Cris Cyborg pakt “MMA Grand Slam” met Bellator Featherweight titeloverwinning

Bellator MMA opende zondagochtend het jaar 2020 met een evenement in “The Forum” te Inglewood, Californië. Tijdens het Main Event zette de Canadese Julia Budd haar Featherweight titel op het spel tegen de Braziliaanse MMA legende Cris Cyborg. Het was een partij waar MMA liefhebbers al maanden naar uitkeken. Het werd uiteindelijk ook een partij die de geschiedenisboeken in zal gaan.
Cris Cyborg wist haar zogeheten "MMA Grand Slam" te volmaken. De Braziliaanse die bij Strikeforce, Invicta FC en de UFC al titels won wist ook de Bellator MMA titel aan haar inmiddels ongelooflijke belt collectie toe te voegen. Hierdoor heeft ze nu bij vier grote organisaties titels op haar naam staan. De Braziliaanse vocht ongelooflijk sterk tegen Julia Budd en kwam geen moment in de problemen. Ondanks dat Budd haar in de eerste ronde een paar keer ferm tegen de kooi wist aan te drukken wist Cyborg de betere stoten te plaatsen en wist ze Budd een aantal malen behoorlijk in het nauw te drijven. Uiteindelijk wist Cyborg de partij te beslissen in de vierde ronde met combinatiestoten naar het hoofd en het lichaam. Budd ging neer op een perfecte stoot op haar lichaam. Cyborg heeft hiermee nog maar eens laten zien dat ze de beste Featherweight vechtster aller tijden is. Niemand is zo dominant geweest in deze gewichtsklasse als Cyborg het afgelopen decennium.
 
Buiten dit hoofdgevecht stonden er nog vijf gevechten op de Main Card. Zo wist Darrion Caldwell korte metten te maken met de (op dat moment) ongeslagen Adam Borics. Caldwell wist vroeg in de eerste ronde de partij door middel van een Rear Naked Choke Submission te beslissen en hiermee een ticket veilig te stellen voor de halve finale van de Bellator Featherweight Grand Prix. Caldwell zal later dit jaar de zeer talentvolle AJ McKee treffen die op dit moment ongeslagen is in zijn Pro-MMA carrière.
 
Archuleta's revanche & Pettis' imponerende debuut.
 
Juan Archuleta zag eind vorig jaar een winstreak van achttien gevechten gebroken worden in een titelgevecht tegen huidig kampioen Patricio "Pitbull" Freire. Hierdoor was Archuleta uitgeschakeld van deelname aan de Featherweight Grand Prix. Ook tegenstander Henry Corrales werd uitgeschakeld door Darrion Caldwell waardoor beide vechters een overwinning goed konden gebruiken. Helaas was de partij niet om over naar huis te schrijven. Beide mannen waren zeer afwachtend en vooral Archuleta liet weinig tot geen offensief zien. Echter had hij de juryleden wel allemaal aan zijn kant en won hij het gevecht unaniem op punten. Iemand die wél imponeerde was de van de UFC overgekomen Sergio Pettis. Pettis maakte korte metten in zijn debuut tegen de Armeense Amerikaan Alfred Khashakyan. Vroeg in de eerste ronde wist Pettis zijn tegenstander zwaar aan te slaan en leek het eigenlijk alsof Khashakyan out was. Echter liet de scheidsrechter het gevecht doorgaan en besliste Pettis de partij met een Guillotine Choke Submission.
 
Familie King pakt niet de volle buit.
 
Tijdens de twee eerste gevechten van de Main Card zagen we Emilee Gettys-King en Jason King aan het werk. Het echtpaar nam het respectievelijk op tegen Ava Knight en Raymond Daniels. Emilee King wist te imponeren door Knight (die overkwam van het boksen en een fantastisch debuut maakte vorig jaar) in de eerste ronde door middel van een Rear Naked Choke Submission te stoppen. Een van de grootste verrassingen van de avond. Haar man Jason King wist echter niet te winnen. Bellator Kickboxing kampioen Raymond Daniels wist na een zeer sterk MMA debuut voor Bellator in 2019 die goede lijn door te trekken. Daniels had weinig problemen met Jason King en won de partij door middel van een technische KO.

Al met al weer een zeer interessant en spectaculair evenement. Bekijk voor de volledigheid alle uitslagen hieronder.
 
Preliminary Card.
– Miguel Jacob verslaat David Pacheco dmv Unaniem Besluit.
– Anthony Taylor verslaat Chris Avila dmv Meerderheids Besluit.
– Curtis Millender verslaat Moses Murrietta dmv Unaniem Besluit.
– Jay Jay Wilson verslaat Mario Navarro dmv Submission (Armbar) — Ronde 1, 2:48.
– AJ Agazarm verslaat Adel Altamimi dmv Submission (Triangle Choke) — Ronde 3, 1:22.
– Aaron Pico verslaat Daniel Carey dmv KO (Stoot) — Ronde 2, 0:15.
– Joshua Jones verslaat Brandon Bender dmv Unaniem Besluit.
 
Main Card.
– Emilee King verslaat Ava Knight dmv Submission (RNC) — Ronde 1, 2:18.
– Raymond Daniels verslaat Jason King dmv TKO (Stoten) — Ronde 1, 3:07.
– Sergio Pettis verslaat Alfred Khashakyan dmv Submission (Guillotine Choke) – Ronde 1, 3:00.
– Juan Archuleta verslaat Henry Corrales dmv Unaniem Besluit.
– Darrion Caldwell verslaat Adam Borics dmv Submission (RNC) – Ronde 1, 2:20.
– Cris Cyborg verslaat Julia Budd dmv TKO (Stoten) – Ronde 4, 1:14.
 
Postliminary Card.
– Ricardo Seixas verslaat Dominic Clark dmv KO (Voorwaartse Trap & Stoten) – Ronde 1, 0:34.
– Tony Bartovich verslaat Jarett Conner dmv Unaniem Besluit.
 
Blijf Spike Nederland in de gaten houden voor al je Bellator MMA nieuws.