Naar nieuws

Bellator 179: Daley vs MacDonald – Voorbeschouwing

19 mei 2017

Delen:
Nieuws

Dit weekend zien wij weer een nieuw Bellator evenement vanuit de The SSE Arena in Londen. Tijdens Bellator 179 zien wij hoe Rory MacDonald zijn Bellator debuut maakt tegen Paul Daley. Ook zie je hoe twee vrienden hun vriendschap aan de kant zetten om het co-main event te verzorgen tijdens deze spectaculaire avond. Zie Bellator 179: Daley vs MacDonald aanstaande zaterdag vanaf 22:00 op Spike.

 

Welkom bij Bellator

Foto: Bellator

Het heeft een tijdje geduurd maar eindelijk zullen wij zien hoe MacDonald tegenover de top staat van Bellator. Het wordt MacDonald absoluut niet makkelijk gemaakt met een tegenstander as Paul ‘Semtex” Daley. MacDonald is een zeer technische vechter en weet goed alle elementen van MMA te combineren. Daley daarentegen is iets minder goed op de grond, maar compenseert dat met zijn staande werk. Daley heeft niet voor niets de bijnaam ‘Semtex’ gekregen en zijn stoten en trappen zijn net zo explosief. De winnaar van deze wedstrijd zal de nieuwe uitdager zijn voor de Bellator weltergewicht titel.

 

Paul “Semtex” Daley (34-14-2)

De 33 jaar jonge Daley is op zijn jonge leeftijd al een ware MMA veteraan en heeft in totaal 55 wedstrijden op zijn naam. Daley heeft bij de grootste MMA organisaties gevochten en heeft sinds 2015 zijn thuis gevonden bij Bellator. Het staande vechten is iets wat Daley makkelijk af gaat. Daar zit ook zijn kracht, maar in het verleden heeft hij vaker problemen gehad met goede worstelaars. Zal MacDonald daarvan kunnen profiteren?

Laatste 5 wedstrijden:

Gewonnen: Brennan Ward via KO
Verloren: Douglas Lima via unaniem jurybesluit
Gewonnen: Andy Uhrich via KO
Gewonnen: Dennis Olson via TKO
Gewonnen: André Santos via unaniem jurybesluit

 

Rory “The Red King” MacDonald (18-4-0)

Misschien heeft MacDonald qua aantal wedstrijden niet dezelfde ervaring als Daley, toch heeft hij voor tegenstanders gestaan die volgens vele fans gevaarlijker zijn dan de voormalige tegenstanders van Daley. Zo stond MacDonald tegenover Nate Diaz, Robbie Lawler, Demian Maia en Tyron Woodley. Nu is het afwachten hoe goed MacDonald het gaat doen tegen de top van Bellator. Gaat zijn technische stijl het geweld van Daley aan kunnen?

 

Laatste 5 wedstrijden:

Verloren: Stephen Thompson via unaniem jurybesluit
Verloren: Robbie Lawler via TKO
Gewonnen: Tarec Saffiedine via TKO
Gewonnen: Tyron Woodley via unaniem jurybesluit
Gewonnen: Demian Maia via unaniem jurybesluit

 

Even geen vrienden, dit is zakelijk!

Foto: Bellator

Tijdens het co-main event zien wij de voormalig licht-zwaargewicht kampioen Liam McGeary het opnemen tegen zijn maatje Linton Vassell. Misschien is het niet zo dat zij vroeger samen geknikkerd hebben, toch zijn de heren wel op elkaar gesteld. Ze kunnen het goed met elkaar vinden, maar zodra de deur van de kooi sluit, zullen zij hun vriendschap aan de kant moeten zetten.

 

Liam McGeary (12-1-0)

Voor het verliezen van zijn titel had McGeary een MMA record opgebouwd van 11-0. De nieuwe kampioen Phil Davis gooide roet in het eten en pakte de titel af met een jurybesluit. McGeary heeft sindsdien één wedstrijd gewonnen en zal met een overwinning op Vassel zichzelf direct weer in de schijnwerpers zetten voor een titelgevecht.

 

Laatste 5 wedstrijden:

Gewonnen: Brett McDermott via TKO
Verloren: Phil Davis via unaniem jurybesluit
Gewonnen: Tito Ortiz via submission (inverted triangle choke)
Gewonnen: Emanuel Newton via unaniem jurybesluit
Gewonnen: Kelly Anundson via submission (inverted triangle choke)

 

Linton “The Swarm” Vassell (17-5-0, 1 NC)

Met een win reeks van twee staat Vassel op een belangrijk punt in zijn carrière. De voormalig titelkandidaat zou nogmaals aanspraak kunnen maken op de titel bij een overwinning op McGeary. Vassel verloor in 2014 zijn titelgevecht tegen de toenmalige kampioen Emanuel Newton. Sinds dat gevecht heeft hij drie van zijn vier laatste wedstrijden gewonnen. Vassel is vaak dichtbij een Bellator titel geweest. Mocht hij deze wedstrijd winnen, dan is hij moeilijk te negeren.

Laatste 5 wedstrijden:

Gewonnen: Francis Carmont via unaniem jurybesluit
Gewonnen: Emanuel Newton via unaniem jurybesluit
Verloren: Muhammed Lawal via unaniem jurybesluit
Gewonnen: Rameau Thierry Sokoudjou via TKO
Verloren: Emanuel Newton via submission (rear-naked choke)

Bellator heeft uitgepakt voor dit evenement in Londen. Veel mogelijkheden staan op het spel voor de MMA atleten en de hele wereld kijkt met ingehouden adem toe. Ook jij kan Bellator 179: Daley vs MacDonald zien. Je ziet het zaterdag vanaf 22:00 exclusief op Spike.

Bekijk hier de rest van de line-up:

– Rory MacDonald vs. Paul Daley (Main event)
– Liam McGeary vs. Linton Vassell (Co-Main event)
– Cheick Kongo vs. Augusto Sakai
– Dan Edwards vs. Alex Lohore
– Kevin Ferguson Jr. vs. DJ Griffin


Delen: