Rico Verhoeven vs Badr Hari Glory Collision 2

Op 21 december zijn alle ogen in de vechtsportwereld gericht op het GelreDome in Arnhem. Daar zullen Rico Verhoeven en Badr Hari het tegen elkaar op gaan nemen tijdens GLORY Collision 2. Het gevecht is de langverwachte rematch tussen beide kemphanen. De eerste partij, in december 2016, liep uit op een anti climax nadat Badr Hari geblesseerd op moest geven in de tweede ronde.
Rico Verhoeven is de onbetwiste zwaargewicht kampioen. De 30-jarige Nederlander vocht in 2012 voor het eerst bij GLORY. Daar deed hij mee aan het zwaargewicht toernooi op oudejaarsavond in Tokio. Verhoeven won zijn eerste partij overtuigend via een beslissing maar leed later op de avond zijn tot nog toe enige nederlaag bij de promotie. Dit was tegen viervoudig K-1 kampioen Semmy Schilt. Anderhalf jaar later vocht Verhoeven alsnog voor de titel en versloeg hij Daniel Ghiță. De "Prince of Kickboxing" werd al snel de "King of Kickboxing" nadat hij zijn titel succesvol wist te verdedigen tegen onder anderen Errol Zimmerman, Benjamin Adegbuyi, Jamal Ben Saddik en Guto Inocente.
 
Toch zal Verhoeven zijn partij tegen Badr Hari in december 2016 zien als de belangrijkste in zijn carrière. In een uitverkocht König Pilsener Arena in Oberhausen stonden beide vechters tegenover elkaar. Voor eens en altijd moest duidelijk gaan worden of de nieuwe generatie was opgewassen tegen de oude generatie. Het liep echter anders. Na een attractieve eerste ronde waarin Hari meer wist te scoren, kwam Verhoeven beter in zijn ritme in de tweede ronde. Na een aantal trappen op de arm van Hari, moest laatstgenoemde opgeven met een blessure. De TKO overwinning van Verhoeven was een feit. Hoewel de overwinning van Verhoeven legitiem was, zal het hem niet lekker hebben gezeten dat de partij zo afliep. Dit liet de Nederlander dan ook weten na zijn overwinning op Jamal Ben Saddik. Voor Badr Hari zal hetzelfde gelden. Hij zal kosten wat het kost zijn verlies tegen Rico Verhoeven recht willen gaan zetten.
 
Interview Rico:
https://youtu.be/hYFsWxjFXLk
 
Badr Hari is een legende in de kickboks sport. Hij vocht tegen de allergrootsten die het kickboksen heeft voortgebracht en wist veel van deze partijen op spectaculaire wijze te winnen. Zo versloeg hij in zijn carrière onder anderen Semmy Schilt, Peter Aerts, Alistair Overeem en Gokhan Saki. Hari staat bekend als een attractieve vechter die altijd op zoek gaat naar de KO. Dit onderschrijven zijn indrukwekkende statistieken van 106 overwinningen waarvan maar liefst 92 op KO. Badr Hari vocht meerdere keren mee in het fameuze K-1 World Grand Prix en wist daar de harten van zijn fans te veroveren. Na een lange break tussen 2016 tot 2018 door persoonlijke omstandigheden, tekende Hari een nieuw contact bij GLORY. Hari gaf in een interview met Spike en MMA DNA aan dat hij zijn levensstijl weer heeft aangepast aan het kickboksen. Hij ziet er scherper uit dan ooit en wil de wereld laten zien dat hij nog steeds de beste is.
 
Interview Badr Hari:
https://www.youtube.com/watch?v=hEzg6Ve_7B8
 
 
GLORY Collision 2 zal voor een uitverkocht GelreDome gehouden worden. Met meer dan 28.000 toeschouwers wordt dit het grootste kickboks evenement dat Nederland ooit heeft gehad.