Naar nieuws

Alles wat je moet weten over Bellator 200: Carvalho vs Mousasi

23 mei 2018

Delen:

Dit weekend organiseert Bellator vanuit de SSE Arena in Londen haar 200ste event. Een mijlpaal waarvoor alles uit de kast gehaald wordt. Voor ons is dit event extra speciaal. Leidenaar Gegard Mousasi krijgt namelijk de kans om terug naar Nederland te komen als wereldkampioen. Een kans die hij niet kan laten gaan.

Wij brengen via ons Instagram-account live verslag uit met Jorina Baars in Londen. Aanstaande zaterdag zie je vanaf 22:00 of het Mousasi ook echt gelukt is de titel te pakken.

 

Carvalho vs Mousasi

Gegard Mousasi vecht al jaren op het hoogste niveau. Hij is bij bijna elke organisatie waar hij vocht kampioen geweest. Dit weekend staat hij tegenover één van de meest dominante kampioenen van Bellator. Mousasi is de favoriet voor deze partij maar Carvalho moet niet onderschat worden. Hij is niet voor niks al 6 jaar ongeslagen.

 

Gegard Mousasi

 

De 32-jarige Mousasi staat al sinds 2003 tegenover de beste MMA-atleten ter wereld. Hij heeft gevochten bij de grootste organisaties en laat overal een vernietigende indruk achter. Of hij nu vecht als middengewicht, licht zwaargewicht of zelfs zonder gewichtslimiet, niemand is veilig voor hem.

In zijn UFC-carriere versloeg Mousasi bijna iedereen die de organisatie te bieden had. Hij bouwde een winreeks op van 5 maar kreeg niet de kans om te vechten voor de titel. Iets wat voor veel fans een logische stap had moeten zijn. Na vier jaar gevochten te hebben bij de UFC maakt ‘The Dreamcatcher’ de beslissing om te tekenen bij Bellator.

Bij zijn Bellator-debuut in 2017 stond Mousasi tegenover Alexander Shlemenko. Nadat hij de partij goed begon werd Mousasi keihard geraakt met een stoot. Dit zorgde voor een heftige zwelling waardoor hij de rest van de partij met één oog moest uitvechten. Mousasi won de partij alsnog via jurybesluit en kreeg een titelgevecht als beloning.

Gegard is een allround MMA-atleet. Een gevaar op zijn benen, in de clinch en op de grond. Van zijn 43 overwinningen heeft hij er 23 beëindigd via KO, 12 door submission en 8 keer met jurybesluit. Hij heeft in zijn carrière slechts één keer verloren via KO. Volgens kenners zal dat ook de enige manier zijn waarmee Carvalho dit titelgevecht kan winnen.

 

Rafael Carvalho

Carvalho vocht zijn eerste professionele MMA-partij in 2001 tegen Julio Cesar Araujo Fernandes. Hij verloor deze partij via submission maar heeft daarna nooit achterom gekeken. Na deze nederlaag won hij namelijk 6 partijen op een rij via TKO.Na deze reeks won hij in 2013 zijn eerste titel. Dit is overigens de eerste partij die Carvalho naar de jury liet gaan.

De Braziliaan verlengde vervolgens zijn winreeks met weer 3 TKO’s voordat hij onder contract bij Bellator kwam. In 2014 stuurt Carvalho tijdens Bellator 125 een duidelijke boodschap richting zijn divisie door Brian Rogers in de eerste ronde te stoppen. Carvalho dwingt Rogers tegen de kooi en beukt met meedogenloze stoten op hem in. De scheids vindt het wel genoeg geweest en stopt de partij.

Na een overwinning op Joe Schilling in 2015 krijgt Carvalho later dat jaar de kans om te vechten voor de titel. Om de middengewicht titel te winnen is Brandon Halsey de enige hindernis die Carvalho moet overwinnen. En dat deed hij. Carvalho wint de titel via TKO, verdedigt hem daarna 4 keer met succes en heeft hem nooit meer afgestaan.

Carvalho is een serieuze bedreiging op zijn benen. Mousasi moet op zijn hoede zijn voor de trappen van zijn tegenstander. Maar met de ervaring van Gegard zal Carvalho echt zijn best moeten doen om de Leidenaar te verrassen. Zodra de partij naar de grond gaat kan het een korte partij worden voor de Braziliaan. Mousasi is sterk op de grond en heeft grapple kwaliteiten die vaak over het hoofd worden gezien. Hij is de favoriet en heeft alle kwaliteiten om de titel mee te nemen naar Nederland. Aan het einde van de rit blijft MMA een onvoorspelbare sport en kan er vanalles gebeuren.

 

Van Steenis vs Fryer

Naast het titelgevecht van Mousasi staat ook teamgenoot Costello van Steenis op het programma. Tijdens zijn droomdebuut voor Bellator in oktober 2017 zorgde van Steenis dat tegenstander Steve Skrzat binnen de eerste ronde al moest aftikken. Nu staat van Steenis voor een nóg grotere uitdaging met Kevin Fryer als tegenstander.

 

Costello Van Steenis

De 25-jarige van Steenis traint al jaren onder toeziend oog van zijn hoofdtrainer Ricardo Wondel bij MMA Vlaardingen. Wanneer er een partij in het vooruitzicht is voegt hij Kops Gym toe aan zijn fightcamp om te sparren met de wereldtop.

Van Steenis staat vooral bekend om zijn grondwerk waarmee hij 6 van zijn 9 overwinningen heeft behaald. Maar Costello ontwikkelt zich snel en gelooft dat zijn staande werk nu net zo goed als zijn grondwerk. Van Steenis traint namelijk op hetzelfde niveau als Gegard Mousasi. Hij heeft zich net als Mousasi voorbereid op een partij van 25 minuten. Dit terwijl zijn partij maximaal 15 minuten kan duren. Het uithoudingsvermogen van een MMA-atleet is misschien wel het belangrijkste dat ze meenemen in de kooi. Qua conditie zal het dus voor van Steenis dus wel goed.

Bij zijn vorige partij was het belangrijk voor van Steenis om te laten zien hoever hij zich heeft ontwikkeld als staande vechter. Voor zijn partij tegen Fryer is van Costello van plan om op elk vlak te domineren.

 

Kevin Fryer

Fryer maakt zijn Bellator-debuut op één van de grootste events van de organisatie. De Engelsman heeft na zijn overstap naar het middengewicht nooit verloren. Hij stapt dit weekend de kooi in met een record van 6-2 en een winreeks van 5.

Fryer heeft in zijn carrière nooit de jury nodig gehad. Vier van zijn overwinningen heeft hij behaald via (T)KO en twee op submission. In een interview met ons gaf van Steenis aan dat hij de Engelsman niet onderschat maar is ook niet de indruk is van de prestaties.

 

WAAR KIJK JE BELLATOR 200: Carvalho vs Mousasi?

 

Bellator 200: Carvalho vs Mousasi  telt in totaal 5 partijen. Naast de hoofdpartij maakt Michael Page ook zijn langverwachte rentree als co-main event tegen David Rickels. Ook debuteert Georgie Shore deelnemer Aaron Chalmers tegen Ash Griffiths en stapt Anastasia Yankova de kooi in met Kate Jackson.

Aanstaande zaterdag kun je vanaf 22:00 de ontknoping van Bellator 200: Carvalho vs Mousasi terugzien op Spike. Wij hebben de match-ups nog even voor je op een rijtje gezet:

  • Rafael Carvalho vs. Gegard Mousasi
  • Michael Page vs. David Rickels
  • Phil Davis vs. Linton Vassell
  • Aaron Chalmers vs. Ash Griffiths
  • Anastasia Yankova vs. Kate Jackson

Delen: