Bellator weekend Robin van Roosmalen eindigt in deceptie

Robin van Roosmalen zou afgelopen weekend zijn Bellator MMA debuut gaan maken in Connecticut, Verenigde Staten. Daar zou hij het op gaan nemen tegen Cris Lencioni tijdens Bellator 232. Het liep echter anders. Van Roosmalen haalde het afgesproken gewicht niet en de partij werd geannuleerd.
Robin van Roosmalen zou voor zijn eerste partij voor Bellator uitkomen in de vedergewicht divisie. Voor deze divisie is het noodzakelijk om een gewicht van 146 lbs (66,2 kilogram) te halen. Dit gewicht dient een vechter de dag voor het gevecht tijdens de officiële weging behaald te hebben. Robin van Roosmalen werd gewogen op 155lbs (71 kilogram). Vanaf toen was het aan Lencioni om een deel van het salaris van van Roosmalen te claimen en de partij door te laten gaan of de partij in zijn geheel te annuleren. De Amerikaan koos voor het laatste waardoor het debuut voor van Roosmalen uitgesteld werd.

Gewicht verliezen op korte termijn is voor veel vechtsporters geen onbekend terrein. Zeker in het MMA probeert men vlak voor de wegingen veel gewicht te verliezen door middel van vocht afdrijven waardoor er een voordeel kan ontstaan op de dag van het gevecht. Zo is ook Robin van Roosmalen geen onbekende op dit vlak. De veelvoudig wereldkampioen kickboksen werd kampioen in de 143lbs (64.8 kilogram) divisie en haalde dit gewicht vijf keer in de laatste drie jaar.

Van Roosmalen kwam zelf met een verklaring op Instagram waar hij uitleg gaf over de situatie. De Nederlander zegt dat zijn lichaam weigerde om vocht af te drijven. Hij gebruikte alle manieren die voorheen succesvol waren maar de kilo's wilden er niet af. Negen uur lang heeft hij van alles geprobeerd om gewicht te verliezen maar zijn lichaam weigerde. Van Roosmalen begrijpt ook de beslissing van Lencioni om het gevecht niet aan te nemen en biedt zowel hem als Bellator zijn excuses aan voor de ontstane situatie.

Of van Roosmalen nogmaals wordt ingepland in de vedergewicht divisie is onduidelijk. Bellator officials hebben aangegeven dat het aannemelijk is dat van Roosmalen de volgende keer wordt ingepland in de lichtgewicht divisie. Voor deze divisie moet een vechter op maximaal 156lbs (70,7 kilogram) gewogen worden.

De verwachting is dat Robin van Roosmalen snel weer ingepland gaat worden voor een gevecht. Houdt Spike TV in de gaten voor meer informatie.