Naar nieuws

9 van de meest lugubere kroegen ter wereld

4 december 2017

Delen:
Nieuws

Doorgaans gaan we naar een kroeg om tijd door te brengen met vrienden en even lekker te ontspannen, maar niet iedere kroeg is daar even geschikt voor. Er zijn echter ook kroegen waar ontspannen wel het laatste is waar je aan denkt, met bijvoorbeeld smerige afgestorven tenen of horror-barpersoneel.

Van spookhuizen tot walgelijke tradities: Bar Rescue’s Jon Taffer heeft er waarschijnlijk wel een mening over. Hieronder verzamelen we 9 van de meest lugubere kroegen ter wereld.

 

 

The Sourtoe Cocktail Club, Canada

De Sourtoe Cocktail Club mag dan wel één van de meest legendarische kroegen ter wereld zijn. Maar de kroeg in Dawson City, Canada, heeft die status wel op erg smerige wijze behaald. Namelijk met een oude teen. De menselijke teen, die naar verluidt toebehoort aan een rumstoker, is compleet uitgedroogd en wordt al sinds de jaren ’20 bewaard in een pot alcohol. De legende wil dat de pot vijftig jaar later terug werd gevonden in een verlaten hut. Eerlijke vinder en entrepreneur Kapitein Dirk Stevenson bedacht hierop een exclusieve club, The Sourtoe Cocktail Club. Het enige wat je hoeft te doen om lid te worden? Een cocktail drinken met daarin de uitgedroogde teen, met maar één vereiste: “You can drink it fast. You can drink it slow. But your lips must touch that gnarly toe.” De teen is sinds de jaren ’70 meerdere keren vervangen, onder andere omdat een grapjas in 2013 de teen express had opgedronken. Hij werd terstond het dorp uitgejaagd. Gelukkig zijn er sindsdien zeven nieuwe oude tenen beschikbaar gesteld.

 

Ten Bells Pub, Londen

De Ten Bells Pub is berucht vanwege één van de bekendste seriemoordenaar allertijden: Jack the Ripper. De Londense moordenaar die nooit werd gevonden heeft namelijk waarschijnlijk minstens twee van zijn slachtoffers, Annie Chapman en Mary Kelly, in of rondom deze bar ontmoet en vermoord. Eerstgenoemde was er gezien kort voordat ze vermoord werd. Prostituee Kelly verzamelde haar klanten op de stoep voor de kroeg. De Ten Bells Pub werd tussen 1976 en 1988 zelfs vernoemd naar Jack The Ripper, maar moest zijn naam veranderen omdat Londenaren het toch niet gepast vonden een beruchte moordenaar op die manier te eren.

 

Menger Bar, San Antonio, Texas

Gelegen in het Menger Hotel, is de Menger Bar een van de oudste kroegen van de VS. Tijdens zijn opening in 1859 bestond de clientele voornamelijk uit burgeroorlog-soldaten en criminelen, waarmee vuurgevechten aan de orde van de dag waren. Er werd zo veel dood en verderf gezaaid dat men het tegenwoordig ‘the most haunted hotel in Texas’ noemt. Men beweerd dat er zo’n 32 spoken in rondhangen.

 

Night Gallery Cafe Crow, Tokyo

Eén blik op het Night Gallery Café Crow en je weet dat het een gothic-walhalla is. Zwarte muren, zwarte meubilair, een Edgar Allan Poe-thema en drankjes die verdoemenis op je afroepen; je kunt je wel voorstellen hoe zwartgallig de bezoekers zijn. Elke maand verandert de Night Gallery in een zombie-bar. Naast zombie-personeel betekent dit dat het eten dat je krijgt voorgeschoteld op rottend vlees lijkt. Daarnaast zijn er zombie-cocktails (inclusief oogballen) om je dorst naar ranzigheid te stillen.

 

Great Escape Restaurant and Bar, Salem, Massachusetts

Wie Salem zegt, zegt ‘heksenvervolging’. De befaamde Salem Witch Trials, waarbij zo’n 20 mensen zijn opgehangen wegens hekserij, zijn echter niet wat deze bar zo eng maakt. De Great Escape Bar was namelijk ooit Amerika’s oudst werkende gevangenis, gebouwd in 1813 en geopend tot en met 1991: 177 jaar aan criminelen. De waanzinnige verhalen die dat oplevert zijn verwerkt in het design van het restaurant. Om nog maar te zwijgen over de spoken die er rond zouden dwalen.

Foto gemaakt door een van de bezoekers

 

Bridge Café, New York

Hoewel de bar flink is aangetast door orkaan Sandy, bestaat het Bridge Café in New York al meer dan 150 jaar. Lang geleden, rond 1870, heette het de Hole-in-the-Wall Salloon en was de eigenaar Jack Perry. Zijn vrouw, de beruchte Gallus Mag, hield er rare gewoonten op na. Zo droeg ze broeken in plaats van jurken en had ze naar verluidt zulke scherpe tanden dat ze iedereen die daar iets op te zeggen had, een oor afbeet. Of een vinger, als die dichterbij was. Ze verzamelde haar trofeeën in een pot augurken achter de bar en haar verhaal is inmiddels zo legendarisch dat sommigen echt geloven dat ze nog altijd in de kroeg rondhangt.

 

Yurei Izakaya, Tokyo

Wie lekker wil eten en drinken en daarbij de stuipen op het lijf gejaagd wil worden, doet er goed aan ooit een bezoekje te brengen aan Yurei Izakaya in Tokyo. Naast booby traps op de donkere trappen en een horror-inrichting, bevat dit bar/restaurant ‘dode’ serveersters die je graag vertellen op wat voor geschifte wijze ze om het leven zijn gekomen. Het menu bestaat onder andere hersenen en wormen, en er is natuurlijk ook bloed bij betrokken. Gooi er kleine spinnetjes en horror-muziek uit de speakers bij, en je hebt een avond om nachtmerries van te krijgen.

 

The Lock Up, Tokyo

Het is niet per se de lugubere aankleding, in de vorm van akelig koud beton, tralies en talloze monsters en andere bizarre dingen die The Lock Up zo eng maken. Nee, het engste is het feit dat je echt wordt opgesloten. Tijdens je opsluiting tref je ‘chemische’ drankjes aan die je zelf moet mixen en personeel verkleed als gevangenisbeveiliging en spoken. Dit maakt het bijna een leuke ervaring maakt. Ware het niet dat de kans dat je echt weg mag wanneer je wilt één op drie is; kies je verkeerd, dan zit je nog een tijdje langer vast.


Delen: