MMA evenementen onder voorbehoud in verband met COVID-19

Het COVID-19 (corona virus disease 2019) is op dit moment het gesprek van de dag over de hele wereld. Het virus is besmettelijk waardoor veel landen hebben besloten om een zogeheten “lockdown” in te voeren. Ook worden er evenementen waar meer dan 100 personen aanwezig zijn per direct afgelast. In sommige landen is er zelfs een limiet van 10 personen. Dit betekend dus ook dat MMA evenementen in grote delen van de wereld uitgesteld worden of zonder publiek worden afgewerkt.
Bellator MMA ondervond hinder van het COVID-19 vorige week vrijdag. De organisatie zou in Uncasville, Connecticut het Bellator 241 evenement houden. De twee belangrijkste partijen waren de halve finales in de Featherweight Grand Prix. Emmanuel Sanchez stond gematcht tegen Daniel Weichel. Terwijl in het Main Event Patricio "Pitbull" Freire zijn titel op het spel zou zetten tegen Pedro Carvalho. Bellator MMA CEO Scott Coker maakte op donderdag bekend dat er geen publiek zou worden toegelaten in de Mohegan Sun Arena. Echter werd op vrijdag bekend dat Coker de knoop had doorgehakt om het evenement te cancelen. Volgens Coker wilde hij de veiligheid en gezondheid van zijn atleten kunnen waarborgen. De Bellator vechters hadden de dag van te voren gewoon hun streefgewicht behaald en kregen van de organisatie hun gage betaald.
 
Bellator heeft tot dusver het "geluk" dat het tot en met 9 mei geen evenement meer gepland heeft staan. Het is echter niet duidelijk of de evenementen die gepland staan ook door zullen gaan. Dit zal van dag tot dag bekeken moeten worden.  Tijdens de aankomende evenementen komen twee Nederlanders in actie. Op 9 mei zal voormalig Bellator Middleweight kampioen Gegard Mousasi gaan proberen zijn titel te heroveren. Hij zal het gaan opnemen tegen Welterweight kampioen Douglas Lima. Eveneens zal een week later tijdens Bellator Londen Costello van Steenis terugkeren op het canvas. Hij neemt het op tegen het ongeslagen Engelse toptalent Fabian Edwards.
 
Zoals eerder gezegd zijn al deze evenementen en gevechten onder voorbehoud. Het is ook nog niet bekend wanneer de partijen van Bellator 241 ingehaald gaan worden. Bekijk hieronder het programma van Bellator voor de aankomende maanden. (incl. alle Main Card partijen).
 
Bellator 242: Bader vs. Nemkov (9 mei in San Jose, Californië)
LHW Titelgevecht: Ryan Bader vs. Vadim Nemkov
MW Titelgevecht: Gegard Mousasi vs. Douglas Lima
LW Gevecht: Adam Piccolotti vs. Sidney Outlaw
WSW Gevecht: Keri-Anne Taylor-Melendez vs. Emilee King
 
Bellator London: Gallagher vs. Ellenor (16 mei in Londen, Engeland)
BW Gevecht: James Gallagher vs. Cal Ellenor
MW Gevecht: Costello van Steenis vs. Fabian Edwards
HW Gevecht: James Haskell vs. TBA
WFW Gevecht: Leah McCourt vs. Janay Harding
 
Bellator 243: Carmouche vs. Böhm (29 mei in Temecula, Californië)
WFW Gevecht: Liz Carmouche vs. Mandy Böhm
 
Bellator 244: Chandler vs. Henderson 2 (6 juni in Chicago, Illinois)
LW Gevecht: Michael Chandler vs. Benson Henderson
FW GP Halve Finale: Darrion Caldwell vs. AJ McKee
 
Bellator Dublin: Queally vs. Pitbull (3 oktober in Dublin, Ierland)
LW Gevecht: Peter Qually vs. Patricky "Pitbull" Freire
 
Bellator Milan : TBA vs. TBA (10 oktober in Milaan)
 
Uiteraard blijf je voor het laatste nieuws Spike TV Nederland checken. The place to be voor de laatste ontwikkelingen in de Bellator MMA wereld!!!!