Sergio Pettis kent geen moeite met Ricky Bandejas tijdens Bellator 242

Het eerste Bellator MMA evenement sinds de coronacrisis is in de boeken. In de Mohegan Sun Arena te Uncasville, Connecticut werden in totaal zeven partijen gevochten. De hoofdpartij ging tussen Ricky Bandejas en Sergio Pettis in de Bantamweight divisie. Voor beide mannen een belangrijke partij in de zoektocht naar de Bantamweight
Volgens kenners vooraf omschreven als een zeer gelijkwaardige partij op papier. Echter kende Sergio Pettis weinig moeite met Ricky Bandejas. De Roufusport vechter kwam nooit in de problemen. Pettis en zijn team hadden een uitstekend gameplan bedacht door veel druk te zetten en veel combinaties (trappen en stoten) te plaatsen. Bandejas had hier geen antwoord op. Dit zorgde ervoor dat Bandejas' benen al bont en blauw waren na 10 minuten. Uiteindelijk zou Pettis alle drie de rondes winnen en een meer dan verdiende Unanimous Decision overwinning op zijn naam schrijven. Voor Pettis zijn tweede overwinning in evenveel partijen sinds zijn overkomst van de UFC.
 
Jackson trakteert Mein op vervelend Bellator debuut
 
Dat Jason Jackson een ondergewaardeerd talent is bewees hij tijdens zijn derde gevecht voor de organisatie. Jackson trof Jordan Mein in de Welterweight divisie. Mein die na een MMA pensioen van twee jaar eerder dit jaar tekende bij Bellator MMA probeerde zijn carrière nieuw leven in te blazen. Mein kwam agressief uit de startblokken. Echter wist Jackson de aanvallen van Mein te pareren. Uiteindelijk zou Jackson de partij in zijn voordeel draaien halverwege de eerste ronde. Mein was zichtbaar gefrustreerd dat Jackson sterker was in het staande gevecht en ging voor de takedown. Jackson wist echter alle takedowns van Mein te stoppen en wist vervolgens zelf een takedown te plaatsen. Jackson wist Mein in de derde ronde zelfs knockdown te slaan. Uiteindelijk zou Jackson de partij niet finishen, maar won hij wel overduidelijk door middel van Unanimous Decision.
 
Wilson blijft ongeslagen na controversiële beslissing.
 
De meest controversiële uitslag van de avond kwam tijdens de tweede partij van de Main Card. Tywan Claxton en Jay Jay Wilson staken voor de partij al niet onder stoelen of banken dat ze elkaar niet mochten. Claxton wordt nog altijd gezien als een van de grootste opkomende talenten van de organisatie. Dit geldt in mindere mate voor Wilson die nog steeds ongeslagen is. Echter was dit voor Wilson zijn eerste partij op een Main Card. Beide mannen vochten sterk en de partij ging op en neer. Zowel staand als op de grond lieten beide vechters zien aan elkaar gewaagd te zijn. Uiteindelijk zou Wilson het gevecht winnen door middel van Split Decision. Tot ongeloof van Claxton die vond dat hij de eerste twee rondes duidelijk naar zich toe had getrokken. De scores waren misschien nog wel opzienbarender. Een jurylid scoorde alle drie de rondes voor Claxton, terwijl een andere jurylid alle drie de rondes voor Wilson scoorde. Uiteindelijk bracht de 29-28 van jurylid 3 de doorslag in het voordeel van Wilson.
 
Aaron Pico is back!!!
 
Aaron Pico is een van de meest besproken vechters binnen de organisatie. Het toptalent werd volgens critici en kenners veel te snel voor de leeuwen gegooid. En daar kun je over redentwisten. Pico vocht ditmaal tegen Solo Hatley Jr. die had geïmponeerd tijdens zijn Bellator debuut tegen Gaston Bolanos. Echter leek Pico daar totaal niet van onder de indruk. De Amerikaan had slecht 28 seconden nodig om een takedown te forceren. Pico wist harde stoten en ellebogen te landen en hierdoor draaide Hatley Jr. zich. Pico wist met slechts 130 seconden op de klok zijn tegenstander te laten aftikken door middel van een Rear Naked Choke Submission. De eerste Submission overwinning in Pico's carrière. Een zeer dominante overwinning voor het toptalent.
 
Al met al weer een zeer interessant en spectaculair evenement. Bekijk voor de volledigheid alle uitslagen hieronder.
 
Preliminary Card.
– Ras Hylton verslaat Rudy Schaffroth dmv Unaniem Besluit (29-28, 29-28, 29-28).
– Raufeon Stots verslaat Cass Bell dmv Submission (RNC) – Ronde 3, 1:24.
– Mark Lemminger verslaat Jake Smith dmv TKO (Stoten) – Ronde 2, 4:46.
 
Main Card.
– Aaron Pico verslaat Solo Hatley Jr. dmv Submission (RNC) – Ronde 1, 2:10.
– Jay Jay Wilson verslaat Tywan Claxton dmv Verdeeld Besluit (27-30, 29-28, 30-27).
– Jason Jackson verslaat Jordan Mein dmv Unaniem Besluit (30-27, 30-27, 30-27).
– Sergio Pettis verslaat Ricky Bandejas dmv Unaniem Besluit (30-27, 30-27, 30-27).
 
Uiteraard blijf je voor het laatste nieuws Spike TV Nederland checken. The place to be voor de laatste ontwikkelingen in de Bellator MMA wereld!!!!