Bellator keert terug in Dublin inclusief Nederlandse inbreng

Aankomende zaterdag keert de Bellator MMA organisatie terug in Dublin. De 3Arena is het strijdtoneel die dag. Tijdens het Main Event zal de Noord-Ierse publiekslieveling Leah McCourt haar opwachting maken in de Featherweight divisie tegen de Duitse Judith Ruis. Echter valt er nog veel meer te beleven. Zo zal ook de Marokkaanse Nederlander Ilias Bulaid voor de tweede keer zijn opwachting gaan maken voor de organisatie.
Ilias Bulaid maakte vorig jaar de overstap van het kickboksen naar het MMA. De Enfusion kampioen had een fantastisch MMA debuut. Eveneens een Dublin versloeg hij zijn tegenstander Vitalic Maiboroda vlak voor het einde van de eerste ronde op KO. Bulaid die afwisselend traint in Nederland, maar ook bij de SBG Ireland gym in Dublin zal dus het publiek achter zich hebben staan. Tegenstander Diego Freitas is een grote onbekende in het MMA. Freitas komt net als Bulaid uit het kickboksen en wist daar een zeer behoorlijk record bij elkaar te vechten. Freitas maakt aankomende zaterdag zijn MMA debuut. De Portugees is zoals eerder genoemd iemand met een kickboks achtergrond hierdoor lijkt een staand gevecht zeer aannemelijk.
 
Zet Leah McCourt haar land Noord-Ierland op de kaart?
 
De Bellator MMA volgers kregen een aardige klap te verwerken nadat bekend werd dat James Gallagher niet langer zou gaan vechten tijdens het Main Event van Bellator Dublin tegen Cal Ellenor. Echter heeft de organisatie Gallagher's talentvolle teamgenote Leah McCourt naar voren geschoven om het tegen Judith Ruis te gaan opnemen in het nieuwe Main Event. McCourt is ongekend populair in de MMA scene binnen het Verenigd Koninkrijk. De Noord-Ierse wist tot dusver hoge ogen te gooien bij Bellator met twee overwinningen die voortijdig beslist werden. Tegenstandster Judith Ruis maakt haar promotionele debuut. Ruis heeft onder andere een "notable win" staan tegen UFC veterane Melinda Fabian.
 
Charlie Ward zint op revanche
 
Tijdens het Co-Main Event zal de Ier Charlie Ward zijn opwachting maken. Ward die onder meer bij SBG Ireland traint met Conor McGregor maakte in 2017 de overstap van de UFC naar Bellator MMA. Ward wist in een tijdsbestek van minder dan twee jaar liefst vier partijen op rij te winnen. Alle gevechten werd gefinisht. Echter liep hij in november vorig jaar tegen zijn eerste verliespartij op binnen de organisatie en zal de Ier uit zijn op wraak. Ward neemt het op tegen Kyle Kurtz. Kurtz is een bekende naam in het regionale MMA circuit in de Verenigde Staten. De Amerikaan kwam in 2015 tweemaal uit voor Bellator. Kurtz wist beide partijen te winnen. Nu keert hij terug bij de organisatie na een afwezigheid van bijna vijf jaar. Kurtz vocht in de tussentijd onder meer voor de EFC en de sterke LFA organisatie en behaalde daar wisselende resultaten.
 
Geordie Shore "in the house"
 
Ook Geordie Shore's Aaron Chalmers is wederom van de partij. De Engelsman die meestal te vinden is op de Europese evenementen van Bellator MMA opent de Bellator Dublin Main Card. Hij neemt het op tegen de Amerikaan Austin Clem. Chalmers heeft tot dusver een vrij divers MMA spel laten zien. Chalmers maakte furore bij BAMMA waar hij driemaal in de eerste ronde wist te winnen. Vervolgens werd hij getekend door Bellator. Chalmers won twee van in totaal drie partijen en brengt altijd spektakel op het canvas. Tegenstander Clem maakt zijn promotionele debuut. Clem vocht vooral in zijn thuisstaat Missouri en wist driemaal in vier partijen te winnen. Voor Clem zou een overwinning een behoorlijke boost betekenen in zijn prille Bellator carrière.
 
Check Bellator Dublin zaterdag 22 februari vanaf 23.00u LIVE op Spike TV Nederland. Jouw kanaal voor al je Bellator coverage!!!