Blessure James Gallagher zorgt voor Bellator Dublin Main Event tussen Leah McCourt en Judith Ruis

De Ierse publiekslieveling James Gallagher heeft zich in verband met een blessure moeten terugtrekken uit het Main Event van Bellator Dublin op 22 februari aanstaande tegen Cal Ellenor. De ernst van de blessure is op dit moment niet bekend. Hierdoor heeft Bellator het gevecht in de Featherweight divisie tussen de Noord-Ierse Leah McCourt en de Duitse Judith Ruis gepromoveerd tot Main Event.
Voor zowel James Gallagher als Cal Ellenor is dit uiteraard een forse streep door de rekening. De partij zou eigenlijk vorig jaar al plaatsvinden. Echter moest destijds Ellenor verstek laten gaan met een blessure die bijna het einde van zijn carrière had betekend. Het is niet bekend of Bellator een poging gaat doen de partij op een latere datum opnieuw in te plannen.
 
Echter is het Main Event voor de zéér populaire Leah McCourt een buitenkansje om zichzelf te tonen aan het grote publiek. McCourt is een Noord-Ierse die traint bij SBG Ireland met onder meer Conor McGregor en James Gallagher. McCourt baarde opzien in 2015 en 2016 toen ze de Europese en Wereldtitel pakte bij het IMMAF Championship (het hoogst haalbare eremetaal voor amateurs). Mede hierdoor maakte ze in 2017 de overstap naar de professionals. Na twee partijen bij Cage Warriors tekende McCourt in 2019 bij Bellator. Daar heeft ze tot dusver tweemaal weten te winnen. McCourt wist haar tegenstandsters Hatice Ozyurt (Medische interventie) en Kerry Hughes (Submission) beiden in de eerste ronde te stoppen.
 
Nu treft ze de Duitse Judith Ruis. Ruis maakte haar professionele debuut in 2014 en wist vooral haar sporen te verdienen in Duitsland en Japan. Ruis vocht onder meer tegen de Duitse topvechtster Katharina Lehner en de Japanse Reina Miura. Haar grootste overwinning pakte Ruis in februari 2017 toen ze de Hongaarse UFC veterane Melinda Fabian de baas was. Inmiddels heeft Ruis een winstreak van twee partijen neergezet en maakt ze tegen Leah McCourt haar Bellator MMA debuut.
 
Bellator Dublin is op 22 februari live te zien op Spike TV Nederland. Blijf Spike Nederland volgen  voor al je Bellator MMA nieuws!!