Naar nieuws

De gezondste cocktails om 2018 mee te beginnen

15 januari 2018

Delen:
Nieuws

De kans is groot dat jij net als duizenden anderen besloot om in 2018 wat gezonder te leven. De kans is nog groter dat je inmiddels behoefte hebt aan een overheerlijke cocktail. Hoe dieper we het nieuwe jaar induiken, hoe meer mensen af beginnen te zien van hun goede voornemens.

Gelukkig zijn er ook een aantal ‘gezonde’ cocktail-opties, waar je hieronder een overzicht van vindt. Natuurlijk is het drinken van cocktails nooit echt gezond en blijft alcohol altijd een dikmaker, maar wie op de zaterdagavond een cocktailtje of twee wil drinken doet er goed aan het bij deze caloriearme cocktails te houden.

 

Mojito: 170 calorieën

Rumdrinkers zullen er moeite mee hebben de Moijto niet te vaak te bestellen, want van alle rumcocktails is dit de gezondste optie. Mai Tai’s en andere rumhoudende cocktails bevatten een enorme lading calorieën, en hoewel de Mojito suiker bevat, bestaat de cocktail verder maar twee ingrediënten: limoen en munt. Een gemiddelde Mojito bevat zo’n 170 calorieën.

 

Martini: 175 calorieën (hoe droger hoe beter)

De Martini is ook al jaren een favoriet onder de cocktaildrinkers, en er zitten niet eens zo heel veel calorieën in. Bestel je een ‘droge’ Martini, dan zal de verhouding tussen Vermout (minder) en gin (meer) aangepast worden en krijg je dus meer alcohol. Olijven zijn optioneel.

 

Old Fashioned: 155 calorieën

Als je geen zin hebt om je Bourbon-whisky puur te drinken kun je altijd een Old Fashioned bestellen. De Whiskey wordt dan gemixt met een beetje suiker en enkele bitter om de nodige smaak toe te voegen.

 

Champagne: 90 calorieën

Mocht je het nog niet weten, champagne is één van de beste dranksoorten voor mensen die op hun calorieën letten. Een normaal fluitje champagne is stukken gezonder dan een cocktail, bier of wijn, zolang je maar uit de buurt blijft van die heerlijke champagne-cocktails.

 

Rum en cola light: 100 calorieën

De kans is groot dat dit één van de meest gedronken drankjes is in de eerste twee weken van elk nieuwe jaar. De Rum & Coke is sowieso populair, en als je hem bestelt met een cola light minimaliseer je het aantal calorieën. Daar staat wel een flinke lading cafeïne tegenover, dus weet waar je aan begint.

 

Sazerac: 135 calorieën

Nog een optie voor whisky-drinkers, dan. De Sazerac bevat naast whisky ook bitters, absint, suiker en water, waardoor niet alleen de alcohol in de whisky minder bite heeft, maar ook het aantal calorieën binnen de perken blijft.

 

Wodka soda: 100 calorieën

Sodawater is altijd een goede optie in cocktails, omdat het praktisch geen calorieën bevat. Een wodka met soda is daarom helemaal perfect voor cocktaildrinkers die willen afvallen; je hoeft alleen de calorieën van de alcohol te tellen.

 

The Skinny Dip (120-ish calorieën)

Een uitvinding van Leo’s Oyster Bar in San Francisco, in The Skinny Dip zit vodka, aperol, watermeloensap, komkommer, limoen en tonic. Je kunt de verhoudingen natuurlijk naar hartelust aanpassen om de calorie-inname te minimaliseren.

 

Algemene tips

Vind je het erg moeilijk om je favoriete cocktails niet te bestellen, dan kun je er ook een caloriearme twist aan geven. Vervang siroop eens door agavesiroop – al kan dit je suikerwaarden omhoog laten schieten, dus gebruik het met mate – en vervang voorverpakte fruitsappen met versgeperst fruit. Een andere flinke dikmaker zijn tonics (zo’n 124 calorieën per 350 ml), sodawater is een betere optie. Mocht je in een bar zitten en twijfelen over welke cocktails de minste calorieën bevatten, schroom dan niet het barpersoneel te vragen!


Delen: