Naar nieuws

De negen extreemste brunchcocktails die je kunt bestellen

19 december 2017

Delen:
Nieuws

Rond de feestdagen heb je meer dan genoeg redenen om met mensen af te spreken voor brunch, en zo aan het einde van het jaar verdien je daar ook wel een lekkere cocktail bij. Bij een stevige brunch heb je vanzelfsprekend zin in een stevig drankje, maar er zijn cocktails die iets té extreme vormen aannemen.

Let daarom goed op wat je besteld. Voor je het weet eindig je met een volledige krab boven op het glas, of moet je je lippen aan een stuk vlees zetten om een slokje te nemen. Hieronder vind je negen van zulke brunch-cocktails: stevig, maar bizar.

 

Coquetier – Pret A Diner, Berlijn

Niet alleen is de Coquetier onopvallend aan de brunchtafel – hij wordt immers in een eierschaal geserveerd -, door het gebruik van chocolade is het drankje ook nog eens extra lekker. Verder bevat de cocktail rum en kaneel, en je kunt hem bestellen in Pret A Diner, Berlijn.

Foto: Pret A Diner

 

Bloody Mary – Luke Wholey’s Wild Alaskan Grille, VS

Er zijn veel cocktails met eetbare onderdelen, maar met een volledig dier erbovenop zie je ze (gelukkig) niet vaak. In Pittsburgh gaan ze zelfs zover dat er een Bloody Mary bestaat met garnalen in de drank en een hele, gefrituurde krab bovenop het glas. Eet smakelijk…

 

De Zombie

De Zombie is een cocktail die je bijna overal wel kunt bestellen; hij wordt als long- en shortdrink gedronken en wordt gekenmerkt door een combinatie aan vruchtensap, rum en likeur. De verhoudingen verschillen per locatie, maar met al dat suiker uit het sap zorgt geeft de Zombie je in ieder geval energie.

 

S’mores Martini – Sugar Factory American Brasserie, Las Vegas

De kans is groot dat je van marshmallows houdt, en daarom is het goed nieuws dat er marshmallow-cocktails bestaan. In Las Vegas, bijvoorbeeld, kun je een S’mores Martini bestellen met daarin gesmolten chocolade en (Graham) crackers, Marshmallow-siroop, chocoladewodka van Three Olives, Godiva-chocoladelikeur, Likeur 43 en stevige slagroom. Nu ontbreekt er alleen een kampvuur.

 

 

Bone Luge

Deze trend lijkt misschien absurd en overbodig, maar het blijkt dat drank (of een cocktail) nuttigen door een heus bot, extra smaak toevoegt. Het is een van de vijf basissmaken, umami genaamd, die toegevoegd wordt aan het smaakpallet van welke drank je er ook doorheen giet. Geen wonder dus dat deze manier van drinken, waarbij het bot vaak onderdeel is van een maaltijd, over de hele wereld te vinden is.

 

Bubble Bath Martini

Omdat er bij de brunch toch vaak kinderen aan tafel of in de buurt zitten, wil je misschien een kindvriendelijk ogende cocktail. De Bubble Bath Martini biedt de oplossing, want de cocktail lijkt op een bubbelbad, inclusief cruciale badeend. De bubbels worden gemaakt met een rozenaroma, wat alleen maar bijdraagt aan de smaaksensatie.

 

Magic Mojito – SLS Hotel, Beverly Hills

Het is een Mojito zoals je hem gewend bent, maar dan extra smakelijk en vullend door de toevoeging van een suikerspin.

 

Allerlei cocktails – The Aviary, Chicago

Bij deze cocktails gaat het niet per se om de drank, maar om de combinatie ervan met een heel bijzonder glasbodem. Die is in The Aviary in sommige drankjes namelijk vervangen door een scala aan gedroogd fruit, wat niet alleen feestelijk oogt maar ook erg lekker is.

 

Cereal Killer – The Chandelier, Las Vegas

Voor als de brunch tevens je ontbijt is, kun je in Las Vegas een cocktail bestellen die je direct doet denken aan de zaterdagochtenden waarop je met een kommetje cornflakes tv zat te kijken. De Cereal Killer bevat naast een hilarische naam, hoe kan het ook anders, cornflakes en een berg suiker. Naast Cinnamon Toast Crunch zit er ook bourbon-whisky, twee likeuren, (Root & Amaro Melleti) en melk in. Compleet met een lepeltje.


Delen: