Fedor Emelianenko trakteert Japanse fans op een KO in de eerste ronde

Bellator MMA sloot het jaar 2019 af in Japan waar Bellator 237 in de legendarische Saitama Super Arena plaatsvond. Tijdens het Main Event maakte MMA legende Fedor Emelianenko zijn opwachting tegen de eveneens zeer populaire Quinton “Rampage” Jackson. Fedor Emelianenko door veel kenners gezien als de beste Heavyweight aller tijden tegen de voormalig UFC kampioen “Rampage” Jackson. Dit moest spektakel opleveren!! Dit gebeurde ook.
"Rampage" Jackson kreeg het publiek als eerste op de banken. Jackson kwam op met het nostalgische PRIDE FC nummer. Voeg daaraan toe de stem van "The Crazy PRIDE Lady" Lenne Hardt en fans waanden zich terug in het magische PRIDE FC tijdperk. Na de opkomst van beide mannen werd er uiteraard gevochten. Fedor vocht zeer sterk en domineerde het gevecht. Jackson leek totaal niet in vorm en wist nauwelijks iets offensiefs te bewerkstelligen. Uiteindelijk wist Fedor de Amerikaan met een stoot te vellen in de eerste ronde. Emelianenko liet weten dat het zijn laatste gevecht zal zijn in Japan. Hier was nog enige onduidelijkheid over aangezien de vertaler zei dat dit het laatste gevecht van Fedor zijn MMA carrière zou zijn. Echter heeft de Rus laten weten nog te willen vechten voor Bellator in de Verenigde Staten en Rusland. "Rampage" liet weten na afloop van het gevecht dat hij zich nog nooit zo slecht had gevoelt tijdens een gevecht. Naar eigen zeggen had hij een draaicirkel van een nijlpaard en voelde hij zich totaal niet fit. Hij kwam ook tot de conclusie nooit meer op Heavyweight te vechten en zijn lichaam weer te gaan aftrainen naar Light-Heavyweight. Het gewicht waar de Amerikaan altijd zo succesvol in was.
 
Buiten dit hoofdgevecht stonden er nog vijf gevechten op dit evenement. Zo maakte Michael Chandler korte metten met Sidney Outlaw. Chandler, de voormalig Lightweight kampioen had weinig problemen met de Renzo Gracie black belt. Outlaw werd in de eerste ronde door middel van een goedgeplaatste stoot gefinisht. Eerder op de avond had ook de flamboyante Engelsman Michael Page wederom van zich doen spreken. Hij versloeg de Japanner Shinsho Anzai doormiddel van een KO vroeg in de tweede ronde.
 
Bellator MMA vs. RIZIN FF
 
De eerste drie partijen van de Main Card waren de zogeheten Bellator vs. RIZIN partijen. RIZIN FF stond een aantal vechters af aan Bellator voor dit evenement. Eveneens zullen Bellator vechters het omgekeerde pad bewandelen op 31 december aanstaande tijdens een RIZIN FF evenement.
 
Goiti Yamauchi opende de eerste van drie partijen voor Bellator tegen RIZIN vechter Daron Cruickshank. Cruickshank maakte een grote fout in de eerste ronde door een techniek niet zorgvuldig uit te voeren. Hier maakte Yamauchi gebruik van en finishte de "Detroit Superstar" door middel van een Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Vervolgens kreeg Ilara Joanne de kans om er 2-0 voor Bellator van te maken tegen de ongeslagen Kana Watanabe. Het gevecht ging gelijk op totdat Watanabe in de derde ronde de uitgeputte Joanne op de grond wist te controleren en vlak voor het einde van het gevecht de TKO wist te forceren. Hierdoor zou het gevecht tussen Lorenz Larkin en Keita Nakamura de beslissing gaan brengen wie van de twee organisaties als winnaar uit de bus zou komen. Larkin wist via een zeer dominante Unanimous Decision overwinning veilig te stellen en daarmee Bellator MMA een 2-1 overwinning te bezorgen in de onderlinge confrontatie met de RIZIN FF vechters.
 
Al met al weer een zeer interessant en spectaculair evenement. Bekijk voor de volledigheid alle uitslagen hieronder.
 
Main Card.
 • Goiti Yamauchi verslaat Daron Cruickshank dmv Submission (RNC) – Ronde 1, 3:11.
 • Kana Watanabe verslaat Ilara Joanne dmv TKO (Stoten) – Ronde 3, 4:39.
 • Lorenz Larkin verslaat Keita Nakamura dmv Unaniem Besluit.
 • Michael Page verslaat Shinsho Anzai dmv KO (Stoot) – Ronde 2, 0:23.
 • Michael Chandler verslaat Sidney Outlaw dmv KO (Stoten) – Ronde 1, 2:59.
 • Fedor Emelianenko verslaat Quinton Jackson dmv KO (Stoot) – Ronde 1, 2:44.
 
Postliminary Card.
 • Shoma Shibisai verslaat Sergey Shemetov dmv Submission (Achilles Klem) – Ronde 1, 0:49.
 • Jon Tuck verslaat Ryuichiro Sumimura dmv KO (Stoot) – Ronde 1, 3:46.
 • Ai Shimizu verslaat Andy Nguyen dmv Verdeeld Besluit.
 • Makoto Shinryu verslaat Yusaku Nakamura dmv Unaniem Besluit.
 • Ren Hiramoto verslaat Takahiro Ashida dmv TKO (3x Knockdown Regel) – Ronde 1, 2:45. (Kickboxing)
 • Jarred Brooks verslaat Haruo Ochi dmv Unaniem Besluit.
 • Kanna Asakura verslaat Jayme Hinshaw dmv Submission (Kimura) – Ronde 3, 3:33.
 • Yusuke Yachi verslaat Hiroto Uesako dmv KO (Soccer Kick) –  Ronde 3, 4:33.
 
Spike TV wenst iedereen een gezond en sportief 2020!!!