Naar nieuws

Bellator Heavyweight Grand Prix: Wie wordt de zwaargewicht kampioen?

8 februari 2018

Delen:
Nieuws

Met de Bellator Heavyweight Grand Prix is Bellator is op zoek naar de nieuwe kampioen zwaargewicht MMA. De organisatie heeft dit jaar de top lichtzwaar- en zwaargewichten aan elkaar gekoppeld voor een toernooi. De winnaar van dit toernooi krijgt de titel van zwaargewichtkampioen. Wie dingen er mee naar deze titel mee? Dat lees je hier.

 

Rampage Jackson

Quinton ‘Rampage’ Jackson is een icoon in MMA. Naast zijn sportieve prestaties is hij ook acteur. Zo speelt hij de rol van B.A. Baracus in de nieuwe A-team verfilming. Hoewel Jackson in de eerste ronde van de Grand Prix al is uitgeschakeld is het toch een naam om te vermelden. De MMA-legende heeft in zijn carrière tegenover de wereldtop lichtzwaargewichten gestaan. Jackson nam het in de eerste ronde van de Grand Prix op tegen Chael Sonnen en verloor deze partij via unaniem jurybesluit.

 

Chael Sonnen

Zijn praatjes zijn net zo vervelend voor zijn tegenstanders als zijn vechtstijl. Sonnen is een agressieve worstelaar die zijn tegenstanders vaak op hun rug laat spartelen. De ‘American Gangster’ staat naast zijn vechtstijl ook bekend als een enorme ‘trashtalker’. Zo kan Sonnen al voor de wedstrijd in het hoofd van zijn tegenstanders kruipen en staat het al 1-0 voordat de partij begint. Na zijn winstpartij op Jackson zal Sonnen goed opletten tijdens de partij tussen Emelianenko en Mir. In de halve finale zal hij het namelijk tegen één van hen moeten opnemen. Best een uitdaging gezien Sonnen in principe 2 divisies omhoog gaat voor deze uitdaging.

 

 

Fedor Emelianenko

De legendarische zwaargewicht had al een win reeks van 5 partijen opgebouwd voor hij tekende bij Bellator. Tijdens zijn debuut stond hij tegenover Matt Mitrione. Deze partij verloor ‘The last emperor’ via KO nadat er bijna een dubbele KO viel. Emelianenko wordt door veel fans gezien als de beste zwaargewicht aller tijden. Met zijn record (36-5, 1NC) en de lijst van tegenstanders is het bijna lastig om het daar niet mee eens te zijn. Emelianenko is een meedogenloze Sambo-atleet die van 2001 en 2010 ongeslagen was. Een mooie tegenstander voor iedereen die zichzelf wil testen tegenover de G.O.A.T.

 

Frank Mir

Mir maakt tijdens zijn eerste partij in het toernooi ook meteen zijn Bellator-debuut. Hij is één van de beste zwaargewicht grapplers in MMA. Met zijn Braziliaanse Jiu Jitsu-achtergrond heeft hij niet alleen veel mensen laten aftikken maar ook 9 (T)KO’s op zijn naam staan. De 38-jarige Amerikaan heeft in zijn carrière tegenover de beste zwaargewichten gestaan. Nu neemt hij het bij zijn eerste partij meteen op tegen Emelianenko. Mir begint bij Bellator een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Winst op Emelianenko zou een mooie toevoeging zijn aan zijn lijst van slachtoffers.

 

Ryan Bader

Ook de lichtzwaargewicht kampioen Ryan Bader krijgt een kans om mee te doen aan het toernooi. Hij kreeg bij zijn debuut direct een titelgevecht aangeboden tegen Phil Davis. Deze partij won Bader en bekroonde hem tot kampioen. Inmiddels heeft hij de titel ook al verdedigt. Mocht hij het toernooi winnen, dan zal hij de eerste persoon zijn in MMA die de lichtzwaargewicht- en de zwaargewicht titel op zijn naam heeft.

 

 

Muhammed Lawal


Net als zijn eerste tegenstander Bader is Lawal een gevaarlijk worstelaar. Hij vecht al sinds 2013 voor Bellator en heeft al meerdere MMA-titels op zijn naam staan. Lawal staat bekend om het uitputtende grondwerk waarmee hij zijn tegenstanders vaak volledig domineert. Of dit met Bader ook zal lukken is nog de vraag. In 2015 won Lawal al de titel van het Rizin Heavyweight Grand Prix toernooi. Met die ervaring heeft hij een kleine voorsprong op zijn tegenstanders.

 

Matt Mitrione

In 2016 maakt Mitrione zijn Bellator-debuut tegen Carl Seumanutafa. Hij won deze partij middels een KO in de eerste ronde. De 39-jarige Amerikaan vocht de maand erop weer en versloeg toen Oli Thompson met een TKO in de tweede ronde. Mitrione maakte zijn terugkeer in 2017 tegen Fedor Emelianenko. Ook die partij won hij via KO. Met een win reeks van drie (T)KO’s op een rij komt Mitrione vol zelfvertrouwen het toernooi in voor zijn rematch tegen Roy Nelson.

 

 

Roy Nelson

Bij zijn Bellator-debuut lukte het Nelson niet de trekker over te halen maar won hij de partij toch via unaniem jurybesluit. De MMA-veteraan staat naast zijn postuur bekend om zijn ijzeren kin, sterk grondwerk en de kracht om elk zwaargewicht met één klap KO te slaan. Nelson heeft al eerder gewonnen van Mitrione. Hij beëindigde te partij toen voortijdig met een TKO. 16 februari ontmoeten de heren elkaar weer tijdens Bellator 194. Verwacht een korte, maar vooral ook explosieve partij.

Kortom: Bellator heeft de beste zwaargewichten verzameld om een nieuwe kampioen te bekronen. De partijen van het Bellator Heavyweight Grand Prix worden verspreidt over het hele jaar. De eerstvolgende Grand Prix-partij staat gepland tijdens Bellator 194. Met Roy Nelson vs Matt Mitrione als de main card voor de Heavyweight Grand Prix en daarnaast hoofdpartijen van onder andere Heather Hardy vs Ana Julaton en Liam McGeary vs Vadim Nemkov. Je ziet Bellator 194 zaterdag 17 februari om 22:00. Alleen op Spike.

 


Delen: