande zondag kun je vanaf 21:30 de ontknoping van Bellator 198: Fedor vs Mir terugzien op Spike. Wij hebben de match-ups nog even voor je op een rijtje gezet:

Bellator 198: Fedor vs Mir
– Fedor Emelianenko vs. Frank Mir
– Emmanuel Sanchez vs. Sam Sicilia
– Rafael Lovato Jr. vs. John Salter
– Neiman Gracie vs. Javier Torres
– Dillon Danis vs. Kyle Walker


Delen: