ROBIN VAN ROOSMALEN MAAKT BELLATOR MMA DEBUUT TEGEN CRIS LENCIONI

ROBIN VAN ROOSMALEN GAAT ZIJN BELLATOR MMA DEBUUT MAKEN OP 26 OKTOBER AANSTAANDE IN UNCASVILLE, VERENIGDE STATEN TIJDENS BELLATOR 232. DE NEDERLANDER NEEMT HET OP TEGEN DE AMERIKAAN CRIS LENCIONI. ROBIN VAN ROOSMALEN IS ZEVENVOUDIG GLORY WERELDKAMPIOEN KICKBOKSEN. HIJ NAM EIND VORIG JAAR HET BESLUIT OM ZICH VOLLEDIG OP MMA TE RICHTEN EN STAAT NU VOOR ZIJN EERSTE PARTIJ SINDS DIT BESLUIT.
ROBIN VAN ROOSMALEN IS EEN LEGENDE IN HET KICKBOKSEN. HIJ VOCHT HEROÏSCHE GEVECHTEN UIT MET ONDER ANDEREN GIORGIO PETROSYAN, MARAT GRIGORIAN, ANDY RISTIE EN SITTHICHAI. DE 29-JARIGE NEDERLANDER WAS DE EERSTE VECHTER BINNEN GLORY DIE IN TWEE VERSCHILLENDE GEWICHTSKLASSEN KAMPIOEN WERD EN WON VERDER ALLES WAT ER TE WINNEN VALT BINNEN DEZE DISCIPLINE. WAT VAAK ONDERBELICHT BLIJFT IS DAT VAN ROOSMALEN EEN ZWARTE BAND IN JUDO HEEFT EN ZIJN TOT NU TOE TWEE MMA-PARTIJEN OVERTUIGEND WIST TE WINNEN. DIT DEED HIJ BIJ DE GRIEKSE PROMOTIE FFC. ZIJN EERSTE PARTIJ WAS TEGEN THEO MICHAILIDIS (8-8) VIA EEN KO IN DE TWEEDE RONDE. ZIJN TWEEDE PARTIJ VOCHT HIJ TEGEN RISTO DIMITROV (3-3) EN MAAKTE HIJ HET AF VIA EEN TKO IN DE EERSTE RONDE. VAN ROOSMALEN VERTROK BEGIN DIT JAAR NAAR AMERIKA OM ZIJN MMA CARRIÈRE LEVEN IN TE BLAZEN EN TRAINT NU IN FLORIDA BIJ HARD KNOCKS 365 ONDER DE HOEDE VAN DE NEDERLANDSE COACH HENRI HOOFT.

ZIJN TEGENSTANDER CRIS LENCIONI VECHT SINDS 2017 VOOR BELLATOR. DE 25-JARIGE AMERIKAAN VOCHT VOORDAT HIJ PROFESSIONAL WERD AL VIJF AMATEUR PARTIJEN. DEZE WIST HIJ ALLEMAAL WINNEND AF TE SLUITEN. VERVOLGENS WON HIJ ZIJN EERSTE TWEE PROFESSIONELE PARTIJEN WAARNA HIJ EEN CONTRACT BIJ BELLATOR TEKENDE. ZIJN DEBUUT VERLIEP NAAR WENS VOOR LENCIONI MET EEN WINST VIA EEN TRIANGLE CHOKE SUBMISSION IN DE EERSTE RONDE TEGEN THOMAS LOPEZ. VERVOLGENS VERLOOR DE AMERIKAAN 2 PARTIJEN OP RIJ VIA EEN BESLISSING. ZIJN LAATSTE PARTIJ NAM LENCIONI HET OP TEGEN ADIL BENJILANY. DEZE WIST HIJ WINNEND AF TE SLUITEN VIA WEDEROM EEN TRIANGLE CHOKE SUBMISSION.

DE PARTIJ TUSSEN VAN ROOSMALEN EN LENCIONI WORDT EEN INTERESSANTE. KAN VAN ROOSMALEN ZIJN SUCCESSEN VAN HET KICKBOKSEN VOORTZETTEN TEGEN EEN VECHTER DIE OP DE GROND GOED UIT DE VOETEN KAN? OP 27 OKTOBER VIND JE HET ANTWOORD WANNEER BELLATOR 232 WORDT UITGEZONDEN OP SPIKE TV.