Bellator Londen Fight Weekend

Deze zaterdag is het Bellator Fight Weekend op Spike. Nederlandse MMA-legendes domineren de kooi tijdens Bellator Londen en beloven een waar spektakel neer te zetten. Tijdens de liveshow op zaterdag 22 juni 23.00 uur mag Gegard Mousasi zijn titel wederom verdedigen tegenover Lovato Jr., we zien hoe Melvin Manhoef na 2 jaar afwezigheid de Bellator kooi weer instapt en komt ook Denise Kielholtz in actie tijdens liveshow. Daar houdt Bellator Londen nog niet op! Zondag 23 juni 20.00 uur zenden we op Spike Bellator 223 uit met onder andere Costello van Steenis en Paul Daley.

Deze zaterdag is het Bellator Fight Weekend op Spike. Nederlandse MMA-legendes domineren de kooi tijdens Bellator Londen en beloven een waar spektakel neer te zetten. Tijdens de liveshow op zaterdag 22 juni 23.00 uur mag Gegard Mousasi zijn titel wederom verdedigen tegenover Lovato Jr., we zien hoe Melvin Manhoef na 2 jaar afwezigheid de Bellator kooi weer instapt en komt ook Denise Kielholtz in actie tijdens liveshow. Daar houdt Bellator Londen nog niet op! Zondag 23 juni 20.00 uur zenden we op Spike Bellator 223 uit met onder andere Costello van Steenis en Paul Daley.

Lees hieronder meer informatie over de vier Nederlanders.

Gegard Mousasi behoeft bij de meeste MMA fans eigenlijk al geen introductie meer. De bescheiden Leidenaar staat al jaren aan de top van de Middleweight divisie. Mousasi is sinds zijn overstap naar Bellator MMA in 2017 niet te stoppen. Zo won hij zijn debuut van voormalig kampioen Alexander Shlemenko, en maakte hij korte metten met Rafael Carvalho. Carvalho was op dat moment de kampioen. Mousasi verdedigde zijn titel voor het eerst in september 2018. Welterweight kampioen Rory MacDonald probeerde de zogeheten "Champ Champ" status te verwerven. Mousasi stak daar een stokje voor en finishte MacDonald in de tweede ronde. Mousasi treft nu de ongeslagen Braziliaans Jiu JItsu (BJJ) expert Rafael Lovato Jr. Laatstgenoemde is voor veel mensen misschien geen bekende naam. Echter is de Amerikaan een zeer linke tegenstander. De vierde graad zwarte band in BJJ is een pure specialist en wist bij BJJ kampioenschappen meerdere wereldtitels te pakken. Lovato Jr. is ongeslagen in zijn MMA carrière en won al zijn vijf partijen bij Bellator MMA. Zijn meest recente partij wist hij te winnen van John Salter door middel van een Rear Naked Choke (Nekklem) Submission. Mousasi zal dus op zijn hoede moeten zijn voor het zeer goede grondspel van Lovato Jr.

Melvin Manhoef behoeft net als Gegard Mousasi geen introductie. Manhoef is een van de meest bekende gezichten in het vaderlandse MMA en kickboks circuit. De Nederlandse MMA pionier staat bekend als een van de meest explosieve vechters ter wereld. Manhoef begon zijn indrukwekkende carrière al in 1995 en heeft inmiddels al meer dan 45 keer op het canvas gestaan (en dat is zonder kickboksen meegerekend). Manhoef maakte in 2014 zijn debuut bij Bellator MMA. Daar trof hij Bellator CEO Scott Coker waar Manhoef tijdens zijn periode bij Strikeforce al mee van doen had. Tot nu toe behaalde Manhoef wisselende successen bij Bellator en zag in mei 2016 de Middleweight titel aan zijn neus voorbij gaan nadat hij via een zeer controversiële Split Decision verloor van Rafael Carvalho. In de rematch een klein jaar later verloor Manhoef de partij door middel van een KO. Manhoef keert nu na ruim twee jaar terug in de Bellator Cage, een gewichtsklasse hoger, tegen de Engelsman Kent Kauppinen. Kauppinen vocht veel in het regionale Engelse circuit en werd in 2018 door Bellator MMA gecontracteerd. Kauppinen verloor zijn Bellator MMA debuut, maar kwam keihard terug in zijn tweede partij voor de organisatie. Tijdens het Main Event van Bellator 211 in Genua wist hij het publiek muisstil te krijgen door de Italiaanse veteraan Alessio Sakara na iets meer dan een minuut op brute wijze met KO te verslaan.

Op de Preliminary Card staat de enige MMA vrouwenpartij van dit evenement. Bellator Kickboxing Flyweight kampioene Denise Kielholtz gaat alweer haar vierde MMA partij voor Bellator MMA vechten. Met een achtergrond in judo is de overstap van Kielholtz van kickboksen naar MMA niet zo gek. Ze heeft dan ook als doel om naast haar Bellator kickbokstitel, ook de MMA-titel op haar naam te schrijven. Kielholtz versloeg zowel Jessica Middleton als Petra Částková tijdens haar eerste twee MMA partijen voor Bellator. Hierdoor kreeg ze in september 2018 een partij aangeboden tegen Veta Arteaga. In een competitieve partij verloor Kielholtz echter in de tweede ronde waardoor niet Kielholtz maar Arteaga voor de titel mocht vechten. Nu staat Kielholtz tegenover Bellator MMA debutante Bryony Tyrell. Tyrell is vooral bekend in het Engelse MMA circuit en heeft onder meer overwinningen tegen de Belgische SHC kampioene Griet Eeckhout en de Nederlandse Mellony Geugjes. Tyrell verloor echter haar laatste twee partijen en kondigde aan te stoppen. Echter is ze terug gekomen op haar beslissing en zal ze vechten tegen Denise Kielholtz.

Costello van Steenis traint samen met Mousasi bij Kops Gym. Van Steenis is een ruwe diamant in de Bellator Middleweight divisie. Van Steenis maakte net als Mousasi zijn debuut op de Bellator 185 card in 2017. Ook van Steenis imponeerde tot dusver in de Bellator Cage. Zo versloeg hij respectievelijk Steve Skrzat en Kevin Fryer door middel van (T)KO in de eerste ronde. Van Steenis had het tijdens zijn laatste partij tegen Chris Honeycutt (een van de betere vechters in de divisie) een stuk moeilijker. Echter wist de Nederlander door een Split Decision wel de overwinning te pakken. Van Steenis krijgt nu een behoorlijke stap omhoog in competitie en neemt het op tegen Michael Shipman. Deze vechter wordt gezien als een van de grootste MMA talenten uit Engeland. Shipman verloor alleen zijn MMA debuut in 2013, maar heeft sindsdien een winning streak van dertien gevechten opgebouwd. De voormalig BAMMA kampioen heeft bij Bellator MMA tot dusver viermaal gevochten. Alle gevechten werden in de eerste ronde in winst omgezet. Shipman heeft een finish ratio van 100% en staat zowel staand als op de grond zijn mannetje. Dit gevecht is bij uitstek een partij om niet te missen. De winnaar van deze partij mengt zich in de Top 5 van de divisie.

De Main Card van Bellator 223 in Londen is zaterdag 22 juni rechtstreeks vanaf 23.00u live te zien via SpikeTV. De Preliminary Card zal een dag later op zondag 23 juni worden uitgezonden om 20.00u.

KPN kanaal #13, Ziggo kanaal #16, T-Mobile Thuis kanaal #19

Bekijk hieronder het programma.

Main Card Bellator London. - Aaron Chalmers (4-1) vs. Fred Freeman (2-2)

- Melvin Manhoef (30-14-1, 2 NC) vs. Kent Kauppinen (11-4)

- Gegard Mousasi (45-6-2) vs. Rafael Lovato Jr. (9-0)

Main Card Bellator 223.

- Denise Kielholtz (2-2) vs. Bryony Tyrell (4-3-1)

- Mike Shipman (13-1) vs. Costello van Steenis (11-1)

- James Gallagher (8-1) vs. Jeremiah Labiano (12-6)

- Paul Daley (40-17-2) vs. Erick Silva (20-10, 1 NC)