Naar nieuws

Bellator 206: Kampioen vs Kampioen

28 juni 2018

Delen:

Op 29 september komt Bellator met één van de grootste evenementen in de geschiedenis van de organisatie. Tijdens Bellator 206 staat de middengewicht titel van Gegard Mousasi op het spel tegen de huidige weltergewicht kampioen Rory MacDonald. Naast deze hoofdpartij deelt Quinton ‘Rampage’ Jackson voor de vierde keer de kooi met Wanderlei Silva en begint ook de eerste ronde van het weltergewicht toernooi.

Kampioen vs Kampioen

In 2016 werd groots aangekondigd dat Rory MacDonald de overstap maakte van de UFC naar Bellator. Het jaar erop vocht hij zijn eerste partij. Op Bellator 179: MacDonald vs Daley debuteerde MacDonald voor de organisatie tegen Paul ‘Semtex’ Daley. MacDonald maakte de partij in de tweede ronde af met een rear-naked choke. Het jaar erop kreeg hij de kans om te vechten voor de titel. Douglas Lima was toentertijd de regerende kampioen in het weltergewicht.

Tijdens Bellator 192 was het zover. MacDonald vocht voor de titel tegen Lima. Na vijf rondes strijden besloot de jury unaniem dat MacDonald genoeg had gedaan om de partij te winnen. Met de weltergewicht titel op zak staat hij nu voor een ongekende kans binnen Bellator. Hij krijgt de kans om kampioen te worden in twee verschillende gewichtsklassen. Maar met Gegard Mousasi als tegenstander kan het nog pittig worden voor de 28-jarige Canadees.

 

Gegard Mousasi kondigde in 2017 aan dat hij een contract heeft getekend bij Bellator. Met zes partijen op zijn contract geeft hij aan dat hij niet alleen voor de middengewicht titel gaat maar ook de licht zwaargewicht titel in zijn vizier heeft. Na een slopende partij tegen Alexander Shlemenko won Mousasi zijn eerste partij voor Bellator via jurybesluit.

Door deze overwinning mocht hij zich klaar maken om Rafael Carvalho uit te dagen voor de titel. Carvalho was sinds 2012 ongeslagen en kampioen sinds 2015. Tijdens Bellator 200 stapte Mousasi met maar één doel de kooi in: de titel. Hij ging voor de takedown, sloeg er op los en won de titel in de eerste ronde.

Tijdens Bellator 206: MacDonald vs Mousasi zal alleen de titel van Mousasi op het spel staan. MacDonald zal dus vechten in een gewichtsklasse hoger. Voor iemand die de lichtzwaargewicht titel in gedachten heeft, zal het voor Mousasi ook lastiger zijn om het limiet van het weltergewicht te behalen. Beide atleten zijn all-round en hebben een berg aan ervaring. Voor Bellator is dit de grootste partij die ze kunnen maken.

 

2-1 voor Silva

Voor de nostalgische fans heeft Bellator dé partij gemaakt die nooit teleursteld. Fan favorieten Quinton ‘Rampage’ Jackson en Wanderlei ‘The Axe Murderer’ Silva nemen het voor de vierde keer op met elkaar. Al hun vorige partijen zijn beëindigd door (T)KO en ook dit kun je dat verwachten. De eerste twee partijen staan op naam van de Braziliaan Silva en bij de meest recente overwinning won Rampage met een keiharde KO. In deze vierde ontmoeting kan je geen moment missen. Één rake klap kan deze partij beëindigen.

 

Weltergewicht toernooi

Naast het Bellator Heavyweight World Grand Prix toernooi komt de organisatie ook met een toernooi voor weltergewichten. Terwijl de kampioen MacDonald bezig is met zijn supergevecht tegen Gegard Mousasi houdt Bellator de divisie actief en zet hun beste weltergewichten in een toernooi. Atleten als Paul Daley, Michael Page, Douglas Lima en Andrey Koreshkov worden genoemd als potentiële deelnemers.

 

Zaterdag op Spike – Bellator 201: Macfarlane vs. Lara

Aanstaande zaterdag zie je of Macfarlane haar vlieggewicht titel succesvol kan verdedigen tegen Alejandra Lara tijdens Bellator 201. Naast dit titelgevecht staan er nog drie partijen op het programma. Wij hebben ze even voor je op een rijtje gezet:

– Ilima-Lei Macfarlane (K) vs. Alejandra Lara
– Saad Awad vs. Ryan Couture
– Valérie Létourneau vs. Kristina Williams
– Juan Archuleta vs. Robbie Peralta


Delen: