Naar nieuws

Waar kennen we de cast van Taken nog meer van?

31 januari 2018

Delen:
Nieuws

De kans is groot dat je Taken vooral kent van de filmtrilogie met Liam Neeson, maar je hoeft die films niet gezien te hebben om de gelijknamige serie te waarderen. Deze focust zich ook op Bryan Mills. Alleen de cast van de Taken-serie is anders dan in de film.

Nee, in de serie wordt het verhaal van vóór de filmtrilogie verteld, en daarom was er ook een compleet nieuwe cast voor nodig. Maar waar kennen we die cast dan wel van?

 

Clive Standen (Bryan Mills)

In Taken is hij ex-militair Bryan Mills. Maar voor hij de hoofdrol in Taken vertolkte speelde de inmiddels 36-jarige acteur Clive Standen ook in een aantal bekende series en films. De bekendste is natuurlijk de serie Vikings, waarin hij bovenstaande woesteling speelt. Verder ken je Bryan misschien wel van zijn rollen in Everest, Atlantis of Camelot.

 

Jennifer Beals (Christina Heart)

De 54-jarige Jennifer Beals is misschien wel het meest ervaren cast-lid. Ze neemt in de serie Bryan Mills onder haar hoede als Special Deputy Director Christina Hart, maar is al vanaf 1980 in bioscopen en huiskamers te zien. Of je haar kent hangt dus maar net af van hoeveel je van oude cinema houdt, maar de kans is groot dat je Beals in ieder geval ergens in hebt zien acteren. Bijvoorbeeld in Four Rooms, Flashdance, The Book of Eli, The Bride, The Night Shift of The Night Before Night Before Christmas.

 

Luc Besson (schrijver/producer)

Één van de twee schrijvers die verantwoordelijk is voor de Taken-serie is alweer 37 jaar actief als schrijver, en een levende legende in de filmwereld. Luc Besson is namelijk de schrijver en regisseur van talloze culthits, waaronder – jawel, Taken. Hij is verantwoordelijk voor de opzet van het verhaal van de serie, maar zit buiten Taken om ook echt niet stil. Zo schreef en regisseerde hij de misdaadklassieker Léon, volgde hij deze enige jaren later op met Nikita en The Fifth element en is één van zijn meer recente filmsuccessen Lucy met Scarlett Johanssen in de hoofdrol. Verder schreef Besson het screenplay van Valerian and the City of a Thousand Planets en is hij verantwoordelijk voor de Taxi-films, en natuurlijk ook Taken, Taken 2 en Taken 3.

 

Brooklyn Sudano (Asha Flynn)

Actrice Brooklyn Sudano heeft niet zo veel ervaring, maar de kans bestaat dat je haar eerder hebt gezien. In de miniserie 11.22.63 heeft ze een prominente rol, en hoewel Taken haar eerste grote rol is speelde ze in totaal in nog eens zo’n 24 series en films.

 

Gaius Charles (John)

Gaius Charles, beter bekend als John in Taken, is qua naam niet erg bekend, maar zijn gezicht herken je misschien wel. Zo speelt de acteur in onder andere Aquarius, Marvels Agents of S.H.I.E.L.D., Grey’s Anatomy en Friday Night Lights.

 

Monique Gabriela Curnen (Becca Vlasik)

Monique Gabriela Curnen is een naam die al vaak in de credits van films en series is verschenen. En dat zijn niet de kleinste producties, denk aan: The Dark Knight, The Unusuals, Sons of Anarchy, Lie to Me, CSI, The Following, Dexter en House M.D., om er een paar te noemen.

 

Jose Pablo Cantillo (Dave)

Wie The Walking Dead heeft gezien, herkent Jose Pablo Cantillo direct. In die serie was hij namelijk erg prominent aanwezig en als één van de bad guys val je natuurlijk altijd op. Verder kennen we hem van Crank, Crank: High Voltage, Elysium, Disturbia en The Shield.

 

James Landry Hébert (Rem)

James Landry Hébert is in een paar van de beste en meest succesvolle series uit de afgelopen 10 jaar te zien. Hij heeft helaas nog geen hoofdrollen bemachtigd, maar als je in onder andere Stranger Things, Westworld, Gangster Squad, Super 8 en Agent Carter speelt doe je toch iets goed.

 

Romeo Tirone (regisseur)

Taken heeft elke aflevering wel een nieuwe regisseur, maar er is een man die er meer dan één in goede banen mocht leiden. Romeo Tirone is de naam, en we kennen hem – of nouja, we kennen zijn eerdere werk – uit onder andere uit de series Dexter, True Blood, The Tick en Once Upon a Time.

 

Alexander Cary (schrijver/producer)

We zien hem niet op beeld maar dat maakt zijn rol in de serie er niet minder belangrijk op. Alexander Cary is zowel schrijver als producer van Taken, en is eerder schrijver geweest voor de series Homeland, Lie to Me en In Plain Sight. Ook is hij producer bij de serie Legends geweest.

 


Delen: