Naar nieuws

Melvin Manhoef vs. Remy Bonjasky in WFL: FINAL 16 – exclusief op Spike

25 juli 2017

Delen:

Koop HIER je tickets voor Spike presents: WFL – The Final 16. 

Zondag 29 oktober staan twee van de grootste Nederlandse vechtsportlegendes tegenover elkaar in de ring: Remy Bonjasky en Melvin Manhoef. Deze twee atleten staan voor het eerst in jaren weer tegenover elkaar in de WFL-ring tijdens de Spike presents: WFL – The Final 16. Met dit exclusieve evenement halen WFL en Spike het fenomeen “The Final 16”, bekend van het K1-tijdperk, terug naar Nederland en terug op de buis. Bonjasky en Manhoef zullen het tegen elkaar opnemen in wat absoluut een bloedstollende match belooft te worden, en Spike zendt dit LIVE uit.

Zowel Manhoef als Bonjasky hebben veel op het spel staan. Melvin “No Mercy” Manhoef neemt met deze match afscheid van het kickboksen en Remy “The Flying Gentleman” Bonjasky maakt hiermee zijn officiële comeback in de sport. Manhoef en Bonjasky stonden al drie keer eerder tegenover elkaar waarbij Bonjasky Manhoef drie keer versloeg. Dit weerhoudt Manhoef er niet van om nog een keer tegen “The Flying Gentleman” in de ring te staan. Beide kickboksers streven naar de winst en zullen laten zien hoe een partij op topsportniveau eruit hoort te zien.

Manhoef: “Ik neem maar één keer afscheid van kickboksen. De enige manier om dit te doen is tegen een waardige tegenstander. Met Remy heb ik nog iets te vereffenen; onze laatste partij in de Final 16, in de Amsterdam Arena in 2008, heeft me niet alleen m’n tand gekost, deze heeft hij in mijn ogen nog steeds onterecht gewonnen. Ik had op z’n minst een extra ronde of voordeel moeten krijgen. Je kunt dan ook zeggen dat ik nog een appeltje met hem heb te schillen….”

Genoeg reden voor Manhoef om toch nog een keer tegen hem te vechten. Hij zit echter niet alleen als sporter in deze wedstrijd, ook als oprichter van WFL. “Met WFL hebben we de ambitie om Nederlands talent een podium te geven en het brede publiek kennis te laten maken met deze topsport en de sporters. Voor ons een belangrijke reden om “The Final 16” terug te brengen.”

Bonjasky heeft ook zo zijn drijfveren om de ring weer te betreden: “Voor mij is het belangrijk om de sport weer terug te tillen naar het niveau van de K-1 en om de nieuwe opkomende talenten te inspireren en te motiveren. Ik geloof in de ambitie van WFL en ben niet voor niets een van de ambassadeurs. Het is dan ook niet meer dan logisch dat ik deze uitdaging tegenover Melvin aanneem. Bovendien heb ik veel respect voor Melvin, maar ik heb al drie keer van hem gewonnen, hem verslaan op zijn eigen podium geeft nog meer voldoening. Bovendien snoer ik hiermee iedereen voor eens en altijd de mond die denkt te weten waar het in kickboksen om draait, maar eigenlijk nog nooit een echte topsport-waardige partij heeft gezien. Na deze partij praten we weer verder.”

Spike presents: WFL – The Final 16 zie je zondag 29 oktober LIVE en exclusief op Spike!

 

 


Delen: