Naar nieuws

Fight Night op Spike: WFL zomereditie – Deel 2

9 augustus 2018

Delen:

Aanstaande zaterdag staan er opnieuw vijf partijen op het menu van de tweede aflevering van Spike presents: WFL zomereditie. Onder de begeleiding van een aantal Nederlandse kickbokslegendes, zijn de lokale talenten tot op het bot getergd zelf naam te maken binnen de ring. De strijd barst zaterdagavond om 21:30 los op SpikeTV.

Santino Verbeek vs. Dennis Stolzenbach (A-Klasse)

Met Ernesto Hoost als leermeester heeft Verbeek een stevige fundering en is hij langzaam maar zeker op weg naar de top. Het 23-jarige talent uit Hoorn heeft 44 partijen achter de rug en hoopt met een overwinning op zijn tegenstander de volgende stap te nemen richting de wereldtitel. Stolzenbach is terug na een vervelende knie blessure. De voormalig Europees kampioen heeft in deze partij de ervaring aan zijn kant.

Stolzenbach stapt met 60 partijen in zijn rugzak de ring in waarvan hij er twaalf heeft gewonnen via KO. Stolzenbach kan hij naast zijn ervaring ook rekenen op het lengtevoordeel. Beide atleten zijn explosief maar Verbeek zal de partij proberen te beslissen door middel van zijn snelheid en druk op zijn tegenstander. De verwachting is dan ook dat er bij deze partij geen jury aan te pas hoeft te komen.

 

Jimi van Oeveren vs. Walid Attadlaoui (A-Klasse)

Van Oeveren traint bij Sportsart, de sportschool van de ongeslagen Bellator kickboks kampioen Jorina Baars. Na het opbouwen van een record van 15-4 maakt van Oeveren zijn debuut in de A-klasse tegen Walid Attadlaoui. De stap naar de A-klasse zal bewijzen of van Oeveren het in zich heeft om mee te doen met de wereldtop.

De 27-jarige Attadlaoui verwelkomt zijn tegenstander maar al te graag in de A-klasse. Van zijn 32 overwinningen heeft hij er 16 gewonnen via (T)KO. Attadlaoui is een keiharde strijder die altijd jaagt op de finish. Zijn brute kracht en techniek zorgen voor een gevaarlijke combinatie in de ring. Een pittige tegenstander voor elke atleet van 85kg. Helemaal voor een debutant.

 

De overige partijen

Naast de twee A-klasse partijen hebben wij nog drie knallers op het menu. Snelheidsduivels Abdellah Benali en Chakir el Haik zijn gedreven en actieve B-klasse atleten. Met iets minder dan 70kg op de schaal kun je veel actie verwachten op een hoog tempo. Ook de zwaargewichten Jimmy Livinus en Denzel Maria stappen de ring in zoekend naar een KO. Bij de partij tussen Tommy Sijzeling en Nonchi Chirino is de grote hamvraag of Chirino de lengte van zijn tegenstander kan omzeilen met zijn voetenwerk en ‘headmovement’.

 

Waar te zien?


De tweede aflevering van Spike presents: WFL zomereditie zie je aanstaande zaterdag vanaf 21:30 op SpikeTV. Wij hebben de match-ups nog even voor je op een rij gezet:

Spike presents: WFL zomereditie

  • Santino Verbeek vs. Dennis Stolzenbach (A-Klasse)
  • Jimi van Oeveren vs. Walid Attadlaoui (A-Klasse)
  • Abdellah Benali vs. Chakir el Haik (B-Klasse)
  • Jimmy Livinus vs. Denzel Maria (C-Klasse)
  • Tommy Sijzeling vs. Nonchi Chirino (N-Klasse)

Delen: