Naar nieuws

De meest bijzonder en leuke cocktailversieringen ter wereld

5 januari 2018

Delen:
Nieuws

Het is niet altijd even makkelijk voor cocktailmakers om hun drankjes goed te presenteren. Met een heerlijke smaak komen ze natuurlijk al erg ver, maar het oog wil tegenwoordig ook wat. Daarom kiezen steeds meer kroegen ervoor om hun drank zo veel mogelijk op te laten vallen met creatieve cocktailversieringen.

Onderstaande cocktails zijn zo goed versierd dat ze al jaren drankfanatici naar bars hebben weten te krijgen, of zijn simpelweg zo opvallend dat we er niet omheen kunnen. Of de cocktails ook echt lekker zijn om te drinken is de vraag, maar bijzonder zijn ze zeker:

 

Hawaiian Shirt (Trade, Boston)

In Trade, een bar in Boston, kan je voor zo’n 12 dollar een Hawaiian Shirt krijgen. Bovenop de rum, hibiscus, ananas, granaatappel en mint krijg je dan de mascotte van de kroeg in het glas. Hij heet Mr. Hashtag Luchador en zit ook in je drankje als je zelf een cocktail samenstelt, al dan niet met limoen in zijn handen. Recentelijk is Mr. Hashtag Luchador gestolen, en moest er een rode (ipv zwarte) vervanger ingeschakeld worden.

 

Sabrinatini (Barton G, Los Angeles)

Er zijn weinig cocktails gebaseerd op overleden dierbaren, nog minder op huisdieren en nog veel minder op huisdier-aapjes. Toch vind je er een in Los Angeles, waar ene Barton G. Weiss jaren geleden haar aap Sabrina verloor. Om haar te eren kunnen mensen nu een speciale Sabrinatini bestellen, inclusief ijskoude oranje wodka, watermeloen-likeur en een aapje die aan het cocktailglas hangt. Het met stikstof bereidde drankje gaat gepaard met een ijsstokje.

 

Up In Smoke (Gracias Madre, Hollywood)

Veel raarder dan je tequila in een waterpijp stoppen om het op te roken kan bijna niet, maar toch is het een ding in Hollywood. Manager Jason Eisner van de Gracias Madre verzon de Up In Smoke, die je ‘gewoon’ aan je eigen tafel op kunt roken, om een flinke indruk op zijn klanten achter te laten. Dat er stukjes komkommer in vorm van de letters ‘T’, ‘H’ en ‘C’ bij liggen, wil echter niet zeggen dat de Up In Smoke is bedoeld om je high te krijgen.

 

The Sourtoe Cocktail (The Sourtoe Cocktail Club, Canada)

We hebben hem al eens besproken in de meest lugubere kroegen ter wereld: een drank zo ranzig dat er niet alleen een geconserveerde teen in het glas zit, dat afgestorven lichaamsdeel moet ook nog eens je lippen aanraken. Pas dan word je lid van The Sourtoe Cocktail Club. En wees gerust, The Sourtoe Cocktail Club heeft inmiddels zeven oude tenen op voorraad, dus ook jij komt aan de beurt.

 

Bubble Bath Martini

Wie wil zich nou niet met elke slok schoner voelen? Of de Bubble Bath Martini dat effect echt heeft valt nog te bezien, maar de kindvriendelijk ogende cocktail is niet een die je snel vergeet. Natuurlijk komt dat door zijn bubbelbad-uitstraling, en de ontzettend belangrijke badeend die het afmaakt.

 

De draak (Backbar, Boston)

Toen een verkoper met een drakenbeeldje zijn bar in kwam, wist manager Sam Treadway wat hij er mee moest doen. Er een cocktail-houder van maken voor speciale gelegenheden of speciale gasten. Extra stijlvol met een vlammend drankje.

 

Tom Yam (SushiSamba, Londen)

Dat ze in Japan van sushi houden is vanzelfsprekend en dat ze er ook drank lusten wisten we ook, maar zelden zal je die twee samengebracht zien worden in één creatie. Nee, daar kun je beter voor naar andere delen van de wereld – Londen, bijvoorbeeld. In samenwerking met de lokale chef-kok heeft ene Rich Woods daar namelijk een sushi-cocktail bedacht, inspiratie puttend uit de Braziliaanse, Japanse en Peruviaanse keuken.

 

Magic Mojito – SLS Hotel, Beverly Hills

Men neme een Mojito, men neme een suikerspin. Men voegt de twee bij elkaar en men voelt zich weer kind. Niet voor kinderen.

 

The Electric Kool Aid Acid Test (Bump Caves, Londen)

Als er geen vonken overslaan tussen jou en deze cocktail, dan gaat er iets fout. Dit drankje is gebaseerd op een psychedelisch boek genaamd The Electric Kool-Aid Acid Test en is net als dat schrijfwerk niet voor iedereen bestemd. Gepaard met het glas gaan namelijk een zakje ‘drugs’ – eigenlijk een zuur-mix die je voor extra smaak in de cocktail kunt gooien – en een 9V-batterij die zo is vormgegeven dat je er aan kunt likken, wat dus de bedoeling is voor je een slok neemt.

 

Death Star Old Fashioned (Veranda on Highland, Birmingham)

De meest uiteenlopende ijsvormpjes worden gebruikt in allerlei soorten cocktails, maar er zijn weinig coctkails waarbij het glas ook daadwerkelijk van ijs is (tenzij je in een ijsbar zit). Hoewel de Veranda on Highland niet meer bestaat, had de bar een heel bijzondere aankleding van hun Old Fashioned: een stuk ijs dat van buiten lijkt op de Death Star uit Star Wars. Binnenin zit de cocktail, vaak in de vorm van whisky met het een en ander erbij gemixt.


Delen: