Naar nieuws

Negen dingen die je nog niet wist over Snoop Doggs liefde voor eten

10 augustus 2017

Delen:
Nieuws

Door een van de leukste samenwerkingen op televisie krijgen we elke vrijdag om 22.00 uur op Spike door Martha & Snoop’s Potluck Dinner Party meer en meer te weten over de keuken. Heerlijke recepten, heerlijk droog commentaar, en vooral erg veel passie van twee onwaarschijnlijke vrienden. Ja, ook een rapper met het kaliber van Snoop Dogg kan van eten houden. Sterker nog, Snoop Dogg heeft een lange en liefdevolle geschiedenis met eten. Hieronder vind je negen dingen die je daar nog niet over wist.

 

Snoop was al twee keer te gast bij Stewarts kook- en praatprogramma Martha

We hebben al eens besproken hoe de vriendschap tussen Martha Stewart en Snoop begon. Het mag daarom ook geen verrassing meer voor je zijn dat Snoop tweemaal in haar programma te zien is, ver voordat Martha & Snoop’s Potluck Dinner Party begon. Ze maakten samen onder andere aardappelpuree en in een latere aflevering ook brownies.

 

Martha Stewart leerde Snoop al veel gerechten te koken voor de serie

Snoop Dogg is nou niet bepaald een topchef, en er zijn daarom ook heel wat recepten waar hij nog geen weet van heeft. Hoeft ook niet als succesvolle rapper – dat heerlijke eten komt je kant dan wel op -, maar toch wil Snoop meer leren. Van een niet zo simpele spaghetti tot het uit elkaar halen van kreeft; de serie is hoe dan ook een flinke leerschool voor Snoop, wiens liefde voor eten alleen maar versterkt is door Martha.

 

Snoop leerde Martha op zijn beurt hoe ze op de juiste manier bacon moet klaarmaken

Is er dan niets wat Martha Stewart van een rapper kan leren als het aankomt op koken? Nee en ja; Martha weet bij elke maaltijd en elk ingrediënt wel wat ze moet doen, maar als het aankomt op bacon heeft Snoop het een en ander op haar technieken aan te merken. Daarom leert Snoop haar in de serie hoe je de perfect knapperige bacon krijgt waar hij zo verzot op is.

 

Snoop Dogg is erg belangrijk voor een bedrijf genaamd Dog for Dog

Naast een gigantische rapper is Snoop ook een gulle gever. Hij ondersteunt enkele goede doelen, waaronder een organisatie die zich inzet voor honden en hondenvoer. Dog for Dog verkoopt zakken hondenvoer, en doneert bij elke verkochte zak één zak voer aan een hondenopvang. Goed om te zien dat Snoop zich niet alleen inzet voor menseneten.

 

Snoops favoriete snack is niets wat Martha klaar kan maken in de keuken

Snoop Dogg is regelmatig op het internet te vinden. Hij houdt zijn Twitter- en Instagram-accounts zelf bij en is regelmatig op Reddit te vinden. Op die website heeft hij dan ook al eens een zogenaamde ‘Ask Me Anything’ (AMA) gehouden, waarbij iedereen vragen naar zijn hoofd mocht slingeren. Een van de vragen is naar Snoops favoriete snack, het eten waar hij het snelst naar grijpt wanneer hij de munchies krijgt. Gek genoeg is het niet een of andere lekkere snelle hap die Martha Stewart kan bereiden in haar keuken, het gaat om snoep. Zijn favoriete snoep zijn Red Vines (rood getwist drop) en Jolly Ranchers (een verzameling aan harde en fruitige snoepjes). Snoop meldde daarnaast dat zijn favoriete soep Alfabet-soep is (ook al is dat geen smaak), en dat zijn favoriete cornflakes Peanut Butter Captain Crunch zijn.

 

Snoop gaat regelmatig het internet op om zijn liefde voor voedsel te delen

Inclusief humor.

 

Snoop was de eigenaar van een Joods Soul Food-restaurant in New York

Honden en katten gaan soms wel samen, blijkbaar, want Snoop was jaren lang de eigenaar van een restaurant genaamd Kitty’s A-Go-Go, een Joods Soul Food-restaurantje in de Lower East Side van New York. Het restaurant zat naast een Kitty’s-bar, maar omdat het ook in New York niet makkelijk is om een restaurant draaiende te houden, moest het in maart van dit jaar ondanks de (financiële) steun van Snoop stoppen.

 

 

Snoop heeft een eigen snacklijn waar je in Amerika niet heel makkelijk aan kunt komen

Eén blik op onderstaande foto’s en je weet gelijk wat het niet zo geheime ingrediënt is van Snoops eigen snacklijn: cannabis. De ‘Dogg Treats’ van Leafs by Snoop, zoals de snacklijn heet, is dus niet even makkelijk te krijgen voor Amerikanen. In sommige staten is een Medical Marijuana Card nodig, in andere staten haal je het zo uit een winkel.

 

Snoop Dogg is een groot liefhebber van koffie

Hoewel Snoop wel de laatste man op aarde is waarvan je zou verwachten dat hij koffie drinkt, is hij groot fan. Iemand die zo chill door het leven gaat als de Dogg heeft waarschijnlijk geen cafeïne-boost nodig in zijn leven, maar toch drinkt hij graag een bakje pleur. Zo graag dat hij een bedrijf genaamd Philz Coffee financiert. De reden dat hij Philz zo bijzonder lekker vindt? Ze gebruiken “organische ingrediënten.” Say no more, Snoop.


Delen: