Naar nieuws

Freaks of Nature: The Breakfast Club met monsters

24 september 2018

Delen:
Nieuws

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: zombies, vampiers en normale mensen van vlees en bloed die in goede harmonie met elkaar samenleven in het midwesten van de Verenigde Staten. Toch is dat het geval in Freaks of Nature, de horrorkomedie waarvan je vrijdag 28 september op Spike de televisiepremière ziet tijdens de Vrijdagavond Filmavond. 

Een alien invasie maakt een einde aan de vreedzame dagelijkse gang van zaken in het (fictieve) stadje Dillford in Ohio. Mensen staan plots tegenover de vampiers en de vampiers nemen het op tegen de zombies in een nietsontziende, bloedspetterende en dodelijke strijd. Oh ja, en iedereen is op de vlucht voor de aliens. Aan drie tieners, de mens Dag Parker (Nicholas Braun), de vampier Petra Lane (Mackenzie Davis) en de zombie Ned Mosely (Josh Fadem), de taak een oplossing voor het buitenaardse probleem te vinden en zo de harmonie in Dillford terug te brengen.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat acteur Jonah Hill (Superbad, The Wolf of Wall Street, Moneyball) zijn regiedebuut zou maken met The Kitchen Sink, zoals de oorspronkelijke titel van de film luidde. Dat ging uiteindelijk niet door, al bleef Hill wel als executive producer verbonden aan het project waarover Robbie Pickering de leiding kreeg. De regisseur van het veelvuldig geprezen Natural Selection was na het lezen van Oren Uziels script geobsedeerd geraakt door de wereld die de scenarioschrijver had gecreëerd. 

Uziel schreef zijn script in een periode dat er door het commerciële succes van onder meer The Twilight Saga en Zombieland vraag was naar films over vampiers en zombies. Hij veegde die twee genres bij elkaar en overgoot het met een flinke dosis humor zoals we die kennen uit jaren ’80 klassiekers van bijvoorbeeld John Hughes en John Landis. Niet zelden werd Freaks of Nature rond de bioscooprelease in 2015 door Amerikaanse media betiteld als “The Breakfast Club met monsters”.

Regisseur Pickering had een ware sterrencast tot zijn beschikking. Naast Braun, Davis en Fadem zijn onder meer Vanessa Hudgens, Bob Odenkirk, Joan Cusack, Ed Westwick, Patton Oswalt en Keegan-Michael Kay in bijrollen te zien. Eén droomacteur kregen de makers echter niet aan boord. Uziel schreef de rol van het personage Rick Wilson met Miami Vice-ster Don Johnson in gedachten, maar die acteur had geen trek in de rol. Daarvoor in de plaats werd komiek Denis Leary gecast. Het resulteerde uiteindelijk in een film met de gore van een horror, de lach van een slapstick comedy en het hart van een John Hughes-film. 

Met het regiedebuut van Jonah Hill kwam het tóch nog goed trouwens. Zijn eersteling Mid90s beleefde eerder deze maand z’n wereldpremière tijdens het Toronto International Film Festival.


Delen: