Sterke line-up Bellator 243 dit weekend in Uncasville, Connecticut

Bellator MMA is dit weekend terug met hoogwaardig MMA spektakel. De organisatie van Scott Coker heeft wederom een aantal sterke partijen op het programma staan. Dé partij waar het meest naar uit wordt gekeken is de rematch tussen voormalig Lightweight kampioen Michael Chandler en voormalig UFC Lightweight kampioen Benson Henderson.
Beide mannen behoeven eigenlijk geen introductie. Chandler is een van de gezichten van Bellator MMA en drievoudig kampioen in de Lightweight divisie. Chandler wist in zijn carrière toppers als Eddie Alvarez, Patricky Freire en Benson Henderson te verslaan. De Amerikaan verloor zijn Lightweight titel in 2019 aan Featherweight kampioen Patricio "Pitbull" Freire. Chandler zou vervolgens een rematch vechten tegen Benson Henderson. Echter moest Henderson zich afmelden in verband met een blessure. Hierdoor vocht Chandler tegen late replacement Sidney Outlaw. Chandler won de partij door middel van KO in de eerste ronde. Nu zal de partij (die in eerder dit jaar in verband met COVID-19 wederom werd uitgesteld) alsnog plaatsvinden.
 
Benson Henderson zal revanchegevoelens hebben ten opzichte van Chandler. Henderson verloor immers 3.5 jaar geleden het gevecht om de Lightweight titel tegen Chandler door middel van Split Decision. Henderson heeft inmiddels een winstreak opgebouwd van vier gevechten en heeft zijn rematch meer dan verdiend. Echter zal ditmaal geen titel op het spel staan.
 
Een "Heavy" Co-Main Event
 
https://pbs.twimg.com/media/EeHS--2UEAEkXnU.jpg
 
De zware jongens komen in actie tijdens het Co-Main Event van de avond. Voormalig "Defensive Tackle" in de NFL en publiekslieveling Matt Mitrione gaat het opnemen tegen de grote Tim Johnson. Voor Mitrione alweer zijn achtste partij voor Bellator MMA. De Amerikaan die van de UFC overkwam had een fantastische start bij de organisatie met vier achtereenvolgende overwinningen tegen onder andere MMA legende Fedor Emelianenko. Echter was dit in 2018 en was het de laatste overwinning voor Mitrione die in zijn daarop volgende drie partijen niet wist te winnen. Tegenstander Johnson kan spreken over een omgekeerde route. Johnson verloor zijn eerste twee partijen voor Bellator MMA en leek het moeilijk te krijgen om naam te maken bij de organisatie. Echter verraste Johnson vriend in vijand in zijn meest recente partij door het ongeslagen toptalent Tyrell Fortune op een harde KO in de eerste ronde te trakteren. Voor zowel Mitrione als Johnson een hele belangrijke partij om zich wederom bij de top van de divisie te voegen.
 
Twee gevestigde namen op zoek naar glorie

https://pbs.twimg.com/media/EeHS_BNUcAARnCV.jpg
 
Een partij met het potentieel "Fight of the Night" is het gevecht tussen Myles Jury en Georgi Karakhanyan in de Lightweight divisie. Beide mannen staan bekend om hun zeer sterke allround game en zullen dit willen etaleren tijdens deze partij. Jury tekende in 2019 bij Bellator MMA. De Amerikaan kwam over van de UFC waar hij namen als Takanori Gomi, Diego Sanchez en Michael Johnson wist te verslaan. Jury had een matig debuut voor Bellator MMA en verloor van Benson Henderson. Echter wist hij in zijn meest recente partij wel zijn eerste overwinning binnen de organisatie veilig te stellen. Brandon Girtz werd eerder dit jaar vrij overtuigend verslagen. Nu wacht Georgi Karakhanyan. De in Rusland geboren Amerikaan van Armeense afkomst was kampioen bij zowel de Tachi Palace Fights organisatie als de WSOF (inmiddels PFL). Karakhanyan is bezig aan zijn derde periode bij Bellator MMA. Hij begon die derde periode zeer matig met verliespartijen tegen Emmanuel Sanchez en ongeslagen toptalent AJ McKee. Echter wist Karakhanyan te imponeren in zijn meest recente partij tegen Paul Redmond. Karakhanyan wist de partij via Submission te winnen. Voor beide mannen geldt dat een overwinning zeer nodig is om de weg naar boven in te slaan in de divisie.
 
PAS OP!!! Welterweight geweld!!!
 
https://pbs.twimg.com/media/EeHS_BRUMAAhkQ5.jpg
 
De opener van de Main Card lijkt op papier een garantie tot spektakel. Sabah Homasi neemt het op tegen Curtis Millender. Beide mannen hebben ongelooflijke KO power in hun arsenaal en houden ervan om de partij staand te houden. Homasi vocht op drie verschillende evenementen als lokale vechter tijdens Bellator prelims. Echter kreeg hij pas eind vorig jaar echt een contract. Homasi wist via een van de meest spectaculaire KO's in 2019 zijn tegenstander binnen 17 seconden te stoppen. Hiermee schepte de American Top Team vechter hoge verwachtingen.  Hij mag nu gaan proberen Curtis Millender te stoppen. Millender kwam in de periode van 2015 tot 2017 viermaal uit voor Bellator met wisselend succes. Millender zette pas echt zijn naam op de kaart bij de UFC. Hier won hij van onder meer Thiago Alves, Max Griffin en de Nederlandse Afghaan Siyar Bahadurzada. Millender keerde in 2020 terug bij Bellator MMA. Tijdens zijn comeback gevecht won hij een dominante Unanimous Decision tegen Moses Murrietta. Dit is 100% een gevecht om niet te missen!!!
 
Check hier de complete line-up voor Bellator 243.
 
Preliminary Card:
- Valerie Loureda vs. Tara Graff
- Grant Neal vs. Hamza Salim
- Dalton Rosta vs. Mark Gardner
- Nainoa Dung vs. Charlie Campbell
- Cris Lencioni vs. AJ Agazarm
- Adam Borics vs. Mike Hamel
 
Main Card.
- Curtis Millender vs. Sabah Homasi
- Myles Jury vs. Georgi Karakhanyan
- Matt Mitrione vs. Tim Johnson
- Michael Chandler vs. Benson Henderson
 
Bellator 243 is zaterdag 8 augustus te zien vanaf 22.30u op Spike TV. Uiteraard blijf je voor het laatste nieuws Spike TV Nederland checken. The place to be voor de laatste ontwikkelingen in de Bellator MMA wereld!!!!