Naar nieuws

NU KIJKEN: Bellator 200: Van Steenis vs Fryer – De volledige partij

6 juni 2018

Delen:

Op 25 mei stond Costello van Steenis na een voorbereiding van drie maanden weer in de kooi op Bellator 200. Dit keer stond hij tegenover Kevin Fryer. De 25-jarige Vlaardinger vocht voor de tweede keer voor de organisatie en boekte opnieuw een snelle overwinning.

 

Het voorprogramma

De partij van Costello vond plaats op het voorprogramma van Bellator 200. Tijdens dit historische event zagen wij hoe Gegard Mousasi de titel van Rafael Carvalho meenam naar Nederland. Nederland was dus goed vertegenwoordigd tijdens het evenement!

 

Fryer vs van Steenis

De partij begint zonder ‘touch of gloves’ en van Steenis opent de aanval met een flinke lowkick. Hij voert de druk op en landt nog een harde trap op het bovenbeen van Fryer. Van Steenis voelt zich comfortabel op zijn benen en probeert een draaitrap. Hij mist de trap nipt en zijn tegenstander stormt op hem af.

Fryer valt aan maar wordt naar de grond gebracht. Hij probeert via de kooi weer op zijn benen te komen. Van Steenis ziet wat Fryer probeert, tilt hem op en smijt hem keihard op de grond. Vanuit de guard-positie stapt van Steenis over naar de half-guard.

Hier deelt hij een paar harde ellebogen uit voordat hij overstapt naar de meest dominante positie in op de grond: de full guard. Fryer weet hoe gevaarlijk de full guard is en draait zich om. Van Steenis zit op de rug van zijn tegenstander en deelt een serie keiharde stoten uit.

De scheids vindt het genoeg geweest en wuift de partij af. Van Steenis wint net als zijn eerste partij voor Bellator ook de tweede in de eerste ronde. Een mooie prestatie op één van de grootste MMA podia ter wereld.

 

Volgende stap

De toekomst ziet er goed uit voor van Steenis. Voor zijn volgende partij zou hij graag tegenover iemand willen staan met iets meer naamsbekendheid. Dat is goed voor zijn carrière en een mooie stap richting zijn uiteindelijke doel: De titel.


Delen: