Spectaculaire Denise Kielholtz krijgt Amerikaanse publiek op de banken

Denise Kielholtz heeft tijdens Bellator 239 in Thackerville, Oklahoma een sensationeel goede partij gevochten tegen de Amerikaanse Kristina Williams. De Nederlandse had slechts twee minuten en vijftien seconden nodig om haar opponente te verslaan. Kielholtz wist Williams door middel van een Rear Naked Choke Submission tot aftikken te dwingen.
Beide vrouwen kwamen agressief uit de startblokken. Met combinaties over en weer ging het er hard en venijnig aan toe in de eerste 90 seconden van de partij. Williams mocht dan weliswaar de grotere vechter zijn. Kielholtz was sneller dan de Amerikaanse. Na een mislukte trap van Williams waar Kielholtz onderdoor dook wist de Nederlandse de rug te pakken van Williams. Kielholtz sleepte Williams naar de grond en wist de Rear Naked Choke aan te zetten. Williams kon niet anders dan aftikken. Een zeer dominante en fantastische overwinning voor Kielholtz die met haar derde achtereenvolgende finish haar naam nog maar eens vestigt in de top van de Women's Flyweight divisie.
 
Buiten het gevecht van Kielholtz en Williams was er nog veel meer te beleven. Lees hieronder meer info over de vier Main Card partijen.
 
Amosov blijft ongeslagen
 
Het Main Event was een Welterweight partij tussen drievoudig NCAA Division 1 nationaal worstelkampioen Ed Ruth en de ongeslagen Oekraïner Yaroslav Amosov. Beide mannen wisten dat de winnaar van deze partij zich in de Top 5 van de divisie zou nestelen. Na een gelijkwaardige eerste ronde waar de Amerikaan Ruth net iets beter was wist Amosov in de daarop volgende rondes het voortouw te nemen. Amosov wist met goede stoten en sterke combinaties de worstelaar Ruth op afstand te houden en zodoende door middel van Unanimous Decision de overwinning te pakken. Hierdoor bleef de Oekraïner ongeslagen en heeft hij nu een professioneel record van 23-0.
 
Jury pakt eindelijk eerste Bellator overwinning
 
Het is Myles Jury gelukt zijn eerste overwinning voor Bellator MMA te pakken. De van de UFC overgekomen "Fury" wist in een zeer evenwichtig gevecht Brandon Girtz door middel van Unanimous Decision te verslaan. Zowel ronde 1 als ronde 3 waren beide vechters zeer aan elkaar gewaagd. Echter wist Jury in beide rondes net iets meer te doen en hierdoor uiteindelijk de overwinning te pakken. Jury daagde na zijn gevecht huidig kampioen Patricio "Pitbull" Freire uit. Of Bellator hierin mee gaat lijkt niet voor de hand te liggen. Zeker gezien "Pitbull" op dit moment meedoet in de Featherweight Grand Prix.
 
Statement overwinningen van Johnson en Moldavsky
 
De Main Card van Bellator 239 werd geopend door twee Heavyweight partijen. In de eerste partij nam Valentin Moldavsky het op tegen Javy Ayala. Veel mensen hadden een gelijkwaardige partij verwacht echter was niets minder waar. Moldavsky domineerde Ayala vanaf de eerste seconde. De Rus wist Ayala meerdere malen door de lucht te gooien en hem op de grond te controleren en te trakteren op harde stoten. Ayala, bekend om zijn sterke kin haalde gewoon het einde van het gevecht. Echter lieten de scores (30-25, 30-24, 30-24) duidelijk de dominantie van Moldavsky zien.
 
De grote verrassing van de avond kwam misschien wel uit de tweede partij op de Main Card. Het ongeslagen toptalent in de Heavyweight divisie Tyrell Fortune nam het op tegen Timothy Johnson. Johnson was van de UFC overgekomen en had sinds zijn aankomst bij Bellator MMA tweemaal door middel van KO verloren. Fortune kreeg de kans van Bellator om het tegen een veteraan op te nemen. Echter was Johnson niet van plan om drie partijen achter elkaar te verliezen. Johnson wist met een perfecte stoot in de eerste ronde Fortune hard te raken. Fortune ging neer en kreeg nog een aantal stoten te verwerken alvorens de scheidsrechter ingreep. Een zeer belangrijke overwinning voor Timothy Johnson die door veel mensen al was afgeschreven. Voor Fortune een zeer bittere pil. Echter heeft hij nog een mooie toekomst in het verschiet binnen de organisatie.
 
Al met al weer een zeer interessant en spectaculair evenement. Bekijk voor de volledigheid alle uitslagen hieronder.
 
Preliminary Card.
– Christian Edwards verslaat Marco Hutch dmv Unaniem Besluit.
– Keith Lee verslaat Shawn Bunch dmv Unaniem Besluit.
– Teejay Britton verslaat Gabriel Varga dmv Verdeeld Besluit.
– Denise Kielholtz verslaat Kristina Williams dmv Submission (RNC) — Ronde 1, 2:15.
– Solo Hatley Jr. verslaat Gaston Bolanos dmv Verdeeld Besluit.
– Josh Hill verslaat Vinicius Zani dmv Unaniem Besluit.
– Grant Neal verslaat Claude Wilcox dmv TKO (Stoten) – Ronde 3, 3:37.
 
Main Card.
– Valentin Moldavsky verslaat Javy Ayala dmv Unaniem Besluit.
– Timothy Johnson verslaat Tyrell Fortune dmv KO (Stoten) – Ronde 1, 2:35.
– Myles Jury verslaat Brandon Girtz dmv Unaniem Besluit.
– Yaroslav Amosov verslaat Ed Ruth dmv Unaniem Besluit.
 
Postliminary Card.
– Davion Franklin verslaat J.W. Kiser dmv TKO (Stoten) — Ronde 1, 1:30.
– Chris Gonzalez verslaat Aaron McKenzie dmv Verdeeld Besluit.
– Kevin Croom verslaat Adil Benjilany dmv Verdeeld Besluit.
– Cris Lencioni verslaat Salim Mukhidinov dmv Verdeeld Besluit.
– Kyle Crutchmer verslaat Scott Futrell dmv Submission (Anaconda Choke) — Ronde 1, 2:58.
 
Blijf Spike Nederland regelmatig checken voor al het Bellator MMA nieuws op je beeldscherm!!