Naar nieuws

Te lui voor de fiets? In Moergestel komt de kroeg naar jou

19 december 2017

Delen:
Nieuws

Je kent het wel: je hebt iets te vieren, maar geen zin om in de kou op de fiets te stappen en naar een kroeg te rijden. In Moergestel hebben twee jonge ondernemers daar iets op gevonden, een café op wielen. Het kostte ze veertien maanden om hem zelf in elkaar te sleutelen, maar nu is hun pop up café dan echt een feit.

Het idee voor een kroeg die naar je toekomt vindt zijn origine – hoe kan het ook anders – in een kroeg. Jan Ketelaars (25) bedacht dat er vast veel animo zou zijn voor een café dat naar je toe komt, bijvoorbeeld bij verjaardagen of andere feesten. Hij besloot er meteen werk van te maken, al dachten genoeg vrienden en professionals (zoals technische tekenaars) dat het project hopeloos verloren was.

Alleen vriend Gertjan Dhondt (24) zag iets in het idee, en toevallig weet veel van metaal door zijn werk als servicemonteur. Samen met een tekenaar gingen de twee aan de slag. De constructie is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend.

Het Pop Up Café bevat namelijk uitklapbare delen die het oppervlakte vergroten naar 100 vierkante meter, wat betekent dat er zo´n 200 mensen in kunnen. De riolering is goed geregeld, want naast twee vrouwentoiletten bevat het rijtuig één mannentoilet en twee urinoirs. Verder zitten er in de wagen een roestvrijstalen bar met dubbele tap, de nodige koeling, bartafels en -krukken, stroomvoorziening en een muziekinstallatie.

Hoewel het café pas 3 maanden op pad is, heeft hij toch al heel wat feestjes meegemaakt. Voor verjaardagsfeestjes, als backstage area van de Top 100 Live in Alphen, bij een ruitersportvereniging… Animo genoeg, al is het huren van het Pop Up Café niet bepaald goedkoop: ongeveer 1500 euro voor één dag.


Delen: