Ryan Bader vs. Vadim Nemkov opnieuw ingepland voor Light-Heavyweight titel

Bellator is back!! Dat mag een understatement heten na de reeds aangekondigde evenementen. De organisatie is langzaam aan gevechten opnieuw aan het inplannen die in verband met de coronacrisis niet doorgingen. Een hiervan is de partij tussen Ryan Bader en Vadim Nemkov voor de Light-Heavyweight titel. Het gevecht stond gepland voor mei, maar werd door de coronacrisis uitgesteld. Nu treffen beide vechters elkaar op 21 augustus in de Mohegan Sun Arena te Uncasville, Connecticut tijdens Bellator 244 alsnog.
Ryan Bader behoeft eigenlijk geen introductie. Bader is de titelhouden in zowel de Light-Heavyweight als Heavyweight divisie bij Bellator MMA. De Amerikaan won zes van in totaal zeven partijen voor de organisatie. Bader pakte tijdens zijn debuut voor Bellator in 2017 de titel door Phil Davis voor de tweede maal in zijn carrière te verslaan. Bader verdedigde de titel datzelfde jaar tegen Linton Vassell, maar zou vervolgens niet meer op Light-Heavyweight vechten. Bader nam deel aan het Heavyweight toernooi en wist tot de finale te komen. Hierin versloeg hij MMA legende Fedor Emelianenko. Bader trachtte de belt vervolgens te verdedigen tegen Cheick Kongo, maar de partij werd na een eye-poke omgezet in een No-Contest. Bader maakt voor het eerst sinds 2.5 jaar zijn comeback in de divisie tegen uitdager Vadim Nemkov.
 
Vadim Nemkov is een van de gevaarlijkste vechters in de Light-Heavyweight divisie. De viervoudig Sambo wereldkampioen kwam in 2017 over van het Japanse RIZIN FF. Nemkov heeft sindsdien een fantastische indruk achtergelaten. Na tijdens zijn debuut Philipe Lins (later PFL kampioen) door middel van KO te verslaan wist hij liefst drie voormalig kampioenen achter elkaar het zwijgen op te leggen. Nemkov versloeg achtereenvolgens Liam McGeary, Phil Davis en Rafael Carvalho en mag door deze geweldige reeks nu gaan proberen kampioen Ryan Bader te verslaan.
 
De partij is bevestigd. Echter is nog niet bekend of het als Main Event of Co-Main Event zal fungeren.
 
Uiteraard blijf je voor het laatste nieuws Spike TV Nederland checken. The place to be voor de laatste ontwikkelingen in de Bellator MMA wereld!!!!