Naar nieuws

Wat doet tijd met een tatoeage?

29 november 2017

Delen:
Nieuws

Iedereen met een tatoeage heeft op een gegeven moment wel de vraag gehad of zo’n tattoo niet lelijk wordt al je ouder wordt. De meest mensen hebben hier wel bij stilgestaan, en kiezen er dan alsnog voor om onder de naald te gaan. Hieronder verzamelen we zeventien voor- en na-foto’s (van jong naar oud), waaruit blijkt dat een goed gezette en verzorgde tatoeage wel lang mooi kan blijven.

Niet alleen het zetten en de verzorging zijn hier van belang. De onderstaande tatoeages zouden er op je eigen huid heel anders uit kunnen zien. Zo spelen hoe de snelheid waarmee een lichaam de inkt onder de huid afbreekt, hoeveel zonlicht de tattoo krijgt te verduren, op welk lichaamsdeel de tattoo is gezet en diverse andere factoren hier ook een rol in.

Onderstaande transformaties (waarvan één uit Ink Master) bieden dus geen zekerheid, maar geven een indicatie dat bijvoorbeeld diegenen die goed voor hun tatoeage zorgen met bijvoorbeeld zonnebrandcrème daar zichtbaar profijt van hebben.

 

Een week

Een tatoeage op je vinger houdt het soms nog geen week vol.

 

Zes weken

Zes weken (bron).

 

Drie maanden

 

 

Drie maanden

 

 

Zes maanden

Lip-tatoeages gaan vaak ook niet lang mee.

 

 

Acht maanden

Gezet op een kuit door Chris May, van het derde seizoen Ink Master. De linker foto is acht maanden later.

 

 

Een jaar en vier maanden

Een jaar en vier maanden later (bron).

 

 

Tweeënhalf jaar

Tweeënhalf jaar. De drager van deze tatoeage gebruikt dagelijks zonnebrandspray en daarbovenop zonnebrandcrème met een SPF van 50 op zijn tatoeage. Let op: een nieuwe tatoeage kun je beter compleet uit de zon houden en beter niet insmeren met zonnebrandcrème.

 

 

Drie jaar

 

 

Drie jaar

 

 

 

Acht jaar

 

Ook na 8 jaar, waarbij hij regelmatig blootgesteld is aan de zon, is deze tatoeage nog relatief strak.

 

 

Tien jaar

 

Deze tekst is te klein en daardoor te dicht op elkaar gezet, waardoor de tattoo na 10 jaar niet meer leesbaar is.

Dertien jaar

13 jaar later, maar hij heeft wel veel van die tijd in de hete zon van Florida doorgebracht. De tattoo heeft ook wat krassen en andere wondjes moeten verduren, en dat is te zien.

 

 

Vijftien jaar

 


Delen: