Naar nieuws

Jorina Baars en Denise Kielholtz bij Bellator in Budapest

4 april 2018

Delen:
Nieuws

Dit weekend bezoekt Bellator de BOK Hall in Boedapest voor Bellator 196: Henderson vs Huerta én Bellator Kickboxing 9: Daniels vs Ehouo. Twee evenementen op één avond met niet alleen een aantal levende legendes op de kaart maar ook 2 Nederlandse toptalenten. Dit is alles wat je moet weten over Bellator 196 en Bellator Kickboxing 9.

 

Denise Kielholtz vs Petra Castkova

Nederlandse Bellator kickbokskampioen Kielholtz heeft een nieuwe tegenstander gekregen en staat daarmee tegen over Petra Castkova. Tijdens Bellator 188 afgelopen november choqueert ze de MMA-scene door als kickbokser de partij te beëindigen met een submisson. In eerste instantie zou Kielholtz het in Boedapest opnemen tegen Lena Ovchynnikova. De laatstgenoemde moet jammer genoeg afzeggen in verband met een blessure. Bellator heeft toch een nieuwe tegenstander gevonden. Dit weekend staat Kielholtz tegenover de Tsjechische Petra Castkova. Zij heeft een record van 3-2 en heeft al haar overwinningen behaald door jurybesluit.

 

Jorina Baars vs Athina Evmorfiadi

De ongeslagen Nederlandse kickboks sensatie Jorina Baars maakt haar rentree tijdens Bellator KB 9. Maar liefst 47 tegenstanders hebben geprobeerd Baars te verslaan, maar geen van hen is dat nog gelukt. Net als Kielholtz heeft ook Baars van tegenstander moeten wisselen. Ze zou het opnemen tegen Julie Burton. Maar ook hier sloeg blessureleed toe. Baars’ nieuwe tegenstander Athina Evmorfiadi zal met 10 winstpartijen en 3 nederlagen de grootste uitdaging uit haar carrière trotseren. Evmorfiadi is de grote underdog in deze partij. Ze heeft niks te verliezen. Dit maakt haar alleen nog maar gevaarlijker voor Baars.

 

Bellator 196: Henderson vs Huerta

Na wat wijzigingen in de line-up heeft de organisatie het toch voor elkaar gekregen om buiten bovenstaand Nederlands toptalent een mooi programma neer te zetten. In eerste instantie zou Straight Blast Gym protegé James Gallagher de hoofdpartij verzorgen met Adam Borics. Jammer genoeg moet Gallagher afzeggen wegens een blessure. Borics krijgt een nieuwe tegenstander maar ook vervanger Manuel Gaxhja moet afzeggen door blessureleed. Driemaal is scheepsrecht. Bellator boekt Teodor Nikolov als tegenstander voor Borics. De partij verandert van main event naar co-main event. Het main event, oftewel de hoofdpartij, gaat nu tussen de MMA-veteranen Benson Henderson en Roger Huerta.

Bellator Kickboxing 9: Daniels vs Ehouo

Raymond Daniels zal tijdens Bellator Kickboxing 9 voor het eerst zijn weltergewicht titel verdedigen tegen Djibril Ehouo. Daniels heeft een zwarte band in Shotokan, Kempo en Tae Kwon Do. Door deze achtergrond is hij zeer onvoorspelbaar voor andere kickboksers. Daniels heeft een agressieve en spectaculaire stijl die vuurwerk garandeert. Tegenstander Djibril Ehouo komt de partij in met een record van 38-9-2. Genoeg ervaring om de ‘hypetrain’ van Daniels te kunnen ontsporen.

Waar kun je Bellator 196 en Bellator KB 9 zien?

Bellator en Spike pakken dit weekend uit met twee topevenementen op één avond. Aanstaande zaterdag zie je bij Spike om 21:30 eerst Bellator 196: Henderson vs Huerta én Denise Kielholtz vs Petra Castkova, gevolgd door de documentaire ‘Unbeatable Baars’ waar wij Jorina op de voet volgen tijdens haar voorbereidingen voor haar partij in Boedapest. Om 0:00 kun je het resultaat van haar voorbereiding zien tijdens Bellator Kickboxing 9: Daniels vs Ehouo.

21:30: Bellator 196: Henderson vs Huerta
– Benson Henderson vs. Roger Huerta
– Adam Borics vs. Teodor Nikolov
Denise Kielholtz vs. Petra Castkova
– Brian Moore vs. Giorgio Belsanti
– Ed Ruth vs. Ion Pascu

23:45: Unbeatable Baars

0:00: Bellator Kickboxing 9: Daniels vs Ehouo
– Raymond Daniels vs. Djibril Ehouo
– Alexey Ignashov vs. Dzevad Poturak
– Sabriye Sengul vs. Renata Rakoczi
– John Wayne Parr vs. Eder Lopes
Jorina Baars vs. Athina Evmorfiadi


Delen: