Naar nieuws

Hesdy Gerges stapt de Bellator-kooi in

31 mei 2018

Delen:
Nieuws

Nederland wordt goed vertegenwoordigd bij Bellator en de lijst van Nederlanders wordt alleen maar groter. Naast Gegard Mousasi, Melvin Manhoef, Jorina Baars, Costello van Steenis en Denise Kielholtz is ook Hesdy Gerges nu een Bellator-atleet.

 

Kickboksen

Al 18 jaar is Gerges een bekende naam binnen de kickboks-wereld. De 34-jarige Amsterdammer heeft in zijn carrière de ring gedeeld met de grootste namen die de sport te bieden heeft. Met zes titels op zijn naam en een kickboks-record van 50-20-1 zullen de zwaargewichten van Bellator op hun hoede moeten zijn. Met tegenstanders als Rico Verhoeven, Badr Hari en Semmy Schilt is Gerges namelijk wel wat gewend. Tijd om erachter te komen hoe de ervaring van Gerges het zal doen tegen atleten van Bellator.

 

Denise Kielholtz

De echtgenote van Gerges vecht sinds 2016 voor Bellator. Haar is het gelukt de vlieggewicht titel te veroveren in kickboksen en een win reeks op te bouwen van twee in MMA. Gerges lijkt in de voetstappen te treden van zijn vrouw en zal naast het kickboksen dus ook zijn vizier richten op MMA.

 

MMA

Gerges zal in MMA een frisse start krijgen met een record van 0-0. Staand zal hij misschien wat kleine aanpassingen moeten doen met de dreiging van takedowns in gedachten. Het beheersen van worstelen en het grondwerk zal nieuw terrein zijn voor Gerges. Maar met een bijnaam als ‘Fightersheart’ kan het niet anders dan dat hij klaar zal zijn wanneer het zover is. Zijn Bellator-debuut zie je uiteraard alleen bij Spike!


Delen: