Costello van Steenis vecht Main Event Bellator 233 tegen John Salter

Costello van Steenis gaat voor het eerst in zijn carrière het main event voor Bellator verzorgen. Op 8 november aanstaande staat De Nederlander tijdens het laatste gevecht van de avond tegenover John Salter. Dit is precies de tegenstander die van Steenis al in gedachten had na zijn spectaculaire overwinning tegen Mike Shipman in Londen. Bellator 233 wordt gehouden in Oklahoma, Verenigde Staten.

Costello van Steenis gaat als een komeet in Bellator. Hij wist zijn vier partijen voor de promotie allemaal winnend af te sluiten en driemaal deed hij dit voortijdig via een TKO. "The Spaniard", zoals zijn bijnaam luidt traint bij team Kops en maakte zijn debuut voor Bellator in 2017. Vooral in zijn laatste partij tegen Mike Shipman wist van Steenis indruk te maken. Shipman was hét talent van de divisie en mocht in zijn eigen land zich naar een titelgevecht knokken. Van Steenis dacht hier echter anders over en via een spectaculaire TKO in de tweede ronde wist hij de schijnwerpers op zich te krijgen. Een overwinning op Salter zal van Steenis heel dicht bij een titelgevecht krijgen. Bekijk de partij van Costello van Steenis tegen Mike  Shipman hier:

https://www.youtube.com/watch?v=JgY2C6bihIY


John Salter is een ervaren vechter met inmiddels twintigpartijen op zijn naam. Van deze twintig partijen wist hij er zestien te winnen.Geen enkele overwinning ging naar de jurytafel want Salter won ze allemaalvoortijdig. Salter is een typische Amerikaanse worstelaar en dat heeft hij ookbinnen Bellator bewezen. Van de zeven partijen in Bellator wist hij er zes tewinnen. Alleen huidig kampioen Rafael Lovato Jr. bleek een te grote horde voorhem. Van Steenis zal vooral op moeten passen voor de verwurgingen van Salter.Vijfmaal eindigde hij zijn partij via een verwurging. Ook voor Salter geldt dateen overwinning hem dichtbij een titelgevecht brengt.


Bellator 233 is uiteraard te zien op Spike TV op zaterdag 9november.