Naar nieuws

Bellator 200 – Van Steenis: “Fryer is een sterke jongen maar hij heeft niks speciaals.”

16 mei 2018

Delen:
Interview

Na zijn succesvolle debuut tijdens Bellator 185 is Costello van Steenis klaar voor zijn tweede partij bij de organisatie. Dit keer deelt van Steenis de kooi met Kevin Fryer tijdens Bellator 200 in Londen. Spike sprak Costello over zijn voorbereiding, Gegard Mousasi, Team Kops en zijn aankomende partij.

Bij zijn eerste partij had van Steenis minder dan 3 minuten nodig om Steven Skrzat af te laten tikken. Toch was het even wennen voor hem om zo ver van huis te vechten. Ik had best last van jetlag de vorige keer en dat was best wel kut. Het is allemaal wel goed gekomen maar het was best lastig. Nu is er een uurtje verschil en daar heb ik helemaal geen last van”. Omdat Bellator 200 plaatsvindt in Londen krijgen fans, vrienden en familie nu ook de kans om hem op het grote podium te zien. Een kans die ze graag pakken. Mijn pa komt, mijn broertje. Ik heb best een grote aanhang dus verwacht ik wel wat maten in de arena. Dat maakt het ook leuker dit keer, het is lekker dichterbij”.

Het vechten lijkt in het bloed te zitten bij de familie. Ook zijn broertje Giovanni heeft de smaak te pakken. Hoewel deze nog geen professionele partijen achter de rug heeft ziet Costello nu al een mooie toekomst hem. “Hij heeft wat amateur partijen gevochten. Zijn laatste partij heeft hij helaas verloren via jury besluit. De trainer van zijn tegenstander dacht dat mijn broertje gewonnen had. Het publiek ook. Zo zie je maar dat je het niet naar de jury moet laten gaan. Wanneer hij er klaar voor is gaat hij ook pro-partijen draaien. Zijn stijl is iets meer afwachtend dan mijn stijl. Hij zorgt ervoor dat hij niet geraakt wordt maar zelf wel raakt. Ook heeft hij zijn lengte mee. Hij vecht op 70 kg en is bijna even lang als ik. Dat geeft hem een groot voordeel. Hij traint ook in Vlaardingen, af en toe komt hij mee naar het huis van Gegard of neem ik hem mee naar Kops”.

 

Voorbereiding

Voor de voorbereidingen op zijn aankomende partij heeft Costello qua locatie niets veranderd. Hij werkt samen met Gegard Mousasi aan kracht -en conditietrainingen en bereidt de partij verder voor bij MMA Vlaardingen onder zijn hoofdtrainer Ricardo Wondel en bij Kops Gym. Ik doe mijn voorbereidingen op dezelfde plekken als voorheen. Dit keer zijn er iets meer camera’s bij natuurlijk door het tv-programma van Bert. Ik ben echt blij voor Bert dat hij zijn eigen show heeft. Dat is wel kicken. Af en toe zal je mij ook voorbij zien komen. Echt tof dat Bert de mogelijkheid krijgt om te laten zien wie wij zijn”.

Op 21 mei begint de nieuwe serie Team Kops op Spike. Hier maak je kennis met de Nederlandse worstellegende Bert Kops en de mensen die bij hem in zijn gym trainen, waaronder veel Nederlands MMA-talent. Naast Gegard Mousasi zie je ook van Steenis voorbij komen tijdens zijn voorbereidingen. Na zijn razendsnelle overwinning op Skrzat is het nog duidelijker geworden voor van Steenis hoe belangrijk goede voorbereiding is. Dit keer doet hij er nog een schepje bovenop en traint hij mee met Mousasi die zich voorbereidt op een titelgevecht.

 

Gegard Mousasi

Foto Bellator

“De voorbereidingen gaan heel goed. Het was dit keer een heel lange trainingskamp. Ik deed gewoon mee met Gegard, die zich dit keer 3 maanden heeft voorbereid in plaats van de standaard 2 maanden. Het is een kampioenschapsvoorbereiding van continu vijf rondes van vijf minuten sparren. Soms zes. Het is zwaar maar uiteindelijk alleen maar beter”.

Costello maakt van dichtbij mee hoe zijn teamgenoot Mousasi zich voorbereidt op zijn titelgevecht. Hij is ervan overtuigt dat Mousasi de volgende Nederlandse MMA-kampioen wordt. “Ja natuurlijk gaat Mousasi de titel pakken. Hij is op dit moment echt een beest. De vorige partij vocht hij door een foutje bijna alle rondes met één oog. Ik denk dat hij Carvalho pakt via TKO in de vroege rondes. Carvalho is staand vooral goed, maar op de grond niet zo. We kunnen Carvalho goed nadoen dus verwacht ik geen problemen”.

 

De tegenstander van Costello

Zelf staat van Steenis tegenover Kevin Fryer, een Engelsman met een winreeks van vier. Costello heeft zijn huiswerk gedaan en verwacht geen verrassingen. “Fryer is een sterke jongen maar hij heeft niks speciaals. Soms heb je tegenstanders die je kunnen verrassen maar dat verwacht ik niet bij hem. We hebben het allemaal al gezien. Hoe harder je traint hoe beter je meestal vecht. Dit keer heb ik alles gegeven dus kan ik deze niet weggeven”.

Fryer heeft zijn huidige winreeks behaald door zijn tegenstanders binnen één ronde te stoppen via (T)KO. Een goede prestatie zou je denken, maar van Steenis is niet onder de indruk. “De mensen waar hij tegen heeft gevochten zijn niet de besten. Bijna allemaal met een negatief record. Ik ga hem verder niet onderschatten maar gewoon alles geven. Dan moet het goedkomen”.

 

Domineren

De vorige keer wou Costello zich vooral staand meer bewijzen. Nu is hij van plan om te domineren waar de partij zich ook bevindt. “Als hij met mij wil staan dan heeft hij een probleem. “Bij de laatste partij wou ik meer staand vechten laten zien. Dit keer weet ik het niet. Zijn stoten zijn niet echt hard, hij rent naar je toe en gooit wat stoten om te clinchen. Vanaf daar wil hij zijn tegenstanders naar de grond krijgen en daar domineren. Als hij met mij naar de grond gaat, dan kan hij het helemaal vergeten. Ik domineer hem op de grond”.

Costello staat net als zijn vorige partij in het voorprogramma. Als opkomend talent is dat niet ongewoon. Door mooie partijen neer te zetten wordt de populariteit van de atleten groter en verschijnen ze vanzelf op het hoofdprogramma. Hij doet het daarom rustig aan. “Ik sta op het voorprogramma omdat het hoofdprogramma vol staat met grote namen. Dat is wel een beetje jammer maar niet erg. Het betekent dat ik me gewoon weer moet bewijzen en de partij nog harder moet afmaken dan de vorige keer. Een iets bekendere tegenstander zou wel mooi zijn. Dat is ook goed om mijn naamsbekendheid. Maar voor nu wil ik gewoon langzaam groeien. Ik doe het rustig aan en wanneer er een grotere naam voor mij staat dan pak ik hem”.

Bellator 200 kan voor van Steenis een goede stap zijn in zijn carrière. Combineer dat met het titelgevecht van Mousasi en je hebt een top evenement met een Nederlands tintje.

 

Waar kijk je Bellator 200: Crocop vs Nelson 2

Bellator 200 kijk je op zaterdag 26 mei vanaf 21:30 alleen op Spike. Je kunt het hele event ook vanaf donderdag 24 mei volgen via ons Instagram account. Hier verzorgen wij samen Jorina Baars een ware Dutch take-over en kun je een kijkje achter de schermen nemen bij zowel de weging als het event zelf.

 

Volledige line-up Bellator 200

Wij hebben de volledige line-up nog even voor je op een rijtje gezet:

  • Mirko Cro Cop vs. Roy Nelson
  • Rafael Carvalho vs. Gegard Mousasi
  • Michael Page vs. David Rickels
  • Phil Davis vs. Linton Vassell
  • Aaron Chalmers vs. Ash Griffiths

Delen: