Naar nieuws

Bar Broker baseert drankprijzen op vraag en aanbod

18 december 2017

Delen:
Nieuws

De Amsterdamse pop-up bar Bar Broker is zo populair dat de jonge ondernemers achter het concept ook naar Den Haag komen. Op 15 december opende de bar zijn deuren aan de Herenstraat 6, waardoor ook Hagenezen hun voordeel kunnen halen uit het gloednieuwe barconcept waar drankprijzen gebaseerd zijn op wat er die avond allemaal gebeurt.

De prijzen van de drankjes in Bar Broker veranderen namelijk voortdurend. Afhankelijk van vraag en aanbod en het aanwezige personeel stijgen en dalen de prijzen. Er zit wel een limiet op minimale en maximale prijzen per drankje. Veel meer dan een euro extra of minder zul je niet betalen, dus het is niet zo dat je ineens blut naar huis gaat.

Gebeurtenissen in de bar zijn aanleiding voor de prijsveranderingen; als tig mensen met een wit shirt binnenkomen, als Trump iets geks tweet of het spontaan begint te sneeuwen, dan kan het personeel ervoor kiezen de prijzen naar beneden te halen.

Dalen de prijzen door een opvallende gebeurtenis, dan gaan mensen natuurlijk massaal alcohol kopen, waardoor de prijzen net zoals op de beurs vanzelf weer omhoog schieten. Zo houdt dit unieke concept zichzelf in balans. Af en toe zit er echter een dip in die balans, en zijn alle drankjes door een mini-beurscrash 10 minuten lang extra goedkoop.

Eigenaren Maarten de Vries (28) en Martin Lucas Ruben (26) willen Bar Broker, inclusief het jaren ’80-thema met ontzettend veel neon, en het beurssysteem ook in andere steden introduceren. Elke locatie zal zich aanpassen aan de lokale cultuur, zo kun je in de Haagse vestiging ook terecht Haagse Hopjes.


Delen: